keskiviikko 26. elokuuta 2009

Valkoistumista

Miehekkeen työhuone vaalenee vaalenemistaan, kaikki aika töiden jälkeen uppoaa näihin seiniin, kun raakalauta imee varmaan oman painonsa verran maalia, no ainakin tuntuu siltä. Upea on lopputulos, vielä vähän jäljellä, sitten katon vuoro, niin, ja lattian, ja listojen....

Mies on ollut niin ahkerana, hänen käsialaansa lähes koko maalaus kun itse olen huidellut tekemään muita puuhia.

Maalina toimii Uulan Into-maali, aivan kerrassaan loistavaa ainetta, hengittävää, myrkytöntä, hajutonta sekä vesiohenteista! Tällä tekisi mieli maalata aivan kaikki, kuivaa todella nopeastikin, mutta ei ole kuulemma suositeltu huonekaluihin ja listoihin kun ei kestä niin kovaa kulutusta. Kehitteillä kaiketi on kestävämpikin versio...


Samaan aikaan olen tehnyt sisätyynyjä kierrätysperiaatteella, täytteenä vanhoja futon-malleja, eli puuvillaa ja muita välikerroksia. Näistä lisää hetimiten kun saan päällityynytkin valmiiksi...

P.s. Yleltä tulee torstaisin Perinnemestari-ohjelma kaikille vanhoista taloista kiinnostuneille ja niitä remontoiville, ajankohtaisia ja perinteisiä, oikeita materiaaleja ja kekseliästä remontointia, suosittelen kääntämään katseet tähän ohjelmaan ja unohtamaan kaikki muovitetut-huussit-ja-huvilat ehdottomasti.


The study is transforming into a bright and white place, looking better and better by the minute. We're using a non-toxic waterbase-paint which is such a wonderful material! I'd like to paint everything with this, top to bottom. Also making cushions of used futonsamples, more of these as soon as I'll finish the covers...

26 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Mahtavat nuo teidän seinät.

  Kiitos vinkeistä. Onko tuo uusi maali? En ole aiemmin kuullutkaan. Meilläkin ensi kuussa päästään jo makkaria maalaamaan ja tuo olisi varteenotettava vaihtoehto. Kuivunee nopeammin kuin pellavaöljymaali?

  Ja mistä ihmeestä olet löytänyt futon-paloja? Olisivat kyllä hyviä lasten majanrakennuspuuhiin;)

  VastaaPoista
 2. LauraM, Into-maali on aika uusi maali juu, kuivuu PALJON nopeammin kuin pellavaöljymaali, ja on lähes hajuton, miellyttävä maalata tosiaan :) Suosittelen, ehdottomasti. Me laitamme sitä vielä kattoon ja sopii piipun rappauksellekin.
  Futon-mallipalat olivat käytöstä poistettuja esittelymallipaloja, näitä voi kysäistä futon-liikkeistä, omat tulleet juuri sitä kautta.

  VastaaPoista
 3. Olipa hyvä ohjelmavinkki, itsellä menee nuo usein ohitse kun ei olla maltettu antennia laittaa kuntoon eikä kanavien näkyvyydessä ole kehumista :)

  Maalatussa raakapuuseinässä on kyllä aivan omanlainen tunnelma. Ehkäpä joskus johonkin kohtaan...

  VastaaPoista
 4. Voi upeus, kun tulee hienoa seinää. Valkonen raakalauta, semmosta mäkin haluisin johonkin. Mut mä vaan unelmoin, just eilen postasinkin aiheesta. Ja juu, sisätyynyjä aina tarvitaan, kiva kierrätysidea!

  VastaaPoista
 5. Minullakin odottaa pönikkä tuota maalia vanhan paneelikaton maalausta. Kiva kuulla hyvistä kokemuksista siitä. Ja kiitos ohjelmamuistutuksesta.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää! Kekseliäisyytenne on kyllä käsittämätöntä. Ei tulisi tälle mammelle mieleen kysellä ylijäämäpatjoja futon-kaupasta. Nerokasta!

