torstai 5. helmikuuta 2009

Lattian paikkausta

Jälkeen


Lattioita on asemalla paikattu erilaisin tavoin ja vaihtelevin materiaalein siellä missä hormistot ovat muinoin katolle menneet. Tässäkin yläkerran toisessa makuuhuoneessa oli alle laitettu lasivillaa ja päälle kapeampaa lautaa kuin alunperin lattiassa ollut ponttilauta.

Mies oli valtavan ahkerana ja aivan hetkessä purki tämän huonosti tehdyn paikkauksen, pois lähti myös epämiellyttävä ja puutaloon äärimmäisen huonosti sopiva lasivilla, tilalle tuli pellavaeriste ja pahvi. Lattian sisään laitettiin myös tuore Hämeen Sanomat, sillä eristeen alta löysimme samaa tarkoitusta varten jätetyn samaisen lehden vuodelta -63. Näiden avulla on helpompi ajoittaa talon muutoksia, myös vanhempi lehti laitettiin takaisin sinne mistä löytyikin. Alakerran vessasta puretut ponttilautojen pätkät pääsivät hyvään kierrätyskäyttöön ja näistä tulivat uudet paikkalaudat. Tulos on entistä ehompi, ei aina vain purkavaa remonttia, välillä myös rakentavaa. Ehkä joskus vielä talo saa hormistonsa myös takaisin.

1 kommentti:

  1. Aivan ihana lukea blogianne! Tänään löysin tänne ja aloitin tarinan lukemisen alusta asti. tähän päätän tällä kertaa ja jatkan huomenna.
    Kertakaikkisen ihana unelma ja projekti teillä meneillään!
    Ja hauska idea tuo sanomalehti, hieman ensin ihmettelin, että mikäs mikäs tarkoitus nuilla uutisilla tuossa...

    VastaaPoista