tiistai 10. maaliskuuta 2009

Lampun uusi henki


Ennen

Vanha kirpputorilta löytynyt jalkavalaisin saa uutta ilmavaa ilmettä kummasti maalilla. Vain 7 euroa, kokopuinen upea sorvattu jalka katoaa kokonaan näkyvistä ollessaan niin tumma tylsistynyt ja varjostin on parhaat aikansa nähnyt. Uulan puolihimmeä puulattiamaali antaa hyvän matan pinnan, näin keskeneräisenä oli vain pakko jo esitellä, katsotaan millainen varjostimesta sitten tuleekaan..

11 kommenttia:

 1. Lampusta tulee varmaankin hieno.

  Teillä on olo varmaankin kuin lahjapakettia aukaisisi, kun purkaa vanhoja lattiamattoja tai kattopahveja, ei yhtään tiedä mitä alta paljastuu. Kuoriutuuko "kääreiden" alta mieluisaa vai ikävä yllätys. Ainakin alakuvissa pahvien alta näkyy hyvä paneelikatto. On tullut avattua hyvä lahja.:)

  VastaaPoista
 2. Pitikö hioa ensin tuota jalkaa? Hyvin tasaiselta näyttää kyllä.

  VastaaPoista
 3. Tilu, onneksi on ollut tähän asti hyviä lahjoja alla odottamassa, paras remonttiyllätys oli asbestin alta löytynyt alkuperäinen lautalattia alakerrassa.
  Merja, hioin kevyesti ennen maalausta jotta maali pysyisi paremmin, sitten vain pesu ja 3 maalikerrosta kun oli niin kovin tumma alta.

  VastaaPoista
 4. Odotan malttamattomana, millaisen lampustasi värkkäät!

  Minulla on nimittäin aivan samanlainen löytö olohuoneen nurkassa, maksoin siitä tuplasti eli 15 euroa kirpparilla :-) Varjostin oli osin jo repeytynyt joten revin sen kokonaan irti ja joulun ajaksi (joka luonnollisesti jatkuu yhä) kieputin varjostimen runkoon valosarjan. Kaunis illan valaistus. Lukuvaloksi se ei riitä, silloin täytyy tuikata myös valaisimen oma töpseli seinään...

  Varjostimessa on yhä hapsut tallella, ehkä nekin häippäisevät seuraavan tuunauskierroksen aikana. Uudet varjostimet, ainakin tässä kokoluokassa, maksavat aivan liikaa tämänhetkiselle budjetilleni joten jännityksellä odotan sinulta ideoita, omani ovat lopussa.

  Kiitos ihanasta blogista, sitä on ilo selailla iltojen iloksi.

  VastaaPoista
 5. Oletkin löytänyt Teidän kotiin oikein hyvin passaavan lampun.Tuunaamalla saat siitä kivan.Jo maalikin yksin sai ihmeitä aikaan.Jään odottamaan varjostimen tuunausta.
  Mukavata"tuunaus"viikonloppua.

  Tuija

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea tuo lamppu. Maakellarinne on kuin Riivatut talot -sarjasta :).

  VastaaPoista
 7. Että tuleekin hieno! Toivottavasti näytät sitten millaisen kuvun se sai.

  VastaaPoista
 8. Simpukka, kiitokset suuret, täälläkin niin perusteellisesti niin monta hommaaa kerralla kesken että varjostin on mietintämyssyn alla. Kankaan josta olisi aikomus yrittää on hankittu jo, oikein ohutta puuvillaa, kaipaa niin paljon valoa ja kevättä jo.
  PikkuBertta, kiitoksia, koitan saada tämän kuvattua heti kun saan ideoinnin etenemään toteutukseen ;)
  Matroskin, hui, kieltämättä täällä voisi kuvata kauhuotoksia, puitteet ei ainakaan tarvitse lavastusta :D

  VastaaPoista
 9. Liivia, kiitokset, ja näytän tottahan toki :)

  VastaaPoista
 10. Millainen valaisimesta tuli? En löytänyt, olitko laittanut lopputuloksesta kuvia tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampun uusi henki löytyy Vintagen viemää-kirjasta, ohje päätyi sinne sivuille joten siksi ei tänne blogin puolelle :)

   Poista