perjantai 18. joulukuuta 2009

18. Yöjalka 

Tehdään näin perjantain näpsäkkänä ja helppona puuhana kaunis ja yksinkertainen kynttilänjalka. Tämä idea oli miehekkeen ja yhdessä sitä hiukan kehiteltiin..

Tarvitset vain leivos- tai kakkuvuoan, jos sinulta ei löydy vanhaa sellaista, pieniä leivosvuokia löytyy taas uutenakin kaupasta...Ensin tehdään kahva tälle vuoalle, taittelin sen pellistä leikatusta suikaleesta pihdeillä kippuralle...Sitten poraa aivan pieni reikä vuokaan sekä kahvaan porakoneella ihan-sama-lautaa vasten (tämä on tärkeä työkalu, tämä lauta, ei parane hukata tai polttaa vahingossa takassa). Teimme 3 mm kokoisen reiän...Sitten tarvitset popniittipihdit, ovat oikein edulliset sekatavarakaupasta, sekä popniittejä, valitse kaikkein pienimpiä, niiden mukaan valitse tottakai myös reikä jonka poraat vuokaan ja kahvaan.Popniittarin käyttö on valtavan helppoa!

1. Valitse niittauspääksi sopivan kokoinen pää varressa olevista vaihtoehdoista, tottakai niitin mukaan, mihin se mahtuu olematta väljä. Kiinnitystyökalu tulee mukana.2. Laita popniitti pihteihin kuten kuvassa, lyhyt osa ylöspäin (et voi laittaa niittiä väärinpäinkään) kahva ja vuoka kuten kuvassa ja tue toisella kädellä kun samalla painat pihdit yhteen. Niitti pullistuu niin että pitävät vuoan ja kahvan yhdessä, aukaise pihdit kokonaan, ja purista vielä kerran yhteen, niitti puristuu tiukemmalle. Sitten vielä kerran, purista pihdit yhteen, ja NAPS, popniitti katkeaa, ja homma on valmis.3. Se oli siinä, tuommoinen pätkä niittiä jää yli, ota se pois pihdeistä ellei tipahda sieltä jo itsestään.Popniitin eri puolet ovat erilaiset, voit valita kummin päin vuoan laitat pihteihin, saat erinäköisen lopputuloksen.Ja näin sinulla on kauniita yöjalkoja, pieniä kahvallisia kynttilänjalkoja! Käytä vaikka kattauksessa jouluna tai missä vain, eivätkö olekin oikein suloisia?


 

Really hecticly busy day today, so only in finnish sorry, have a bright Friday wishing from a nice cold -20 degrees Celsius weather!

28 kommenttia:

 1. Mahtavaa jälleen, olen kurkannut joka ainoan idean ja toinen toistaan kekseliäämpiä ideoita vaan pukkaa.Kiva kun jaat niitä täällä muillekin!!Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Vaude ja taas mahtava idea.
  Tekisit kirjan näistä ideoistasi.
  Vai oletko jo tehnyt sellaisen.
  Tiina

  VastaaPoista
 3. Voi ihania! Seuraan joka päivä tätä joulukalenteriasi. Kokeilinkin jo niitä iiiihania kukkia sifongista. Näitä leivosmuotteja olen yrittänytkin jo pitkän aikaa metsästää kirppareilta, mutta hyvin heikoin tuloksin :(

  VastaaPoista
 4. voi että olen nauttinut joulukalenteristasi..! tuskin jaksan odottaa seuraavaa päivää ! :) kiitos ! nimimerkillä kohta 40-vee

  VastaaPoista
 5. hih, naurattu tuo ihansamalauta. Ihansamalaudan lisäksi olen huomannut tärkeäksi ihansamalevyt, maalausalustat, lasinpalat ja kumisuikaleet. Kaikkiin näihin välillä tuskastuu, mutta niitä ei pidä missään nimessä heittää menemään tai joutuu tärvelemään omaisuuttaan.

  VastaaPoista
 6. Vautsi! Nämä sinun ideasi ovat niin ihania, että oman blogin rävellykset tuntuvat ihan mitäänsanomattomilta! :) Näen jo sieluni silmin tuollaisen kynttiläjalan mökkikuistilla syksyisenä iltana, upeita!

  T. MariaW /aamuaurinkoa.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Voi, että miten sinä keksitkin aina kaikkea uutta ja ihanaa!

  VastaaPoista
 8. Samaan aikaan sieviä sekä rouheita, ihania taas :)

  VastaaPoista
 9. Voi taas ihana askarrus. Minä olen jo kauan kerännyt noita vuokia ja terhyt niistä erileisia juttuja vaan tuota en ole keksinyt. Kiitos vain ohjeesta ♥

  VastaaPoista
 10. Ihana idea ! Ajatella, että tuollaisia voi tehdä itsekkin...
  Minua taas vähän hymyilytti, kun noita kynttilänjalkoja on nooooin monta. Minulla kun on edelleen vain ne kaksi ; )

  VastaaPoista
 11. Oi, miten mukavaa täällä onkaan ! Eräs lukijasi kävi eilen kaupassani ja vasta tänään ehdin tänne kylään, kun en ole aikaisemmin käynytkään. Tykkään vanhoista keittiövehkeistä minäkin, tein koristeita pienemmistä - 'petit four'- vuoista.
  Nyt odotan innolla seuraavia luukkuja :)

  VastaaPoista
 12. Piti jo viime jouluna melkein samanlaisia väsätä, mutta siellä ne kaapissa edelleen odottaa tekijää.

