tiistai 27. lokakuuta 2009

Lahjomista

Mieheke löysi kirpputorilta viime kierroksella tällaisen vanhan pidikkeen ja näki kuulemma heti mitä siitä pitäisi vaimokkeelle tehdä.

Levyn hän sahasi japaninsahalla, erittäin hyvä saha muuten, erittäin siisti tuli sahausjäljestä kun laittoi vielä maalarinteipin alapuolelle sahauskohtaan..

Värin kanssa käytiin näyttämässä että hyväksytäänhän, oli juuri mieleinen, ja taas niin helppo sekoitella Uulan lattiamaalia pikkumäärä ja pigmenttiä sekaan, pikkumäärä maalia tuosta noin vain ja täsmälleen oikea sävy.


Ja vaimoke sai fläppitaulun! Tähän keskeneräiset projektit listalle ja talteen, inspiroivat paperit ja tapetit muistuttamaan, helppo ruksia mitä on jo tullut tehtyä.. siis aivan mainio! Pidike kiinnittyi taustaan pikkuruuveilla jotka hän lyhensi lopuksi taustan kanssa tasaan, väliin vielä liimaa lisätueksi. Kiitos kulta, ihanaa ihan-muuten-vain lahjontaa.

Hubby found this holder thingy from the fleamarket the other day and saw immediately, according to him, what is going to come of it and it would be for me! A thin veneer back, mixed the paint himself, used screwes and glue to put it together, and there it is, a paperholder for the one with the constant projects, now my note papers won't get lost right away. Thank you darling, love these presents on just-because-days.

P.s. Hurjan ihania arpajaisia käynnissä monessa blogissa, ainakin suosittelen kurkkaamaan Kootut murut-arvontaa jossa voisi voittaa mainion taulun ja Pilvitarha jakaa niin suloisia esineitä että!

22 kommenttia:

 1. Hieno ja tarpeellinen. Upean värin olit sekoittanut!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, vähän on hieno. Ihana yllätys mieheltäsi!

  VastaaPoista
 3. Minullakin on arvonta meneillään: http://rapakon-takana.blogspot.com/2009/10/tattaraa-arvonta.html

  :D

  VastaaPoista
 4. No johan on fläppitaulu ja johan on mies!

  VastaaPoista
 5. Sullapa ihana mies kun osaa ihan itse päätellä mitä vaimo tahtoo.Tarpeelinen vielä.
  Terkut vain hanelle:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos värisekoitusvinkistä. Voih, mikä mies. Ihku.

  VastaaPoista
 7. Ihana lahja! Ja niin kauniin värinen!

  VastaaPoista
 8. Tilu, tässä olikin niin ihanaa kun mies sekoitteli väritkin :)

  Kiitos kovasti kommenteista, minä kehun miestä eteenpäin, on se kyllä niin ihana! ;)

  VastaaPoista
 9. Hienoa! Ihanaa että remontinkin keskellä ehtii huomioimaan toista. Onnea teille :) Tykkään kovasti blogistasi!

  VastaaPoista
 10. Täällä on aina niin kiva vierailla, olette niin käteviä käsistänne molemmat.

  Kirsi

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno, tännekin kelpaisi ! :)

  VastaaPoista
 12. Täällä taas! Siellä olisi minun blogissani tarjolla jotain. Käy kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 13. onpas sinulla mukava mies! ja vähänkö hieno yllätys :)

  VastaaPoista
 14. Olen ihan liikuttunut puolestasi.

  Ihan parhaatlahjat ikinä, tuollaiset "näin heti että se on sinulle" -tyyppiset jutut.

  VastaaPoista
 15. Heippa! Tahtoisin heittää sinulle itse keksimäni "mitä en omista" -haasteen, joka on blogissani:)

  Onko tuo pigmentti muuten jauhetta vai nestemäistä?

  VastaaPoista
 16. Tuo on kaunein fläppitaulu konsanaan. Hienoa, että mieskin osaa asiansa kirpputorilla!

  VastaaPoista
 17. Kiitos teille ihanille, mies hykertelee kotona aivan ekstratyytyväisenä, kun niin sataa kehuja :)

  Mia, pigmentit ovat jauheita, saa niitä kyllä pigmenttitahnoina, jotka on vielä helpompia sekoittaa maaleihin. Erikseen ovat vielä sävytyspastat joita voi pyytää maalikaupoista purkkiin itselleen, niissä on vain keinotekoisia muovisidesaineita niin ei tule tarvittua. Kiitos Mia haasteesta, minä pohdin josko kirjoittelen.

  benglia, on aivan ihanaa kyllä että mieheke menee kirpputoreilla kuin kala vedessä suorastaan ja aina osaa poimia minuakin kiinnostavia esineitä, aina ihmettelen että jopa on ainutlaatuinen :)

  VastaaPoista
 18. Heippa taas! Minunkin mieheni rakasti könytä kirppareita Suomessa. Arvaa vaan, mitä hän osti niistä? -nukkeja! Hän osteli ihan innoissaan matkamuistonukkeja ja peikkoja. Chilessä ei ikävä kyllä ole kunnollisia kirppareita:(

  Vielä niistä pigmenttijauhoista: kuinka monta tee- tai ruokalusikallista jauhetta tarvitaan litraan maalia? Mistä jauheita saa ostaa? Ja mikä on se perimmäinen syy käyttää jauhetta? Valmiita maalejahan saa niin montaa sävyä.

  Mietin tässä vain, että kannattaisiko pigmenttijauheita tilata Chileen...onko olemassa punamultapigmenttiäkin ja jos on, niin mihin sitä sekoitetaan, maaliin vai pitääkö keittää itse joku mössö?

  VastaaPoista
 19. Mia, niin monta lusikallista kuin haluaa väriä maaliin :D Eli lisää kunnes on sopivaa, pigmenteillä voi sävyttää aivan mitä tahansa maalia, tehdä vaikka omat öljymaalit taulunmaalaamiseen, tai akryylimaalit tai vesivärit tai..... kaikki maalit koostuvat kuitenkin aivan simppeleistä aineksista. Minä pidän pigmenteistä siksi että tiedän mitä maaliin on silloin laitettu, kuten kerroin, sävytyspastoissa on muovisidesaineita, jos haluan että esim. pellavaöljymaali pysyy hengittävänä laitan siihen jotain muuta väriaineeksi kuin pastoja. Pigmenteillä saan myös juuri sitä väriä kuin tasan haluan, ei tarvitse tihrustaa pienistä painetuista maalin kuvista mikä voisi olla sopiva, voin vain sekoittaa maalia ja katsoa milloin olen tyytyväinen. Pigmentit kestävät saman värisinä maailman tappiin, eivät haalistu ja suurin osa niistä kestää todella hyvin myös kuumuutta eivätkä kellastu vaikka pönttöuunin kyljessä. Monipuoliset rautakaupat myyvät pigmenttejä. Punamultamaalin keitto on myös simppeliä, tähän löytyy varmasti netistä tai vaikka Panu Kailan kirjoista neuvot.

  VastaaPoista