tiistai 15. syyskuuta 2009

Dramatiikkaa osa 2

Olemme maalanneet ja maalanneet miehen työhuonetta, väliin piti maalata myös huonekaluja joita tarvitaan työhuoneessa. Tätä varten päätimme sävyttää itse Uulan pellavaöljylattiamaalia, näin tummaa ei Uula pysty kuulemma sävyttämään eikä onnistu missään muuallakaan kyseiseen pohjaan. Joten oli aika harjoitella ihan itse. Paljon, siis paljon rautaoksidia ja himpsun verran falunsinistä, tuli tulokseksi tumman tumman harmaa. Niin, ja lisäsin havupuutärpättiä myös maaliin, sillä sai tulokseksi extra-matan pinnan. Nopeutti se paljon kuivumistakin.

Ja tässä on ensimmäinen asia mihin maalia pääsi kokeilemaan. Mies on aina toivonut itselleen puolapuita, niissä on kuulemma mukava roikkua kun tarvitsee vähän vetreyttää päätään. Joten kun kierrätyskeskuksessa löytyi aika elämää nähneet moiset, oli ne pakko hankkia, hintaa taisi olla 10 euroa. Kun mies lupasi ne purkaa ja koota kotona, niin minä lupasin ne maalata.

Ja niistä tuli oikein komeat, nämä pystyikin jo kiinnittämään työhuoneen seinälle valmiiksi. Muuntuivat täysin. Ja koska pigmentit tekivät maalista super-runsasta ja peittävää, 1 kerros maalia melkein riitti, toisen laitoin vielä varmistukseksi.

Ja muistatteko ehkä tätä pöytää joka näkyikin remontin alussa työhuoneen nurkassa?

Kevyt hionta ja muutaman ruuvinreiän paklaus puukitillä ja sekin sai muuntautua aivan uudeksi.


Ja niin loistavan matta lopputulos, tykkään.


We coloured some linen-oil paint by ourselves, it took a lot of pigment to make it this dark but I love the outcome. So, some furniture got a new treatment, old exercise thingies from some school as well as hubbies worktable were transformed into something a bit more dramatic. These are placed to the study, can't wait to finish the room!

40 kommenttia:

 1. Kyllä oikea väri voi saada ihmeitä aikaan. Tyylikästä kerrassaan.

  VastaaPoista
 2. Puolapuut on kiva idea. Lisään ostoslistalle.. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuon värin takia kannatti vaivaa nähdä!
  Upea väri!
  Ja puolapuuthan innostaa kaikenikäisiä:)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava sävy!
  ...isälläni on tuontapainen pöytä,ihan käsittämättömän hienon siitä teitte tuolla maalilla!Täytyykin kaupitella idea isälleni:)
  Kivaa viikonjatkoa asemalle:)

  VastaaPoista
 5. Upeat tuli. Tykkään tuon sävyisestä harmaasta.

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs olette olleet taas ahkerana!

  Mukavan edullinen löytö nuo puolapuut, ja hienoa, että ne on viety kierrätyskeskukseen sensijaan, että niistä olisi tehty polttopuita!

  VastaaPoista
 7. Kyllä tykkään minäkin! Hienolta näyttää puolapuut ja pöytä:) Ja me ei ikinä viitsittäisi itse sekoittaa maaleja, ekstrapisteet siitä;)

  VastaaPoista
 8. Vau, mahtava väri! Työpöytä on mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 9. wau, tosi hienoa! molemmat.
  työpöydän laatikon vetimetkin olivat kuin uudet uuden värin kanssa.

  VastaaPoista
 10. On se tosiaan aina yhtä hämmästyttävää miten oikea väri muuntaa huonekalun kuin huonekalun! Kiitos kommenteista, luulen että näitä jaksaa nyt katsella pitkään tässä sävyssä :)

  Anu, kyllä kannattaa, saa aivan uuden elämän uudistettuna.

