maanantai 27. heinäkuuta 2009

Väriä pintaan

Meillä on makuuhuoneessa kaksi lipastoa vaatteille, kummallakin omansa ja lähes identtisiä keskenään. Vanha ootraus oli näissä pilattu tuhdilla lakalla ja pinta muistutti aivan käärmeen nahkaa. Olikin jo aika pistää vähän uudistusta kehiin ja aloitin toisesta.

Aivan ehdoton ykkönen meillä huonekalujen kunnostuksessa on Speedheater, infrapuna-maalinpoistaja, tämä oli meille hyvä ostos sillä täällä huonosti päällemaalattuja pintoja riittää, tämä vekotin meinaa olla liiankin nopea kaapijaan verrattuna. Ilman tätä menisi monesti hermo maalia poistaessa, eikä pinta pala helpolla ja puu kiittää.

Tilalle tuli, ei vain yhtä vaaleanharmaata maalipintaa, vaan vähän piristävämpääkin lisää johon sain inspiraation johanna-vintage-blogista..

Mahtavat kahvat löytyivät Rakennusapteekista niin sointuu tämäkin lipasto toiseen viereiseensä josta kahvat löytyvät vanhastaan. Ja sitten vähän kulutusta, ihan vain vähän.

Tämä toi paljon valoa makuuhuoneeseen, sitten olisi vielä se toinen, mutta nyt täytyy hetki ihailla tätä lopputulosta. Valtava muutos entiseen verrattuna.

Vanhat vintage-tyynyliinat olivat hauska löytö aivan pienen paikkakunnan pikkariikkisestä kirpputorista, 0,50 senttiä kappale, aivan ehjiä jokainen ja näitä piisaa vielä lisääkin. Meillä valaisimet ovat myös lähes koriste-esineitä ja niitä ripotellaan pitkin poikin vaikka kaikkia ei valaisemiseen aina tarvitsekaan käyttää.

Ja tämä, ihana messinkikyltti pääsi vihdoin makuuhuoneen oveen. Löytyi jo talven aikaan, yllättäen makasiinista erään pöydän laatikosta rojun keskeltä. Rakennusapteekista siihen kunnon tasapää-messinkiruuvit ja se on siinä.

Tässä huoneessa nukkuu..

35 kommenttia:

  1. Voi mikä muutos! Todellakin onnistuneesti ehostettu lipasto. Meillä on makuuhuoneessa vanha kaappi, jonka ostin hieman rähjäisessä kunnossa eli jokseenkin tökerösti maalattuna ja kolhiintuneena. Elämänjäljistä kyllä tykkään, mutta voisihan se siistimpikin olla. Tuo speedheater varmaan olisi iso apu, jos joskus päädyn kaapin maalaamaan uudelleen. Tosin siinä kaapissa on sellaiset sorvatut osat, mitenkähän tuo toimii niiden kanssa... Tykkään blogistasi mielettömästi, ihmettelen ihania oivalluksia ja katselen kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan upea tuli lipastosta! Olet kyllä taitava ihan kaikessa mihin ryhdyt!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta Blogistasi!
    Mikähän tuon vekottimen hinta on suunnilleen? Kai siitä olisi iloa myös ulkoseinän maalin irrotteluun?
    _Anni

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana lipasto, ja ihana blogi! En ole tiennyt tällaisesta, vasta eilen bongasin osoitteen uusimmasta Maalaisunelmia-lehdestä.

    Asutaan avomiehen kanssa tässä Hämeenlinnassa, ja ollaan ajettu siitä teidän ohi, rakennusta kaihoisasti ihaillen. :) Olipa hassua nyt päästä kurkistaan vähän sisällekin.

    VastaaPoista
  5. Todella onnistunut tuunaus kaapille.Mullakin keittiössä yksi vanha lipasto.Pitäisiköhän pistää uusiks maalilla.
    Ihana tuo kyltti makkarin ovessa.Pitäähän joka asemalla päällystö olla.

    VastaaPoista
  6. Olen linkittänyt blogisi sivulleni, sopiihan se? Löysin tämän lehden blogivinkistä, ja tykkään! Ihana lipasto! Ihana blogi. Haen täältä(kin) härskisti ideoita ja inspiraatiota omalle, kohta alkavalle projektilleni.

    VastaaPoista
  7. Todella kauniilta näyttää lopputulos, väri ja kahvat ja kaikki. Teidän kotona on kaikkea ihanuutta, niinkuin nyt tuo kyltti :)

    VastaaPoista
  8. No johan tuli upea! Sopiiko tiedustella millä maaleilla maalasit?

