lauantai 25. heinäkuuta 2009

Askartelua ritareille

Miehen siskon koko perhe oli meillä vierailemassa useamman päivän ja kun katraaseen kuuluu kolme eläväistä poikaa oli jo mielessä mainiot leikkivarusteet askartelua varten.

Nimittäin ritarivarusteet, kypärät, miekat, tikarit ja kilvet ja mikäpä muukaan materiaali sopii tähän paremmin kuin telttapatja sekä vesiputkeneriste miekkoja varten. Nappeina kilvessä toimivat armeijan ylijäämämyymälästä hankitut leijona-napit ja nylon-nauha kahvoina.

Telttapatja on valtavan helppoa leikata ja vielä helpompaa ommella, näitä oli niin ilo tehdä. Kypärissä on vielä nenäsuojat ja kuperat yläosat. Yhden ritarin varusteet eivät näy tässä, hän oli juuri vihulaisia metsästämässä.

Hämeen linnaankin menimme pienten ritarien kanssa, siellä sai taistella vähän autenttisessa ympäristössä tykkitornissa ja eläytyminen oli mahtavaa katseltavaa. Muiden vierailijoiden ja erityisesti työntekijöiden ilmeet olivat linnassa kyllä näkemisen arvoisia kun nämä kävelivät rivissä kivisiä käytäviä pitkin. Tästä oli aikuisillekin hurjasti iloa.


16 kommenttia:

 1. Hitsi miten hauska ja toimiva idea. Ritarikunta on ollut varmaan tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä hienot varusteet ritareilla. Erehdyin täällä näyttämään kahdelle sankarilla, saas nähä kauanko jaksavat noita vinkua. Juuri tällä hetkellä ei jaksa toteuttaa, ovat hajottaneet liikaa tavaroita lähiaikoina. Ite vaan tykkään liikaa tuollaisten tekemisestä joten saatan silti sortua vielä.

  VastaaPoista
 3. Vau, mitä varusteita! Olipa hyvä keksintö tehdä ne itse tuosta telttapatjasta!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavat varusteet olette tehneet!

  VastaaPoista
 5. Mahtoivat olla ritarit tosi iloisia moisista hienoista varusteista:)

  VastaaPoista
 6. ihania pikku ritareja :)

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi miten hienoja! Ja Hämeen linna varmaan huokaili onnesta. Vihdoinkin meinikiä, ritareita ja miekkojen kalsketta! Eikös se ollut niin, että Hämeen linna oli hallintolinna, josta ei "oikeita" taistoja taisteltu? Onneksi asia tuli nyt korjattua. Ja kiitos ideasta. Pannaanpa patjat mieleen!

  VastaaPoista
 8. Ritarit olivat kyllä todella tyytyväisiä, miekoista ei meinattu malttaa välillä luopuakaan, nokosetkin tuli välillä otettua miekat valmiina toisessa kädessä ;)

  joska, näissä varusteissa on kyllä se hyvä puoli ettei ainakaan satuttaminen onnistu pehmeillä matskuilla helposti :)

  Outi, taitaa olla tosiaan linnassa asustelleen vain hoviväki rauhakseltaan, pitikin saada vähän ritareita sinnekin käytäville ;D

  VastaaPoista
 9. Hienot ritarikamppeet! Ja ihana että menitte vielä oikeaan linnaan! Jes!

  VastaaPoista
 10. Ritarikunta kiittää! Varusteille raivattiin hylly, mutta ei ne siellä pysy. Leikit on laajentuneet lähimetsään ja kaverit on kateellisia.

  VastaaPoista
 11. Oi miten hienot ritarit varusteineen:) Ihastuttava tuo kuva missä taistelevat kolmeen pekkaan OIKEASSA linnassa.

  Hienoja juttuja olet löytänyt lomareissulta:)

  VastaaPoista
 12. Pojat löysi ulkoa jotain putkia joten jouduin sittenkin tekemään jo miekat. Patjaa oli vielä vähän jäljellä joten niihin riitti, kypäriin ei enää. Oon joskus tehnyt pehmomiekan telttapatjasta, päällystin sen vain kankaalla. Käyttivät ruoskana joten päätyi eteenpäin. Saa nähä miten kauan hermot kestää näitä säiliä. :D

  VastaaPoista
 13. Irmeli, pitihän sitä kun on ihan vieressä, saivat fiilistellä :)

  Laura ja poijjaat, aivan parasta :D Tuo kyllä palkitsee, ensi kerralla intiaaneja!

  Mari, siinä pojat hetken katselivat näkymiä tykkitornista, taistelutuoksinat olivatkin haastettavaa kuvailtavaa ;)

  joska, ahkeraa kun kankaalla päällystit, me etsimme monta kauppaa oikeanlaista telttapatjaa, vihreä kun ei ihan pue oikealla tavalla ;D

  Sussu, kiitoksia!

  VastaaPoista
 14. Onnittelut kuukauden blogi-valinnasta! Oli valinta kohdallaan!

  VastaaPoista