  Possumamma, oli mukava löytää puolapuut sieltä, ne olivat olleet paljon suurempi kokonaisuus ja koko rötäkkä oli tuotu jostain koulusta ja heitetty summittain kierrätyskeskuksen pihaan, osuimme onneksi hyvään aikaan paikalle, eivät olleet ulkona kauan, ja juuri tämä pätkä oli vielä ehjänä :) Huh mikä mäihä.

  Mari, ajattelin että tuo sekoittelu on vaikeaa, mutta sitten tajusin että eihän siinä mitkään säännöt pitele minkäväristä tekeekään, heitin varovaisuuden nurkkaan pistin sekoittaen ;)

  piparminttu, kieltämättä, korostuvat kauniisti uutta väriä vasten!

  VastaaPoista
 11. UPEA tuo väri! Siis tuosta pöydästä tuli aivan uskomattoman hieno. Todella tyylikäs! Ei uskoisi samaksi enää...
  Nyt harmittaa kun vein meidän aivan samanlaisen kierrätykseen...äh!

  VastaaPoista
 12. Ohhoh mitkä muutokset! Niin hyvännäköiset tuli, ja persoonalliset.

  VastaaPoista
 13. No jokaisessa työhuoneessahan pitäisi puolapuut olla! Ihmeesti tuli niihinkin aikuismaista ilmettä tuolla värillä ja pöytäänkin väri sopii just eikä melkein :)

  VastaaPoista
 14. Wau, aivan upeita hurjia muodonmuutoksia! Mattapintainen harmaa on aivan mielettömän kaunis.

  VastaaPoista
 15. Ihanan värisävyn olet sekoitellut.Suorastaan kaunis.

  VastaaPoista
 16. Kyllä te olette velhoa porukkaa! Siis mulla oli joskus tuollainen pöytä ja arvaa harmittaako, ettei ole enää. UPEA!

  VastaaPoista
 17. Oi joi, miten upeat lopputulokset! Meillä odottelee paikkaansa ihan samanlaiset puolapuut, mutta en osannut edes ajatella, että maalaamalla tulisi noin upeat!

  VastaaPoista
 18. Tosi kaunis väri ja puolapuutkin menettivät sen ikävän koulumaisen luonteensa saman tien.

  Minen vaan ymmärrä, miksei Uula osaa sävyttää omia maalejaan, jos te siihen kuitenkin pystyitte. :)

  VastaaPoista
 19. Tosi hienot tuli, ihan kouluarvosanan mukaan kymppipisteet:)

  VastaaPoista
 20. Upea lopputulos, maaleilla saa ihmeitä aikaan!
  Nämä Uulan maalit kiinnostavat minua kovasti, pitää kokeilla itsekin...
  Meillä oli pojan huoneessa puolapuut, mutta niihin kerättiin vain vaatteita roikkumaan eikä niissä koskaan venytelty tai roikuttu, niin ne menivät polttopuiksi =(

  VastaaPoista
 21. Mahtavaa miten saatte kaikkea aikaan. Teillä ei varmaan paljon telkkaria tuijoteta iltaisin :)

  Tosi hienon näköistä!

  VastaaPoista
 22. Tyylikästä ja upeaa! Itse en ole koskaan kokeillut maalin sekoittamista, mutta sehän näyttää olevan täysin mahdollista.

  VastaaPoista
 23. Ihania kehuja, kiitoksia kaikille hurjan paljon! Maali olikin niin riittoisaa että sillä voisi varmaan melkein vielä jonkun huoneenkin maalata, pitänee pistää hautumaan!

  Anrinko, onneksi kierrätysmyymälät useimmiten pullistelevat tällaisia pöytiä, voi ottaa uuden projektin :) Tämä pöytä tuli sopivasti aseman mukana.

  Ilona, ajateltiin että nyt saa miehen työhuone näistä mukavaa särmää, mitä onkin vielä lisää tiedossa.