    VastaaPoista
  9. Ihanat lipastot! Vautsi:) Tykkään tuosta sävystä ihan hirveästi.

    VastaaPoista
  10. Miia, kiitos kamalasti! Speedheater toimii kyllä sorvatuillekin osille, eteneminen on vain hitaampaa kun pystyy "paistamaan" vain pientä kohtaa kerralla. Vähän on hinnakas kone pieneen kunnostukseen, mutta näitä saa kyllä varmasti vuokrattuakin niin pääsee helpommalla :)

    Vekarus, kiitos hurjasti kauniista sanoista :) mies oli kahvamestari lipaston kanssa, ja kyltin kiinnittäjä, niin yhteistyöllä tuli parasta.

    Anni, kiitos itsellesi kun jätit kommenttia :) Suurinpiirtein oli hinta n. 300 e, että vähän hinnakkaampi vekotin, mutta tiedettiin että tätä tullaan kyllä tarvitsemaan paljon. Voi irroitella aivan rauhassa myös ulkoseinän maalia, tähän on saatavilla myös teline. Halvemmalla saatiin suoraan edustajalta, rakennusapteekit myyvät kalliimmalla.

    Penni, voi nyt se ilmestyi, olen todella otettu! Mainiota kun löysit tänne siis, ihana kun oli ilostusta :)

    PikkuBertta, kyllä se maali tekee vain niin valtavan eron, aina se hämmästyttää lopputuloksen nähdessä. Juu, pitihän kyltti saada näkosälle ;)

    Hanni, tottahan toki sopii! ja kiitos kovasti, hienoa että on ideoista iloa. Samoin seilaan blogimaailmaa ja keräilen inspiraatiota.

    Jutta, hauskat yksityiskohdat on niitä parhaita, niihin se oma silmä aina tarttuu :)

    Katja, tottahan toki, tunsin hurjaa omatunnon soimaa kun maalailin helmi-kalustemaalilla, puolihimmeällä, mutta oli kiire saada vaatteet pois lattialta ja takaisin lipastoon, joten jos ei nyt tällä kertaa pellavaöljymaalia :) Väri koodit ovat vaalean harmahtavalle valkoiselle tvt 368X, ja turkoosihtavalle siniselle ncs 2020-b30g.

    Mari, kiitoksia, tuon värin kun itsekin näin niin tiesin että johonkin sitä pitää saada kirkastamaan huonetta :)

    VastaaPoista
  11. Taas jotain aivan ihanaa! Tämä teidän bloginne on kyllä aivan yhtä ilotulitusta! Ja sitä vinkkien määrää! Tuokin maalinpoistaja on mulle ihan uus tuttavuus; näyttää todella mielenkiintoiselta tuttavuudelta.

    VastaaPoista
  12. Hauska juttu, meillä on täällä kesäkodissa just samanlainen lipasto, vakoiseksi joskus ammoin jo maalatuna. Ja vetimetkin hyvin samankaltaiset! Sisällä tosin pelejä ja piirustusvälineitä.

    Infrapunalämmitin on huippu, sellainen on ollut mielessä pitkään, ehkä sitten joskus kun palataan Suomeen sellaisen ostaa posautan... Nykyisin riittänee vain puhallin ja minihiomakone.

    VastaaPoista
  13. Nää on niin inspiroivia, nää ennen-ja-jälkeen kuvat! Aivan ihana sävy! Hitsi kun itsekin olis aikaansaavampi, ni jo muuttais moni asia väriään. (eipä uskois, että mies on maalari.. :) Kyltti on myös osuva :D

    VastaaPoista
  14. Löysin ensimmäistä kertaa tänne blogiisi. Aivan huikea muutos. Ja ihana blogi, tulen toistekkin!

    VastaaPoista
  15. Etsin Parolan taksin yhteystietoja, ja jotenkin samassa yhteydessä löysin Aseman blogin (ihme Google;).

    Oli pakko kahlata blogi alusta asti <3... Olen aivan mykistynyt ja ihastunut, ootte samanlaisia vanhan ja kauniin rakastajia kuin mun äitini ja minä :p.

    Ja nyt tajuan, mihin ne Hml:n suurkirpparin kaksimetriset ja muut jättimäiset kaapit ja huonekalut ainakin mahtuisivat...