  Makea maa: Noita leivosvuokiahan löytyy kaupoista ihan uusina, eikä mielestäni maksa paljoa. Siitä vaan kokeilemaan parolan aseman patinointi menetelmää niihin.. ;)

  VastaaPoista
 13. Tosi nainen käyttää popniittipihtejä! Suloisia kynttilänjalkoja.

  VastaaPoista
 14. Meillä täällä päivän keskustelun avaus kuuluu:"Joko olet kokeillut Parolan uusinta vinkkiä". Taitaa olla ihan fanikerho jo pystyssä. Jos kirjan teet, niin varmasti ostetaan:)

  VastaaPoista
 15. Kauniita. Kirjaa odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
 16. Todella mukavaa kun piditte ideasta, siispä ehtii vielä hyvin laittaa joululahjatoivelistalle popniittipihdit ;)

  Sydämellä, ei ole vielä kirjaa syntynyt, katsotaan minkälaisiin kansiin sitä tässä juttua tulevaisuudessa saisi, kiitos kannustuksesta :)

  Makea maa, leivosmuotteja saa ainakin Stockmannilta uusina ja hyvin monesta antiikkiliikkeestä voi suorastaan käydä vain hakemassa vanhoina, toivottavasti näin löytyy!

  marjo, voi kiitos, ihana kuulla että tuntuu noin hyvältä, toivottavasti onnistun vielä viimeisissäkin kalenteriluukuissa :)

  Inkivääri, eiköstä ovatkin?

  eilen tänään huomenna, ihan-sama-sensuntällaiset ovat kyllä todella tarpeellisia, ei niille tosiaan oikein löydä koskaan täysin sopivaa paikkaa, vaan niille tuppaa aina vahingossa käymään katoamistemppu ;)

  Maria W, no ei kai nyt, sama fiilis iskee aina välillä kun katsoo näitä omia puuhia ja suunnitelmia, mutta seuraavana päivänä taas osaa nauttia lopputuloksista taas :) hassusti välillä hämääntyy.

  Vekarus, leivosvuoille olen jo pitkään koittanut keksiä uusiokäyttöjä aivan siis käyttöesineiksi, onneksi täällä miehekekin keksii kovaa tahtia :)

  Pilvitarha, sopiva yhdistelmä, totta :)

  studio-sirkkis, ollospa hyvä.

  Sariw, me ajateltiin tehdä niitä vielä lisää! Pitäähän kattauksessa olla kaikilla oma kynttilä, runsas on meillä mukavaa.

  Sari, onpa todella ihanaa kuulla, aivan siellä asti, kylläpä mieltä lämmittää kiitos!

  suklaamarenki, ovat kyllä lutusia :)

  oikeestikiva, näinhän nämä projektit aina odottavat, tuttua tuttua, nyt on popniittari hallussa, taidan niitata kaikkea järjestään ;)

  Outi, näin on!

  Sude, aika hurjaa, vau kiitos, olen niin otettu, ihania olette!

  Kiitos kiitos kovin kaikille kommentoijille!

  VastaaPoista
 17. No vau!!!! WAU, WAU, WAU! Olen ihan sanaton mitä kaikkea askartelu juttuja tällä on taas! Ihania....

  VastaaPoista
 18. Kiva juttu ESS sanomalehdessä, tulossa varmasti uusia kävijöitä sitä kautta.
  Hyvää joulua !

  VastaaPoista
 19. Nämä taitaa olla mun tähänastiset suosikit. Taidan lähteä joulun jälkeen leivosvuokaostoksille, niitä löytyy täälläpäin runsaasti antiikkiputiikeista ja kirppareilta..

  VastaaPoista
 20. Olipas kiva yllätys, kun avasin ESS:n. Ihana juttu teistä! Hyvää joulua teille molemmille. t. innokas lukija :)

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana joulukalenteri. Linkitän sinut, että löydän tänne uudelleen.

  VastaaPoista
 22. hei hei!
  hienoa että tuo "yöjalka" pääsi sivulle asti :)
  tämmöisen kanssa sitä tosiaan hiivittiin yöjalkaan silloin kuin ei vielä ollut sähkövaloja
  Laitan lehden tulemaan jahka palaan työelmään. t. Mervi P

  VastaaPoista
 23. Kiitos onnittelijoille ja uusille ja tutuille lukijoille, mukava kun juttu huomattiin :)

  Sahra, kiitos tosiaan jutusta ja yöjalka-nimestä, heti sai otsikonkin ;)

  VastaaPoista