  Pilvitarha, tosiaan se koulumainen fiilis katosi täysin maalauksen myötä :)

  Markus, oli kyllä positiivinen yllätys kuinka hyvin havupuutärpätti teki vielä mattapintaisemmaksi tuon jo himmeän lattiamaalin, loistolopputulos.

  Outi, onneksi näitä vielä löytyy hyvin projektimateriaaliksi :)

  Sisustuskärpänen, oli kyllä itsellekin vähän yllätys, kuvitella yrittää, aivan ei koskaan täysin onnistu.

  Sussu, Uula käyttää sävytyspastoja nykyään, kuten kaikki muutkin suuret maalivalmistajat, harmi näitä kunnon runsaita pigmenttejä (joita ei koneet osaa käyttää) ei oikein enää harrasteta massoissa. Kuulemma pastoilla ei onnistu oikein näin tummaa millään, aina saamme 'ei onnaa' vastauksen kun tiedustelemme jotain sävyä, mystistä minustakin!

  Minna, suosittelen Uulaa kyllä kaikkeen! Harmi kun jäi käyttämättä, näissä toivon mukaan roikkuilee vielä ihmisiä inspiraatiota hakemassa ;D

  Annukka, meillä näkyy tämä puuhaus sitten siinä että koti on hyrskyn myrskyn, melkein koko ajan ;)

  VastaaPoista
 24. Huikeita projekteja, jälleen kerran:) Puolapuista olen haaveillut lastenhuoneeseen, mutta ei ole vielä tullut vastaan.

  Tämän postauksen innoittamana kävin ostamassa Uulan lattiamaalia pöydän maalaukseen. Värikartasta löytyi valmiina oikea sävy, mutta on kiva nähdä, että itse sävytys onnistuu. Minusta Uulan värikartta on aika suppea, joten itse sävytys kyllä lisää huomattavasti vaihtoehtoja...

  VastaaPoista
 25. Sietämättömän hienoa! Puolapuut himassa.
  * kasvattaa kulmahampaita *

  VastaaPoista
 26. Voi hurja miten huikean hieno lopputulos!!! Todella hyvä valinta tuo värisävy ja itse maalikin!
  Istun tässä suu auki niin kuin linnunpönttö ja vain ihailen!

  VastaaPoista
 27. Meillä lapset rakastaisi noita puolapuita! Olisi kiva lastenhuoneessa, patjoja vain alle ja jumppapaikka valmis.

  Tykkään tuollaisista vanhoista työpöydistä ihan puupinnallakin, mutta upean maalipinnan saitte kyllä aikaiseksi. Niin tasainen!

  VastaaPoista
 28. Mahtava sävy! Itse en taida silti raaskia koulumme puolapuita maalata, ne kun ovat niin kauniisti patinoitunutta puuta. Muutenkin olen niin arka maalaamisen suhteen, vaikka usein lopputulos on alkuperäistä paljon parempi. Hieno idea silti!

  VastaaPoista
 29. Todella komea tulos, aivan ihana väri! :)

  VastaaPoista
 30. Täydellinen, oikein ryhdikäs väri! Voi kunpa mahtuisikin puolapuut omaan kotiin...

  VastaaPoista
 31. LauraM, totta tosiaan Uulan sävyt ovat vähän turhat tänä vuonna, saisivat uudistaa pikapikaa, onneksi sävytys on itsekin helppoa, harmi kun täsmälleen samaa sävyä on sitten taas niin mahdoton saada lisää jos loppuu kesken..

  Weirdrockstar, näitä kannattaa kyllä napata kotiin, toivottavasti napsahtaa ;)

  Kamomilla, kiitokset hurjasti :) :)

  Merja, tasaisen pinnan sai loistavasti maalilla kuin maalilla sellaisella lakkamaalille tarkoitetulla laatupensselillä suosittelen! Tuskin lähtee edes harjaksia. Uskon myös että meillä pienet vieraat löytää täältä temppuilemasta pian ;)

  Laura, hyvä siis varmaan jättää ennalleen, näissä oli jo säästäkin tullutta vauriota, kaunis patina olikin muisto enää..

