maanantai 13. heinäkuuta 2009

Jotain mainiota ja jotain aivan muuta


Näin sadepäivänä kun vettä vain tulee lakkaamatta on mukava fiilistellä Rautatiemuseota joka oli ehdottomasti käymisen arvoinen, toisenkin. Ovathan ne junat ja erikoisvaunut todella komeita, mutta ne yksityiskohdat...


Ne vasta ovatkin näkemisen arvoisia ja aiheuttivat valtavan ideatulvan, penkit, kyltit ...
Mutta paras oli kunnostettu asema, joka oli todella huolella restauroitu, oli kuin näkisi palaa menneisyydestä, värimaailma oli sama kuin kotona ja huoneet valjastettu alkuperäiseen tarkoitukseen.Myös puisto oli mainiota nähdä, sama kasvikanta ja rakenne, tästä on paljon apua myös oman pihan kunnostamisessa. Ja loistava pyöräteline-idea!

Perjantaina koimme sitten jotain aivan muuta... pihassamme kävi kolme humalapäistä nuorta miestä hajottamassa keskellä päivää 89-vuotiaan kaiteen, kun kaiketi vain huvitti, ja olettamus oli että valtio omistaa, ei valtio välitä. Meiltä on varastettu pihasta kaikkea polkupyörätelineestä eteenpäin jos sitä ei ole pultattu paikoilleen, vähemmästäkin tulee skeptiseksi ja hyvin varovaiseksi. Tämä on vain niin vaikea ymmärtää..

Ainoa asia mikä perjantaissa oli sitten kohdallaan, oli että näin tekijät, näin heidän auton, rekisterinumeron ja rikosilmoitus on tehty. Mutta kyllä surettaa.

28 kommenttia:

 1. Voi, kuinka kurjaa! Toivottavasti saatte kaiteen korjattua! Tai selvähän se on, kun on tätä blogia tullut seurattua. Siitäkin tulee entistä ehompi, mutta kurjaa tuollainen silti on. Teillä kun hommia tuntuu riittävän muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Noi vanhat kyltiti onkyllä todella kauniita. :)

  Ja ihmisten tuhoamisvimma ylittää myös mun ymmärrykseni rajat. Mistä ihmeestä tuollainen tarve hajottaa ihan vaan siksi, kun voi, oikein kumpuaakaan? Harmittaa katsoa tuollaista. :(

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tuntuu kyllä uskomattomalta tuollainen ilkivalta :-(
  Kauniita kuvia vanhasta ajasta!

  VastaaPoista
 4. V***n vandaalit, keskenkasvuiset kakarat, aina ja jokapaikassa!! Mur! Toivottavasti joutuvat edesvastuuseen ja kaiteelle kunnon hinta!! Ärsyttävää tosiaan tollanen älytön vandalismi vailla aivoja!!

  VastaaPoista
 5. Nyt kyllä suututtaa!
  Mutta hyvä että et anna tuollaisen lannistaa! Muista että kaikkia päiviä tapahtumia ei tarvitse muistaa. Pitää ensin saada se itsestään ulos ja sitten jättää. Helppoa se on tietenkin näin sanoa.

  Ihania kuvia, tunnelmia.
  Halaus. Lämmin sellainen.

  VastaaPoista
 6. Niin,mikähän ihmeen särkemisvimma tällä nykynuorisolla on.Ja lisäksi "joukossa tyhmyys tiivistyy".Harvemmin sitä yksin särkee paikkoja.

  Ihania kuvia museosta.Täytyisi tutustua.

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja kuvia museosta! Itse olen muuttanut viime syksynä Hyvinkäälle, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi mennä museoon. Ohi kävellyt monta kertaa ja ihaillut, että on Hyvinkäällä sentään jotain kaunista! :)

  VastaaPoista
 8. Minulle mies toi viime kesänä tuolta Museosta vanhan V-kirjaimen :)
  VR:n V:n, hih. Nyt se on seinällämme.

  Kyllä suututtaa tuommoiset tyypit!! Onneksi sait ylös rekkarin. Tyyppien pitäs tulla korjaamaan kaiteenne tiukassa ohjauksessanne !! Ja pistäisit pihatöihin ja remppa-avuksi kanssa !! Niin oppisivat olemaan !!
  Ugh. Olen puhunut.

  VastaaPoista
 9. Tuli paha olo teidän puolestanne! Varsinkin kun on katsellut miten huolella asemaanne teette kodiksi. Kun kuvittelenkin että joku ääliö tulisi meidän kotipihaamme riehumaan... :/

  Mutta onneksi tekijät saadaan vastuuseen, toivottavasti oppivat jotakin!

  VastaaPoista
 10. Voi ...kele... Suututtaa todella tommonen toiminta. Ihmisten kodissa.

  Todella hyvä, että saitte rikosilmoituksen tehtyä, eivätpähän pääse kuin koira veräjästä.