  VastaaPoista
 7. Hyvä maalivinkki, pitää laittaa korvan taakse. Teimme eilen kauppakirjat vanhasta kansakoulusta, remontin alkua odotellessa...

  Perinnemestarin kotisivutkin ovat katsomisen arvoiset ja tietääkseni YleAreenalta voi katsoa missatut jaksot. Hyvän oloinen ohjelma, vaikka juontaja olikin ehkä hieman liian tarkasti harjoitellut vuorosanansa... Mutta ei tartuta pikkuseikkoihin :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin tykkään Intosta, sitä on niin helppo maalata ja kuivuu nopeasti. Meillä on nyt parin huoneen seinät sillä laitettu. Mutta tietysti ikuiselle skeptikolle iski vähän aikaa sitten hirvittävä huoli, kun se on uusi maali, että vanheneeko se yhtä kauniisti kuin pellavaöljymaali. Täytyy nyt pitää sormet ristissä ja toivoa parasta. Ja voisi kuvitella että toimii samaan tapaan kuin perinteinen pellavaöljymaali, kun siinä on öljyäkin mukana, eikä tippaakaan muovia.

  Perinnemestari pääsi meidänkin katsottujen listalle, kiinnostavalta vaikutti ekan jakson perusteella.

  VastaaPoista
 9. No niin! INNOlla siellä maalataan! Hienolta näyttää!
  Tuo mainitsemasi ohjelma on ihan seuraamisen arvoinen! Täällä odotellaan jo huomista!

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjelmavinkistä, olisi takuulla mennyt ohi suun.

  VastaaPoista
 11. Into-maalia ei ollakaan vielä testattu. Käyttäytyykö maalatessa samoin kuin pellavaöljymaali? Vois olla meilläkin kattoihin hyvä maali.

  Hienolta näyttää raakalauta seinissä.

  VastaaPoista
 12. Vahingossa osuin kanavalle viime torstaina Perinnemestarin aikaan, hyvältä vaikutti, onneksi osuin kohdalle..

  VastaaPoista
 13. Pilvitarha, niin ihanaa kun kerrankin tulee hyvä remontointi ohjelma, on ollut ajatuksissa että jos ei joku kohta niin sitten itse ;D Raakalauta seinät taitavat olla mahdolliset vain tähän huoneeseen, ihana pinta tosiaan :)

  Teija, hyvä käyttää nämäkin patjamalli-täytteet, ovat vielä mukavan hengittäviä!

  Pellon pientareella, on kyllä just sopivaa paneelikattoon, ei ole liian juoksevaakaan, niin onnistuu ylöspäinkin maalaus.

  Outi, kiitos, kyllähän sitä aina kannattaa tiedustella materiaaleja :)

  Laura, onneksi olkoon! hyvä tietää, odottelen jatkoa :) Perinnemestarin linkitinkin tuonne, juontaja olis voinut kyllä selittää monesta vähän vielä lisää, muutamat "niin, tottakai" alkoivat jo vähän harmittaa, monelle ne eivät ole tottakai, toivon että petraa ja on tarkempi seuraavissa jaksoissa!

  Jutta, uskoisin juu että vanhenee kauniisti, kun sideaineena on luonnolliset matskut :)

  Kamomilla, on hyvä ohjelma kaikkien uretaani-joka-kodin-markkinoiden jälkeen, tätä on odotettu!

  Sussu, hyvä kun oli vinkistä hyötyä :)

  VastaaPoista
 14. Katja, kuivuu nopeammin, levittyy helpommin, voi maalata paksummin, ei haise, ei tarvitse valoa kuivumiseen eli ei kuivu pelkistymällä kuten pellavaöljymaali ja Inton saa pensselistä pois vedellä. Kyllä pinnoille laitettuna päihittää helppoudessa pellavaöljymaalin mennen tullen, hengittävyydestä ei onneksi tarvitse tinkiä!

