tiistai 4. elokuuta 2009

SA

Armeijan ylijäämäaarteet ovat meille suorastaan harrastus, olemmme vakiintuneita shoppaajia puolustusvoimien ylijäämäkaupoissa, niistä löytyy niin mahtavia esineitä, tuunattavaksi tai suoraan käyttöön, tässä muutamia mieluisimpia lajeja.

Nämä arkut tulevat varmaan uudella värillä ja vähän ehostettuina miehen työhuoneeseen..

Samoin nämä pienemmät, johonkin säilytyskäyttöön vaikka suoraan tällaisina.

On klipsejä vaikka kangasnippujen niputtamiseen, ja näitä kenkämuotteja tulikin ostettua ennen suurempaa ajattelua lopullisesta käyttötarkoituksesta, Sisustuskärpäsen blogissa olikin näille loistava uusiokäyttöidea!

Tekstiilit ovat parhaita, nämäkin pyyhkeet on leimattu 40-luvun vuosiluvuilla ja ovat käyttämättömiä, suorastaan kiiltäviä, pellavaihanuuksia, kun maksavat vähemmän kuin tiskirätit, on näitä aivan pakko pelastaa kotiin. Siis 1 euro per kappale. Keittiöön, askarteluun, ompeluun... kestävät vuosikymmeniä.

Kunnon nahkaiset vanhat kotelot ovat vain vastustamattomia, löytyi yhdeltä ostosreissulta myös täydellinen nahkaremmi vanhalle metalliselle kasvien keräilysalkulle, joka itse löytyi kierrätyskeskuksen metallinkeräysastiasta. Loistopari.

23 kommenttia:

 1. Huippulöytöjä! Sopiiko tiedustella, että mistä päin hankinnat on tehty?

  VastaaPoista
 2. Fiksuna tarkemmin mietittynä, että varmaankin Hämeenlinnan ylijäämämyymälästä, mutta kun interneetistä ei löydy siitä äkkiseltään mitään tietoa. Missä se mahtaa olla, miten auki?

  VastaaPoista
 3. Tutunnäköisiä tavaroita kun oma isäni on noita myös kantanut meille kotiin :) Sopii teidän miljööseen kyllä tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. Armeijan tavarat tarjoavat loistavia tuunausmahdollisuuksia. Minäkin hankin heiltä vanhoja kasseja ja pusseja tuunaukseen.

  Hienoja aarteita olette löytäneet, menen vielä niitä ihailemaan. Hei vaan!

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa tavaraa, ja että keittiöpyyhkeitäkin! Tavarahamsteri kadehtii :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavia löytöjä! Minun sydämeni sykkii varsinkin arkuille, säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa. Ihana tuo lamppu niitten päällä myös.

  VastaaPoista
 7. No, näitä löytöjä katsellessa sitä innostuu itsekin, että voisi käydä tsekkaamaassa ylijäämämyymälän! Ihania ostoksia!

  VastaaPoista
 8. barbro v, löydöt on tehty pitkin Suomea eri ylijäämämyymälöistä, puolustusvoimien sivuilla pitäisi olla luettelo näistä, Hämeenlinnassa ei käsittääkseni ole nyt Sa-kauppaa, mutta tuloillaan on, en tiedä vielä itsekään tarkempia tietoja että minne ja milloin.

  Seepia, näistä on niin moneen ja aina vankasti ja konstailematta valmistettu :)

  Elsa, mekin aina silmä tarkkana katsellaan mitä niistä voisi tehdä, kaikista nippeleistä ja vitkuttimista lähtien :)

  Pilvitarha, nuo keittiöpyyhkeet onkin minulle pehmeä kohta, taisin hankkia niitä niin paljon että jälkipolvillekin riittää ;D

  Jutta, lamppu löytyi ihan vain kirpputorilta ja vaatii kunnolla kunnostusta kun päälle kiskastu maali tippuu isoina paloina pois, tehdaslamput ovat kyllä ikuissuosikkeja :)

  Missfrida, ovat kyllä aina aarrepaikkoja!

  VastaaPoista
 9. Voih, ihan hengästyn näistä löydöistä! Upeita!

  VastaaPoista
 10. Oi! Kasvien keräilysalkkuja on siis muillakin kuin muumien Hemulilla.

  VastaaPoista
 11. Oi joi mitä löytöjä edullisesti. Pitäisi käydä itsekin pitkästä aikaa. Joskus olen sieltä hakenut itselleni metsäsukset, sellaiset ihanan leveät ;)

  VastaaPoista
 12. Punaruutuisista pyyhkeistä luopuminen hieman ihmetyttää, eikö armeijan keittiöissä enää käytetä astiapyyhkeitä? Vai pitäkö kaikkien olla prikuulleen samanlaisia, jokaisessa sotilaskodissa, ympär maan? No, hyvä kun löysivät hyvän kodin, olisin varmasti itsekin tarttunut tilaisuuteen jos kohdalle olisi osunut.