  VastaaPoista
 11. Kiva kohde kesälomalla, tuo rautatiemuseo. Olet aika hauska, kun kiinnität yksityiskohtaisiin juttuihin huomiosi, toisin kuin monet muut. Ja ideoita olet selvästi saanut, joten kannattava reissu kaiken kaikkiaan.

  Toivottavasti tuhoojat saadaan kiinni.

  VastaaPoista
 12. Mikä nykynuorison särkemisvimma? Kyllä ne nuoret on humalapäissään särkeneet paikat, toisensa ja itsensä ennenkin.
  Todella kurjaa käytöstä, sen kyllä myönnän. Se on sitä voimain tunnossa uhoamista, ja sitten hävettää jos jää kiinni.

  VastaaPoista
 13. Otan osaa kaiteenne puolesta, aika pelottavia tuollaiset, joilla on kostuneet purut vintissä, tulevat vielä pihapiiriin reuhomaan :(

  Laitoin blogiini komposti-kommentiin listauksen Turun suurimpien kirppareiden osoitetiedoista, käyppä ottamassa osoitteet matkaevääksi.

  VastaaPoista
 14. Ymmärrän kiukkusi paremmin kuin hyvin. Asun 100-vuotiaassa talossa ja viikko sitten täältä hajotettiin kaksi ulko-ovea:( Niin surullista, mutta onneksi tekijä tiedossa täälläkin, saapahan ainakin rangaistuksensa!! Mutta harmittaa...

  VastaaPoista
 15. voi kurjuuksien kurjuus..... en ymmärrä mitä iloa rikkomisesta ja tuhoamisesta on? toivottavasti kaiteen voisi korjata ettei vaurioita jäisi näkymään (kuvasta en saanut selvää vaurioiden ns.vakavuudesta)
  onko teidän pihalla minkäänlaista aitaa/rajausta vai onko ihan aidaton alue? suututtaa tuollaiset :(

  VastaaPoista
 16. Kiitos kamalasti kannustuksesta, teidän kommenteista on oikeasti apua :) Helpottaa kerrassaan, toipumaan päin on mieli, toivon mukaan pian myös kaide. Pistämme kyllä pojat vastuuseen, oppivat ainakin nämä tapaukset jotakin!

  Seepia, on tosiaan käymisen arvoinen paikka, miehille isoja koneita ja naisille sisustusta ;)

  Niina, haikailimme itsekin numerojen perään, olivat sopivat vain loppuneet, ovat niin ihania nuo vaunukylttikirjaimet, hyvä on ollut tuliainen mieheltä :)
  Ja tuo on juuri mitä ajattelin itsekin että töihin vaan mokomat niin eipä tekisi poikien enää mieli rikkoa jotain mitä on itse korjannut!

  Elsa, nuo yksityiskohdat on just minne välillä jää liikaakin tuijottelemaan ;)

  Tilu, kiitos kovasti listasta, tästä on apua :)

  Anonyymi, voi harmi teidänkin kotia :/ on se niin älytöntä käytöstä, en kertakaikkiaan käsitä! Pistäkää koville mokoma!

  r-o-s-e, kaidetta ei ihan kokonaan saa palautettua ennalleen, osa osista täytyy todennäköisesti vaihtaa.. Pihassa on meillä rasitteena parkkialue, eli ei voi aidata, mutta yksityisomistuksessa on. Täytynee selkeyttää kaikkea paremmin kylteillä tulevaisuudessa, jos se toimisi :)

  VastaaPoista
 17. Ihania yksityiskohtia tosiaan! Oi,oi. Hyvinkäälläkö tuo siis on? Pakko päästä joskus katsomaan.

  Kaiteen suhteen tuli heti sama mieleen, kuin Niinalla ja näemmä itselläsikin, että pojat korjaamaan selvinpäin, niin voi tulla jotain hyvääkin tästä. Ties vaikka innostuisivat perinnerakentamisesta ja löytyisi kipinä tulevaisuuteen.. :)

  Kurjaa kuitenkin, otan osaa kaiteen ja reviirin rikkomisesta. Kumpikohan harmittaisi itseä enemmän tuollaisessa tilanteessa, en tiedä.

  VastaaPoista
 18. Villilintu, Hyvinkäällä on juu tosiaan Rautatiemuseo :) Unohdinkin mainita erikseen. Tuo reviirin rikkominen on ihan hyvin sanottu, siltähän se tuntuu, vaikka meillä ihmisiä tuntuu lappaavan vähän joka nurkalla, sitä koittaa löytää sopivaa tasapainoa yhteiselossa.

  VastaaPoista
 19. Raivostuttavaa huliganismia! Näin ihan punaista, kun luin kirjoituksesi lopun. Olisin itse hyppinyt seinille, jos jotain vastaavaa olisi tapahtunut omassa pihassamme. Joo-o, saisivat tulla selvin päin korjaushommiin. Ja kansanjoukot ympärille paheksumaan moisia tyyppejä. MUR!