    VastaaPoista
  16. Voi lääh ja puuh mitä siellä on taas tapahtunut, ihan uskomattoman hieno lipasto. Infrapunalämmitin, meni oitis korvan taa :)

    VastaaPoista
  17. Voi waude! Kyllähän minäkin tiedän että maali tekee ihmeitä mutta... Huh. Olen sanaton. Kyllä siitä tuli todella upea!! Ihana väri!!!

    Lamput noin kaunisti rykelmässä on idea josta tykkään, se tuo sitä ekstraa. kaunista!

    Ja messinkikylttihän vasta ihana onkin! Komea kappale joka koristaa makkarinovea! varsinainen aarre!

    VastaaPoista
  18. Ihana lipasto, samoin kuin asetelma sen päällä! Pidän reippaasta sisustustyylistäsi.

    VastaaPoista
  19. Hassunhauskaa. Googlasin speedheateria ja muita vastaavia hakusanoja ja tänne päädyin.
    Erinomaista ideatulvaa ja tulen jatkossakin väijymään ahkerasti.
    Maalin kuumennin jäänee iloisesti hankkimatta ( eli tulevaisuudessakin kallistun hankausjauheeseen ja karhunkieleen. Älä edes kysy. On tilannteita missä hiomapaperi heittää hanskat naulaan ) hintansa takia mutta häl huiluu. Kamomillatee ei kaupasta loppune ihan huomenna.

    VastaaPoista
  20. Outi, kiitos kovasti, onneksi meillä projekteja valmistuukin, kun niitä osaamme niin ahkerasti aloittaa :D

    Vilijonkka, tuo Speedheater on kyllä huippu, ei tunnu pahalta aloittaa kunnostuksia kun tietää että voi siihen turvata. Tuo lipasto on kyllä niin mukavan klassikkomalli, siitä tuleekin mieleen ensin aina mummola itselle :)

    Teija, ennen-kuvia meinaa joskus unohtaa ottaa, pitää aina muistuttaa itseään, ne on hyviä olla! Näinhän sitä joskus kun työkseen tekee, niin kotona haluaa puuhata kaikkea muuta ;D Nuo värijututkin on usein niin tärkeitä, hyvä miettiä vaihtoehdot läpi.

    Sokrutin, mainiota kun jätit kommenttia ja kiitos.

    Sarse, no johan google napsahti, mainiota kun oli iloa :) Täällä on kyllä kieltämättä aina se ongelma että huonekalujen mittasuhteet eivät meinaa natsata, ja kaikkea tarvitsee enemmän kuin yhden :D

    Sanctuary, täällä näin lötkölomailtua saa onneksi taas jotakin kotona projekteerattua, mainiota.

    Kamomilla, kiitoksia hurjasti kehuista, niin monesti olen sinunkin huonekalumuutostaikomisia katsellut kun muuttavat aivan maailmaakin!

    Missfrida, kiitos kaunis, täällä tykätään kun asioita on ainakin kolme niin sitten on mukava määrä, isoissa huoneissa yksi jää usein alakynteen.

    WeirdRockStar, hienoa että oli silti googlesta hyötyä, mukava kun tupsahdit. Tuossa onkin erikoinen hiontatekniikka, mielenkiintoista! On varmaan hienovarainen? Meillä se on joko hiontakone, jokin niistä monista tai sitten kaavin ja tämä ihana vekotin, hiomapaperi on kyllä sellainen vihoviimeinen, jolla vain pyyhkäistään, totta.

    VastaaPoista
  21. Vitsi miten hyvälle mielelle täällä blogissa aina tulee :)

    Mistä ihmeestä muuten olette löytäneet nuo kauniit marmorijalalliset pöytävalaisimet? Ne ovat tosi hienot.

    t.Annukka

    ps. A-kirjain valaisin on saanut kovasti kehuja!