  Mannukka, satuin itsekin näkemään mainoksen päivää ennen, hyvä kun osui kohdalle :)

  VastaaPoista
 15. Hej =) Vilken inspirerande och ljuvlig blogg du har! åååå så mycket fint.... Kram josse

  VastaaPoista
 16. Upeat nuo teidän valkoiset seinät! Kiitos myös ohjelmavinkistä, täytyy istahtaa asan ääreen jo heti tänään.

  VastaaPoista
 17. Kyllä se ehdottomasti kannattaa tulla "Juthbackamarkkinaan" so on joka vuosi, elokuun kolmannen viikon loppupuolella.

  Tulen aina niin iloinen kun luen blogisi, hauskat projektit ja kauniita tavaroita!

  Emme koskaan muistaa katsomaan se ohjelma, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 18. Kiitos telkku-ohjelma vinkistä! Laitan muistutuksen :)

  VastaaPoista
 19. Juu tsemppiä vaan! Ekat kerrokset on kyllä raskaita vedellä, kun tuntuu ettei juuri mitään peitä ja maalia menee litratolkulla! Jälki on kyllä sen arvoista - tuollaista valkoiseksi maalattua raakalautaa ei voita mikään!

  VastaaPoista
 20. Heippa! Löysin vasta nyt blogisi, kivalta näyttää. Teillä on kyllä NIIIN upea koti! Katselen aina haikeudella kaikkea vanhaa suomalaista. Minunkin unelmanani oli vanha talo, mutta siitä piti luopua, kun Chileen muutettiin. Täällä nimittäin ei ole vanhoja taloja, aaltopellistä tehtyjä höskiä vain:( Tai jotain savitiilistä tehtyjä raunioita voi löytää, mutta niistä ei saa asumiskelpoisia. Onko kodistanne tehty juttu johonkin sisustuslehteen? Ihan kuin olisin kerran lukenut...joku taisi lähettää sen minulle tänne Chileen. Hyvät jatkot!

  VastaaPoista
 21. In my house, tackar :) just thinking the same about yours!

  Missfrida, tulikin just sopiva jakso, kosteista tiloista, niin tärkeä.

  Lundagård, kiitos kovasti, ja ensi vuonna tullaan mekin sinne!

  Niina, mainiota kun on iloa :)

  Rouva Romu, se on totta, tuntuu että seinät ei lopu millään mutta maalia kuluu vietävästi.

  Mia, kiitos kaunis, kiva kun jätit kommenttia, ei ole vielä tehty juttua, ehkä vähän myöhemmin kun saadaan kokonaisia huoneita valmiiksi :)

  VastaaPoista
 22. Kyllä tulee upeaa jälkeä:) Katsoin muuten eilen tuon ohjelman... Oli oikein mielenkiintoinen. Muistaisinpas sen ensi viikollakin;)

  VastaaPoista
 23. Yritin samaa futontäytejuttua pehmoeläimiin, mutta ne litistyivät heti käytössä! Alistuin ja käytän polyesterivanua. Ja oli ihan korkealuokkaisesta vauvafutonista täytteet.

  VastaaPoista
 24. Siis tyhjensin vanhan futonpatjan.

  VastaaPoista
 25. Ooooo so happy you make me,,,, thanks for your nice words to me....

  Kraaaaaaaaam josse

  VastaaPoista
 26. Into on ihana ystävä. Ne lakatkin saavat ylistäviä kättentaputuksia meillä.

  Oletko fundeerannut " pohjamaalata " raakalautaa ennen päällikerroksia..?
  Temperasta saa näpsästi liitujauhoa jota pitää liettää yön yli ämpärissä ( sekoitettuna lämpöiseen veteen ) ja aamulla / seuraavana päivänä sekoitetaan liivatetta sotkuun. Mikään laki ei kiellä sekoittamasta tähän hässäkkään vesiohentaista mitätahansamaalia jo tässä vaiheessa, jos haluaa. Kaikki luontaista, hengittävää ja säästää about 20 maalauskerrosta välistä. Ainakin.

  VastaaPoista