lauantai 1. elokuuta 2009

Lähiruokaa ja keinuilua



Pihasta meiltä löytyy marjoja, ovat melkeistään piiloutuneet pusikkoihin ja lähes unohtuneet sinne puiston villiinnyttyä, mutta nyt muutama pensas oikein notkuu satoa. Ennen sateita ehdimme kerätä mukavasti vattuja, metsämansikoita ja tavattua kaivattu pihan asukki.


Vatuista ihana mieheke teki piirakan töistä väsyneelle vaimokkeelle... joka oli muuten älyttömän hyvää herkkua..


ja tästä innostuneena sekä Maalaisunelma-lehden inspiroimana teimme vielä jättikeinun pihaan. Valtavaan koivuun kiinnitimme paksulla köydellä 5 cm paksun lankun, joka löytyi talon alta loistokunnossa ja tuoksuu vanhalle tervatulle ratapölkylle. Tässä keinussa saa kovat vauhdit, jos haluaa, suorastaan itsestään. Tai sitten kiireettömät, ja huomenna taidan ehtiäkin keinua kiireisen työviikon jälkeen, tämä tekee hyvää.

Ja kiitokset Annulle ja Liinulle blogi-suosituksista, olen niin otettu!

20 kommenttia:

  1. Oi, siili! Lempieläimiäni, mutta ei asu pihapiirissämme.

    VastaaPoista
  2. Ihana keinu! Minä en tuota Maalaisunelmalehteä luekaan koska siitä on aina osa vanhaa Lantlivlehteä mukana joten osan lehdestä olen jo lukenut viime vuonna... Jotenkin harmillista, olisi helpompi jos lehti olisi suoraan käännetty suomeksi, ja jutut aivan samoja. Nyt jää harmittamaan tavallaan mutta en oikeasti viitsi ostaa lehteä josta olen osan jo lukenut. :(

    Mutta tuo keinu on todella hieno! Minä en vaan pysty keinumaan enää, tulee paha olo. Harmi!

    VastaaPoista
  3. Mahtava keinu!
    Eli, k-e-i-n-u on nyt kirjoitettu toivelistalle.

    Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  4. Sanoiko mieheke ihan ääneen, että vaimoke on ihanaa herkkua?

    Taitaa olla miehekkäällä joka suhteessa erinomainen maku.

    Iisi

    VastaaPoista
  5. Olisipa kiva päästä keinumaan hurjasti romanttisella keinulla, hauska ja kauniista toteutettu idea, joka maistuu niiiin kesälle.

    VastaaPoista
  6. Oi, tuollaista keinua olen haaveillut pihalleni, mutta kun ei ole tuollaista jykevää puuta tarkoitukseen. Hieno!

    VastaaPoista
  7. Ihana keinu! Todellakin tyyliin country living:). Ja siili! Vettä tarjolle ja nyt syksyä kohden kissanmuonaa, niin kyllä se näyttäytyy. Nikkaroikaa sille oma mökki talveksi? Olen huomannut, että siilit ovat vähän kuin kissat: tulevat pihaan aina samaan aikaan.

    VastaaPoista
  8. Katja, siiliä olen tänne haaveillutkin, luulin kissojen karkottavan kaikki, tämä pikkuinen käppäilijä oli valtavan ihana yllätys :)

    Kamomilla, enpä tiennytkään että on toistoa näin edellisvuodelta, lukukokemusta helpottaa itsellä suomi, ei jää silloin olennaisia sanoja ymmärtämättä, mutta ymmärrän kyllä että eihän sitä samaa lehteä uudelleen kaipaa.

    Temps perdu, ja on nopea ja helppo tehdä :) Hauskaa vieläkin jatkuvaa kesää sinnekin päin!

    Iisi, mieheke onneksi osaa usein muistuttaa myös väsyneelle vaimokkeelle kuinka herkkua on, pysyy vaimoke tyytyväisenä ;)

    Elsa, etsimme vielä toista puuta johon saisi kiinni valtavan pitkät köydet, olisi ihanaa vielä kun keinu keikkuisi melkein taivaista :)

    Syysleimu, hitsi, se lisää haastetta kyllä, jos muutaman vuoden päästä joku puu jo kannattelisi :)

    VastaaPoista
  9. Outi, täytyykin mennä siis samaan aikaan katsomaan! Siilille talvikotia jo tuossa pohdimme, täytyy katsoa ohjeita hetimiten netistä :)

    VastaaPoista
  10. IIIIHANA keinu:))) Kyllä Annu ja Liinu on mukavia tyttöjä kun muistavat meitä bloggaajia;) Onnittelut maininnasta lempparilehden sivuilla♥

    VastaaPoista
  11. Tuleepa mieleen laulu:"Oi keinu,oi keinu,nyt puiden latvoihih.Sun kerallasi keinua,tahtoisin ainiaan.Sun kanssasi,rakas,nyt ylös keinutaan.Sun kerallasi kerran,ylös tähtihin keinutaan." Muistatko valssin "Keinumorsian",esittäjä Erkki Junkkarinen,joskus -70 luvulta.

    Kiva,että perinteet elää...

    VastaaPoista
  12. Keinuminen on kyl kivaa! Tosin mun vatsa ei oikein tykkää enää näin aikuisena siitä :) (Nimim. kokeilin eilen viimeksi mökillä..) Ja Onnea suosituksista!

    VastaaPoista
  13. Wau, mikä keinu! Keinuminenhan pitää ihmisen tasapainon kunnossa aikusenakin, joten keinukaa ihanalla keinullanne aina kun ehditte.

    VastaaPoista
  14. Löysin nämä sivut viime viikolla ja ne ovat aivan ihania. Itse asun Hämeenlinnassa ja tästä eteenpäin tuleekin katseltua Parolan Asemaa aivan eri silmällä kun siellä päin liikun ;) Tuun varmasti vierailemaan täällä säännöllisesti!
    -Ellu-

    VastaaPoista
  15. Ihana kiikku...nykyään vain itsellä menee pää sekaisin vauhdista..nuorena sitä oli eri meininki:)
    Meilläkin vierailee pihallamme siili säännöllisesti, missä lie asustaa..

    VastaaPoista
  16. Samaa lehteä lukiesani, jonka ostin, vaikka olen samaa mieltä Kamomillan kanssa lehdestä, ihailin tuota keinua ja ajattelin että haluan samanlaisen, se näyttää sinunkin kuvissasi niin hienolta!

    VastaaPoista
  17. Voi, meiltä puuttuu tukevaoksainen keinupuu... Semmoista ei saa edes kaupasta kärsimätön.

    Ja entisen kodin Risto-siiliä tuli oitis ikävä! Valloittava tuhisija oli hän :)

    VastaaPoista
  18. Iiihana keinu :)
    Hyviä vauhteja vaan sinne Parolan asemalle!

    VastaaPoista
  19. Voi mikä keinu. Juuri tuommoisen vanhan kiikun minäkin haluan pihaan tuollaisine tyynyineen. Hitsi vieköön. No meidän pihassa on kuitenkin ainakin myös siili =)

    VastaaPoista
  20. Ihana keinu ja ihana blogi! Törmäsin tähän blogiin vasta tänään ja ryhdyin heti lukijaksi. Itse vasta aloittelen omaa blogiani ja tämä blogi on kovin inspiroiva!

    VastaaPoista