    VastaaPoista
  22. Aseman Rouva,
    se hiontatekniikka kotiutui meille eilen, kun hokasin ettei vanhan lipaston päällelevitetyt kaksi käsittelyä ilmeisesti tykänneet toisistaan. Lipaston pinta oli niin tahmainen, että hiontapaperi jämähti kiinni kuin märkään liisteriin ja kun pyyhin pintaa keittiönrätillä, huomasin että päällimmäinen lakkapetsi lähti irtoamaan rättiin. Hetken aikaa koin elämyksellisiä hetkiä keittiöpyyhkeen ja ikkunanpesuaineen kanssa ( jos milloinkaan ilmiintyy jälkikasvun (( joko oman tai sukulaisten )) aiheuttamaa piirtelyä ja tuhrimista, ikkunanpesuaine melko pomminvarmasti irrottaa ihan mitä tahansa ihan mistä tahansa ) mutta sitten keittiöpyyhe kovettui maaliseksi lopulta. Tässä kohden sain apinanraivokohtauksen ja hankasin sadatellen karhunkielen ja hankausjauheen kanssa, kunnes lipaston pinta ei ollut enää tahmean tuntuinen. Tässä vaiheessa on jo edellinen maalikerta lähes kokonaan näkyvissä. Jäljellä on vielä loput lipastosta mutta kerään sitä ennen hiukan mielen tyyneyttä.
    Hienovarainen tämä poikkitieteellinen taktiikka toki on, der. Mutta mielummin itsekin pitäytyisin hiontapolitiikalla. Sitä kuumailmapuhallinta olisin mobilisoinut tuohon tahmalipastoon, katsos.

    VastaaPoista
  23. Tulipas kertakaikkisen kaunista jälkeä, väritkin vielä niin herkulliset!
    Täältä saa aina inspiraatiota ja ideoita :)

    VastaaPoista
  24. Annukka, marmorivalaisimet ovat löytyneet sieltä täältä kirpputoreilta, niihin nappasimme varjostimet ihan vain ikeasta. Loistavaa kuulla että A-kirjain toimii ja ilostuttaa :)

    WeirdRockStar, no johan teki maali kertakaikkiaan temput! Upea jälki näytti kuitenkin syntyneen :)

    Inka, kiitoksia kovasti!

    VastaaPoista
  25. Kaunis lipasto!!! Ja muutenkin..

    Meiltäkin löytyy speedheater ja se on kyllä ihan loistava laite. Huonekalukunnotukseen se ei ole vieä ainakaan irronnut vaan on hoitanut tehtäväänsä vallan reipppaasti ulokoseinillä. ;) Jokuhan kyseli käytöstä ja hyvin lähti - lateksikin.

    Noiden vuokraaminen ei muuten ollut kovin simppeli juttu. Ainakin täälläpäin kaikki olivat lopettaneet vuokraamisen, koska asiakkaat särkivät ennätysmäärän lamppuja eli vuokraaminen meni käytännössä tappiolliseksi. :( Joten siksi meilläkin on moinen masiina omana. Uskon kyllä, että sille löytyy paljonkin käyttöä vielä talorempan jälkeenkin.

    VastaaPoista
  26. Mieletön muutos aikaisempaan! Aivan IHANA väri!! Kertoisitko mikä maali ja värikoodi on kyseessä? Tuo maalinpoistovekotin olikin mulle ihan uus juttu, en ole moista ennen nähnyt! Muista menetelmiä ja välineitä olenkin käyttänyt.

    VastaaPoista
  27. Itselläni on tekeillä kans vanhan kaapin puhdistus ja uus pintakäsittely. En ollut aikaisemmin kuullut tollasesta infrapunalämmittimestä, se olis voinut olla tosi toimiva juttu. Onko sulla tullut vastaa/tietämystä vanhoissa huonekaluissa olevista puunsyöjistä. saako niitä pois millään. Netissä on monenlaista tietoa ristiriidassa keskenään. Joku kertoo pakkasen tappavan toinen taas saunan ja kolmas ettei niitä saa millään kuolemaan. Harmittaisi kyllä paljon jos ötököitä ei oo mahdollista ollenkaan hävittää :(

    VastaaPoista
  28. Kati, on kyllä loistava vekotin ja eritoten lateksin ottaa pois, pikemminkin nuo vanhat hyvät munamattamaalit ovat sitkeämmässä, niitä ei onneksi niin tarkkaan tarvitsekaan saada pois jos pohjalta löytyvät :)

    Enpäs tiennytkään moisesta vuokrausdilemmasta, ovathan ne tosiaan herkkiä vekottimia, kyllä se hankinta silloin kannattaa jos on useampia kohteita jo mielessä, meilläkin tämä varmaan kulutetaan vielä lähes puhki ;)

    Minervatuulia, Speedheater on kyllä tutustumisen arvoinen :) Maalit ja värikoodit kerron tuossa aiemmassa kommenttivastauksessa ylempänä tässä listassa, siitä voi napata mukaansa!