  VastaaPoista
 13. Voi vau miten hienoja löytöjä. Jossain näin jonkinlaisen naulakon joka oli tuollaisista kenkälesteistä tehty...

  VastaaPoista
 14. Hei tass!
  Vastaan kysmykseesi kynttilänjalasta. Se on irrallinen sillä se on aika painava. Kevyempää jos käyttää niin kannatta varmaan liimata..

  Laitoin nyt sanavahvistuksen päälle blogikommentoijille, toivotaan että ne kiinalaiset kommentit jää pois... Kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
 15. Upeita nuo arkut. Minä oon hamstrannut Ruotsin armeijan polettipaitoja, kauniin helmenharmaita, olen ajatellut niistä jonkinlaista munklausprojektia syksylle. Saa sitten nähdä, tuleeko toteutettua. Armeijalla on paljon upeita juttuja: selkeää, reilua käyttötavaraa. Jotenkin sellaista karua kauneutta.

  VastaaPoista
 16. Tuo kasvienkeräilysalkku on ihan huippu. Samoin arkut. Ja nuo ruutupyyhkeet, mikä hinta!

  VastaaPoista
 17. Elohiiri, samalta tuntui shopatessa ;D Mies joutui jo vähän pitelemään aloillaan.

  piparminttu, meillä meni vähän arvuutellessa kun tämä löytyi metalliroskiksesta, että armeijan joku vekotin tai sitten kasveille, sitten näin kuvan muualla samanlaisesta niin vastasi kysymykseen :)

  kati, miestä taitaisi myös houkuttaa kunnon hankisukset!

  Vilijonkka, en tiedä mihin ovat vaihtaneet, nämä on niin hyvin tärkättyjä ja tiiviitä että eivät meinaa ennen pesua olla ihan imukykyisiäkään, onko siellä höpsöinä luultu huonoiksi? Meillä palvelee ruokaliinoina lähtien kun ovat niin kauniita.

  Kamomilla, toivotaan että pysyvät häiriöt pois nyt blogista, kenkälesteistä voisikin ideoida urakalla kaikenlaista :)

  himalainen, kuulostaa hyvältä hamstrauskohteelta nuo paidat. Niin totta, reilua käyttötavaraa, kun eivät ole hajonneet vielä puolen vuosisadankaan jälkeen, kestävät taatusti kevyemmässäkin käytössä vähintään toisen mokoman.

  Merja, tuo roskisaarrelöytö kyllä lämmittää mieltä kaikkein eniten, eritoten kun tuli sieltä pelastettua varmalta tuholta.

  Niin, ja unohdin mainita että kyllä Hämeenlinnassa on tällä hetkellä Reserviläismyymälä Linnan kupeessa toiminnassa, jossa on jos jonkinmoisia armeija-aarteita, suosittelen!

  VastaaPoista
 18. Moikka!
  Aivan ihanan ja mahtavan uuden blogin löysin -siis teidät:)
  Täytynee suunnistaa ylijäämämyymälään, en ole veilä koskaan ollut..
  Näin juuri yhdellä kirppiksellä sellaiset vanhat todella painavat junan lamput, josta valo tuli kahdelta puolelelta. Olivat väriltään mustat lyhdyn tyyliset, mutta paljon isommat..Näyttäisivät varmaan makealta teidän asemalla, kun teillä on tuota huonekorkeutta.
  Lamput muuten toimivat sähköllä:)
  Terkuin Maikki

  VastaaPoista
 19. Armeijan suurin 'ongelma' taitaa noissa pestävissä kamppeissa olla se, että varuskunnissa ei pestä enää mitään vaan kaikki kama roudataan pesuun muualle..
  Elisa

  VastaaPoista
 20. Tiedoksi muille Hämeenlinnan lähiseudulla majaileville, joita armeijavermeet kiinnostaa: keskiviikkona 12.9. klo 10 avataan Hämeenlinnan SA-kauppa osoitteessa Harvialantie 2. Kauppa on jatkossa avoinna ti, to ja pe klo 10-16 sekä ke 10-18. Hip hurraa! Mikä sattuma, kun viikko sitten täällä kyselin Hämeenlinnan myymälän perään ja onneksi en vielä matkaan lähtenyt, kun ei sellaista enää ollut olemassakaan. Kului viikko, ja nyt sellainen on!

  VastaaPoista
 21. barbro v, johan sattui sopivasti! sinnepä siis :)

  VastaaPoista
 22. Mäkin haluan noita pyyhkeitä! Äitin peruja on muutamia, muttei suinkaan riittävästi ;) nykyisellään kankaassa on puuvillaa seassa ja se ei ole sama asia, ei!

  VastaaPoista