  Katja ja Anna, sai mies aivan vapaasti valita inspiraation kohteen maalille, eräät vanhat tikkaat, kun mietittiin niin kovasti mikä väri sopisi mustan työtuolin kanssa hyvin yhteen, muu kuin musta :)

  VastaaPoista
 32. Kiva kun kävit! Sinulla täällä vasta ihania juttuja on, pakko rueta lukemaan oikein alusta saakka. Mulle on tää blogimaailma vielä ihan uutta, aikuisten oikeesti vasta pari viikkoa, vaikka olen ajallisesti laittanut matskua jo tuolta keväästä. Tää blogeilu on mahtavaa äitiyslomaviihdykettä!

  t. Suki

  PS. Tosi stylet on noi harmaat puolapuut.

  VastaaPoista
 33. Aivan upea väri. Siis niin kaunis.

  Tiedätkö, miten kestävä tuo mattapinta on pyyhkiä ja kulutuksen kannalta muutenkin. Olen vähän arka itse näissä kokeiluissa, kun on joskus mennyt pieleen... Ja mistä sait niitä pigmenttejä, tms?
  Mitä se tärpätti on, jotakin Uulan omaako?
  Kyselykausi, kun niin innostaisi...
  Greta

  VastaaPoista
 34. Greta, pellavaöljymaali on oikein kestävää maalia, kuluu kauniisti kulumalla, kestää lämpötilan vaihteluitakin, eli ei lohkeile pois kuten akrylaattimaalit jos saa kosteutta tai kylmää. Pellavaöljymaali pitää vain sivellä ohuina kerroksina. Tämä lattiapellavaöljymaali on vielä vahvempaa, tarkoitettu ankaraan kulutukseen.

  Toinen maali mikä on todella kestävä kulutukselle on munamattamaali eli munatemperamaali, sen maalin voi valmistaa aivan alusta asti itse! Sitä täytyy kyllä kokeilla pian! :)

  Pigmenttejä saa maalikaupoista, Bauhausissa on valtava valikoima suoraan hyllyssä, suosittelen!

  Havupuutärpätti on valmistettu havupuusta, valittiin se synteettisten sijaan, antaa tosiaan vielä mattamaisemman pinnan tuohon maaliin eikä pitäisi ymmärtääksemme vaikuttaa maalin hengittävyyteen, ei ollut niin harvinainen tuote, löytyi ihan Tarjoustalosta.

  Toivottavasti näistä oli apua! Bauhausista löytyy Uulan maalitkin valtavassa valikoimassa, sävytystä voi näppärästi kokeilla vaikka pienessä pilttipurkissa alkuun, laittaa pikkuripaus pigmenttiä, sekoittaa oikein perusteellisesti ja kunnolla pohjia myöten ja sitten testata puupalaan tai paperille, niin yksinkertaista että :)

  VastaaPoista
 35. Aivan TÄYDELLINEN väri... Haluaisin maalata erilaisia ruokapöydän tuoleja samanvärisiksi ja juuri tuon värisiksi... Kiitos ideasta. Puolapuutkin meillä on, koulussa kun ollaan.. Hmm...
  ja eräs vanha lipasto....Saaan varmasti napata tuon kuvan värimallia varten ? Saisikohan pigmentillä aikaan kiinanpunaista , mattaa....

  VastaaPoista
 36. Sanni, saa napata kuvan :) En muista mitä pigmenttejä on saatavilla, kyllä niillä saa taatusti aikaan mitä vaan! Kiinanpunainen kuulostaa siltä että vaatii Paljon punaista pigmenttiä, näitäkin löytyy monta eri sävyä. Uulan lattiapellavaöljymaali on sopivasti jo matta maali, havupuutärpätti-lisällä saa lisää himmennettyä, se myös himpun verran ohentaa maalia. Ei ole pakko lisätä lainkaan ellei halua.

  VastaaPoista