    Talvikki, puunsyöjätuholaisiin on kyllä apuja, tärkeintä on alkuun selvittää tarkkaan mikä elukka on kyseessä. Jos on jumeista kyse, pakkanen auttaa ja jos talossakin on kuivaa ja kosteustaso on pieni, eivät ainakaan tupajumit selviä. Vanhat reiät ja vauriot voi korjata eikä ne aiheuta sen suurempia toimenpiteitä. Mutta selvitä toki aluksi mikä on kyseessä, niin voin neuvoa minäkin lisää ja varmasti löytyy paljon apuja. http://www.uku.fi/~holopain/stt/ Tuosta osoitteesta saa apuja tunnistamiseen, Panu Kailan Talotohtori on myös kirja joka hankkia omaksi ja avuksi. Puunsyöjätuholaisilta ylipäätään menee kauan tehdä tuhoja, ovat hitaita pirulaisia, ei näistä paniikkia pidä ottaa, ja nämä pitävät yleisesti märästä ja vaurioituneesta puusta, kuiva ja terve ei naposta :)

    VastaaPoista
  29. Upea lipasto tuli! Ja oijoi tyynyliinat, mikä löytö..

    Keinusta olen suorastaan kateellinen. Varmasti ihanaa ottaa vauhteja tuossa!

    VastaaPoista
  30. Tuo lipasto on nyt muuttuneena aivan unelma!

    VastaaPoista
  31. Nyt kun kaikki kilvan kehuvat Kiva-maalilla maalattua lipastoa, haluan olla oikea ilonpilaaja ja antaa yhden soraäänen. Pyytäisin miettimään tarkkaan, ennen kuin vanhat arvokkaat, ootratut pinnat poistetaan ja maalataan (akrylaatti-)maaleilla. Näin hävitetään arvokasta historiaa ja samalla huonekalun (rahallinen) arvo tipahtaa huimasti.

    Ja nyt tietysti satelee kommentteja, että jokainen saa tehdä huonekalulleen mitä haluaa. Näinhän se totta kai on, silti pyytäisin miettimään asiaa kahteen kertaan. Välillä vain hirvittää tämä maalaisromanttinen sisustustrendi johon kuuluu valkoiseksi maalatut huonekalut ja kuluttamalla kulutetut pinnat...

    Loppuun vielä;Blogisi on oikein kiva, ihania sisustus ideoita. Kotitalonne on uskomattoman upea.

    VastaaPoista
  32. Hei Anonyymi, tiedostan täsmälleen saman ongelman, tämän lipaston ootraus oli vaan valitettavasti jo pilattu, kuten kerron tekstissä, väärällä lakalla jolloin pinta oli täysin pihalla ja kuin käärmeennahkaa. Tällöin näin täysin oikeutettuna että maalaan pinnan haluamallani tavalla, ja kun tällä kertaa oli kiire, suurissa tunnon tuskissa kierien, käytin Helmi-maalia tavallisen pellavaöljymaalin sijaan, joka on ehdoton suosikkini, hajusta huolimatta. Meillä harkitaan aina tarkoin mitä tehdään millekin huonekalulle, keinotekoisesti shabbays ei kuulu intohimoihin, jokainen huonekalu yksilönä.

    VastaaPoista
  33. Speedheater, vau... Ja kyllä tuo taivaansininen on kaunista katseltavaa, joskus vaan tosiaan aika on tehnyt tehtävänsä, kuten sen ootrauksen kanssa, enkä usko että tämä oli ollenkaan huono vaihtoehto! t.itsekin perinnemaalien ystävä, silti Helmiä kalusteisiin vetelevä.

    VastaaPoista
  34. onko tämä lipasto todellisuudessakin hieman vihertävä, niin kuin kuvassa näyttää, kun värikartan mukaan väri on kuitenkin melko sinertävä? Haluaisin ite saada yhdestä lipastosta vihertävän ja tämä lipasto siksi kiinnitti huomioni. Värikartan väri vain sain empimään, että onko lipasto todellisuudessa kuitenkin liian sinertävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sävy on tosiaan sinertävä, voi sanoa ihan että sininen, tarkoituksella silloin valitsin vaaleansinisen jonka näin eräässä ruotsalaisessa blogissa ja tykästyin. Niin vihertäväksi suosittelen menemään ihan toiseen suuntaan, vilkaise vaikka mintunvihreän tai vanhojen vihreiden sävyjen suuntaan, sellaisella sävyllä pistin olohuoneen piirongin uusiksi :)

      Poista