  On tosi hienoa lukea näitä blogeja, joissa kunnostetaan asemia, kouluja tai vastaavia "kansantaloja". Mahtavaa, kun historiaa kunnioitetaan. Ruma Suomi -ohjelmassa käsitellään juuri tähän viittaavia asioita, kun aina ei ole vanhaa ja arvokasta kunnioitettu, vaan jyrätty pois betonimöykkyjen alta.

  VastaaPoista
 20. Annika, meinasi kyllä suorastaan päästä kuulua prii tämän johdosta, ja suusta kuuluikin paljon valittuja sanoja. Tuntuu suoraselkäiset nuoret olevan sukupuuttoon kuoleva laji, onneks tunnen edes yhden.
  Tuo Ruma Suomi ohjelma on todella osunut kyllä hyvään aiheeseen, vanhan restaurointi on vieläkin alakynteen jäävä aate, tuosta täytyykin jutella lisää täällä pian. Meistä ainakin tuntuu että jos vain saa tilaisuuden pitää huolta vanhasta aarteesta se suorastaan velvoittaa tekemään sen oikein, tai muuten se katoaa. Mitkään pikaratkaisut muovimaalista uretaaniin eivät vain tule kysymykseenkään.

  VastaaPoista
 21. Voi surku kaunista kaidetta... Kunpa saisitte sen vielä entiselleen ja rikkojat vastuuseen typeryyksistään! Reviirin rikkomista tosiaan... Me olemme hankkineet liikennemerkin ja kiinnittäneet aseman ja makasiinin seiniin yksityisalue-kyltit. Tuntuisi, että ainakin aseman rappusilla istuskeleminen on vähentynyt. Tosin kun junat edelleen liikennöivät, on vain hyväksyttävä se, että ohikulkijoita on. Meilläkin on parkkialuerasite, mutta tulevaisuudessa rakennamme kyllä rakennuksen ympärille aidan ja siirrämme kyltit siihen.

  VastaaPoista
 22. Upeita kuvia, varsinkin nuo vanhat kyltit lumosivat.

  Meillä täällä Puu-Vallilassa ongelmana varkaat, pihoilta häviää kaikkea mahdollista... onneksi ei vielä ole mitään tuhottu. Todella raivostuttavaa tuollainen huliganismi, onneksi tekijät on tiedossa.

  Mukavaa Wiikonloppua!

  Kirsi

  VastaaPoista
 23. No voi hyssykät, ihmeellistä meininkiä. Meidän muovinen postilaatikko hajotettiin muutamaan otteeseen vuosia sitten, mutta niitä sai aina samoja kaupasta...

  Rautatiemuseot ovat ihania. Mikähän siinä on kun vanha rauta tuoksuu niin hyvälle, tuollaisista vanhoista rakennuksista nyt puhumattakaan.

  VastaaPoista
 24. Tuli paha mieli moisesta teosta..
  Itse samalla kylällä asuvana olen innoissani ja ihastuksissani lueskellut blogiasi ja harmittaa tosiaan minkä kuvan mokoman nulikat tästä kylästä jättää. Kovalla työllä ja vaivalla kun rakentaa ja kun osaatte arvostaa jokaista ihanaa yksityiskohtaa niin ei soisi tuollaita käyvän. Mutta onneksi tässä tapauksessa oli onni onnettomuudessa ja tekijät saadaan vastuuseen. Iloisia kesäpäiviä sekä intoa ja jaksamista projektiin!

  VastaaPoista
 25. Voi HARMI! Onneksi joutunevat edesvastuuseen. Inspiroivia kuvia!

  VastaaPoista
 26. ihmiset osaa olla niin ikäviä! onko teillä 'yksityisalue' tms kylttiä pihaan tullessa? JOs ei niin muuttaisikohan asiaa??

  VastaaPoista
 27. Onpa tosi ilkeää touhua, ja hävytöntä, tulla toisen pihalle hajottamaan. Toivottavasti tekijät saadaan kiinni ja korvaamaan tekonsa.

  VastaaPoista
 28. Kalliohanhi, täytyy meidänkin lisätä kylttejä, enää ei onneksi koiranulkoiluttajat oikaise puiston halki kuten ennen.

  Kirsi, on se niin harmillisen yleistä nykyään, ihmetyttää miksei nämä tapaukset keksi parempaa puuhaa. Kyltit ovat kyllä ihania katsella ja keräilläkin.

  Vilijonkka, minullekin tulee lapsuus mieleen radan tuoksusta, isä tuli aina töistä kotiin tuoksuen vanhoille ratapölkyille :) Siitä tuli tuttu tuoksu.

  Anonyymi, kiitos kovasti into-toivotuksista :D Tämä lämmittää kyllä kovasti mieltä!

  mimmu, rhk:n velvollisuus olisi tehdä meille kyltit pihaan, sillä junallesaattoliikenne täytyisi merkata samalla. Nämä kyltit kyllä auttaisi paljon asiaa.

  VastaaPoista