torstai 5. maaliskuuta 2009

Maakellari


Ei aivan niin lohduttoman näköinen kuin ulkoapäin, maakellarin sisällä on kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Aseman maakellari on vuodelta 1880, vanhat lihakoukutkin ovat paikoillaan, seinät on rakennettu valtavista graniittilohkareista ja katto on holvikattomainen. Jäätyvä vesi kattorakenteissa on ollut hajottava tekijä, uusi ulkokatto olisi aikomuksissa rakentaa kesällä suojaamaan lisävaurioilta.

Täällä ei ole enää pitkiin aikoihin säilötty mitään, mikä on kyllä harmi, käyttöön tämä varmasti otetaan joku päivä uudelleen, käyttötarkoituksesta vaan emme ole vielä aivan varmoja. Tila on myös lämmitettävä, erillisen eteisen puolelta pääsisi lisäämään pökköä pesään, jotta pakkanen ei pääsisi hiipimään sisälle ja pilaamaan säilöttyjä herkkuja.

11 kommenttia:

 1. Komee kellari!
  Sinne vaan mehut, hillot, porkkanat. Ihan niin kuin muumeissa.
  Meilläkin on "maakellari" talon alla. Nostalgisempaa olisi pihamalli, mutta kieltämättä on mukavaa ja helppoa asioida sisätiloista käsin.

  VastaaPoista
 2. Hieno tila, varsinkin tuo tiilinen katto. Jos vietätte kesällä pihajuhlia, tääsä olisi hieno "kellariravintola", jossa juomatarjoilut pysyvät viileänä, muutama penkki istustelua varten.

  VastaaPoista
 3. Sehän näyttää tosi hyväkuntoiselta! Meillä oli aikanaan vanhassa talossamme sellainen maakellari talon alla. Aika vähään käyttöön jäi kun tuli lapset, ei ehditty pitää enää puutarhaa.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Tänään löysin bloginne ja voi kuinka ihana projekti teillä on. Olen asunut joskus tuossa ihan lähellä ja mielenkiinnolla seuraan, että mitä tuleman pitää :) Itse asustan Hyvinkäällä ja remontoin yli satavuotiasta asuntoa. Kokonaista taloa en ole vielä saanut :(

  Aion jäädä seurailemaan projektianne! :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten upea kellari! Mahtavia tiili- ja kivipintoja.

  VastaaPoista
 6. Onpas upea kellari! Tuollaisen tilan käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana :)

  VastaaPoista
 7. Annika, se olisi kyllä idyllistä, sitten täytyykin vain pistää kasvamaan kaikkea sitä mistä saisi säilöttävää, meillä ei harmi kasva kuin kriikunapuu pihalla ja muut ei tuota oikein mitään.
  Tilu, vähän olikin haaveissa jos siitä tekisi viinikellari-maisen paikan, sopiva just juhliin :)
  Merja, saattaa olla meilläkin kyllä mahdottomuus koskaan täyttää ihan noin suurta.
  Seepia, mainiota että poikkesit käymään ja kiitos kommentista :)
  Elina, onkin juu, ainoa paikka täällä jossa saa nauttia kunnon rustiikkisesta tiilestä, mukavaa kontrastia puuhun.

  VastaaPoista
 8. Ihastuttava maakellari. Meidänkin pihalla on ollut tuollainen, mutta joku hyväkäs on sen purkanut ja tuhonnut.

  Luin jostain lehdestä kerran, miten maakellarista oli tehty sauna. Ihan kivaa uusiokäyttöä?

  VastaaPoista
 9. Palaan tänne ajan kanssa, me melkein päätimme ostaa Turengin aseman. Se on sellainen upea vaaleanpunainen rakennus mutta ohi kaahaavat pikajunat muuttivat mielemme ja nyt suuntana onkin toinen.
  Onnea teille!

  VastaaPoista
 10. Sussu, juu, sauna on käynyt miehelläkin mielessä, viinikellari on nyt ollut aatoksissa, ikään kuin semmoinen oleskelukellarin muodossa :)
  Nina, hienoa että jätit kommenttia, Fiskars kuulostaakin vallan upeammalta kokonaisuudelta kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 11. Upea kellari, jotenkin valtavan romanttinen :)

  VastaaPoista