keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kierrätyslöytöjä


Hämeenlinnan rakennustarvikkeiden kierrätyskeskus on todellinen löytöpaikka. Pääsimme käymään siellä onneksi pitkästä aikaa, sillä viikonloppuna paikkaan ei harmi kyllä pääse ostostelemaan. Löytyi kunnon vankka metallinen emännänjatke, vanha kimpipatja jonka hyväkuntoinen kangas on se todellinen aarre, puulokerikko ja painava koko metallinen jalkavalaisin sekä vielä kattovalaisin joka olisi aikomus vanhettaa eri tekniikoin paljon vanhemman näköiseksi.

Patjan täytteen tyhjennän ja laitan futonpatjan tilalle, kunnon vanha raitakangas on valtavan kestävää ja väritkin on tässä niin kohdillaan. Kierrätystä ja tavarat uuteen käyttöön, vain 15 euroa kaikkineen ja sisälsi vielä hauskan seinäkoukun ja vanhan kaapin kahvan, joita meiltä löytyy monia rikkinäisiä, mallin näkeekin kuvan taustalta olevasta kaapista.

15 kommenttia:

 1. Ihanin emännänjatke ikinä! Täytyy lisätä kierrätyskeskus Hämeenlinnaan suuntautuvan akkainretkemme reitille. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Hienoja löytöjä!
  Täytyypä laittaa kohde muistiin.

  VastaaPoista
 3. Meillä on myöskin käytössä vielä muutama tuollainen "nappulakahva", ne ovat jotenkin niin symppiksiä, että täytyy pitää jäljelläolevist hyvä huoli.

  VastaaPoista
 4. Tuonne menen heti kun pääsen. Nimi on vähän harhaan tähän saakka.

  VastaaPoista
 5. Ihania löytöja olet taas tehnyt.Teillä onkin tuo remppa-sisistuskohde senverran iso,että siihen uppoo jos jonkinlaista vanhaa.Ihana että hankitte sinne talon tyyliin sopivaa tarvaraa.Minulla on tuollainen patja:sekin kierrätyskeskuksesta ostettu.Näkyy minun sivuilla,vanhan talonpoikais sohvan päällä.(Tosin,nyt olen jo miettinyt luopua koko sohvasta).Tuo lamppu(jota vanhennat)on todellinen helmi,ainakin minun makuun.

  Tuunausintoa:)

  VastaaPoista
 6. Simpukka, annika, Riikka T, siellä on tosiaan vaikka mitä, välillä täytyy tonkia että löytää, ja paikka on pulujen valtaama ja aika erikoinen, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. On meidän lemppareita :)
  Tilu, nämä kahvat on tosiaan harvinaisia löytää ehjänä, rakennusapteekissakin niitä olisi ollut mutta hinta hurja 14 e ja kaikissa oli jo alkavia halkeamia. Mies ehdotti että yhdistämme ehjät yhteen huoneeseen ja ostamme eri mallisia toiseen, loistosuunnitelma.
  PikkuBertta, tänne tosiaan tuntuu häviävänkin tätä tavaraa :) Teollisen oloiset valaisimet ovat nyt pahin heikkouteni, keskeneräisiä projekteja niidenkin suhteen hurjasti.

  VastaaPoista
 7. tosiaan hienoja löytöjä, käyn tutustumassa paikkaan kun seuraavaksi käydään ukkilassa.

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Löysin tänne toisen blogin kautta ja olipas mielenkiintoinen löytö! Pidän tyylistäsi ja ideoistasi!
  Tänne palaan aivan varmasti! Mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa!

  Hyväää viikonloppua toivoo Kamomilla

  VastaaPoista
 9. Kateeksi käy, Helsingistä ei saa enää mitään noin halvalla.

  VastaaPoista
 10. Tuonne Hämeenlinnan paikkaan se meidän Sulokin jatkuvasti haaveilee pääsevänsä. Näyttää siltä, että Sulon haave täytyy toteuttaa.

  VastaaPoista
 11. katja O, on tosiaan käymisen arvoinen jos tykkää vähän penkoa.
  kamomilla, todella kiva kun jätit kommenttia ja kiitokset kauniit, olenkin sinunkin blogiasi pitkään ihaillut :) hauskaa viikonloppua!
  Matroskin, huomasimme saman tapahtuneen Tampereella, Hämeenlinnaan voi ihan suositellakin kirpputorireissuja.
  Sussu, se on kyllä varmasti monen miehen aarrearkku :) ja näin naistenkin!

  VastaaPoista
 12. Kiitti vinkistä ! Huiseja löytöjä!

  VastaaPoista
 13. Olen täällä ahminut blogiasi, maisteltuani paloja sieltä ja täältä (aloitin jokin aika sitten siitä lautastelineestä) päätin lopulta aloittaa ihan alusta asti järjestelmällisesti. Nyt kuitenkin kuullostaa, että sairaat laspet heräilee. Ja pakko heittää kysymys, että pelastin samanlaisen patjakankaan, mutta erittäin haisevan. Tiedätkö millä hajua saisi pois, kun pesu ei auttanut. En tiedä miten nämä blogit toimii, joten voi olla, että tämä kommentti ei koskaan tavoita sinua.

  VastaaPoista
 14. Ampiniini, mainiota että oli inspiraatio-iloa kaikesta :) Omat patjakankaat olen pessyt useamman kerran, ja tuulettanutkin, useasti ovat olleet oikein hajuisia mutta useampi pesu ja ulkona kuivatus on lopulta auttanut. Toivottavasti haju lähtee, nythän on oikein raikkaita kelejäkin ulkona, tuikkaa ulos vaikka pariksi päiväksi pesun jälkeen niin johan raikastuu :)

  VastaaPoista