tiistai 10. lokakuuta 2023

Savirappausta ja vartiotupaa

 

Vartiotuvassa alkoi kesällä etenemään jälleen remontti! Loput purkutyöt lähtivät kunnolla vauhtiin kun Oldscool Vintagen ahkerat tekijät tulivat hommiin. 

Alkuperäiset puukuitulevyt 60-luvulta saavat jäädä ja pintaan rapataan upeat savirappaukset. Itseasiassa kaikki pinnat paitsi lattia ja katto saa savirappauksen pintaansa, savea on luvassa jopa pönttöuuneihin, hihii, en malta odottaa.




Kukapa muukaan kuin Suveka Savimestareilta on meillä rappaus-taitajana! 

Toukokuussa järjestettiin savirappaus-kurssi meillä vartiotuvassa ja savityöt pääsivät silloin aluilleen. 

Nyt tulevana viikonloppuna 14.10. ja 15.10. on savilaastin ja savirappauksen intensiivikurssit omina päivinään, eli erittäin perusteelliset savikurssit luvassa. 
Opettajia on peräti kaksi, saviammattilainen Suveka Kymäläinen sekä savispesialisti Sami Kiviaho. Itsekin kävin savirappaus- ja savimaali-kurssin kaksi vuotta sitten Suvekan vetämänä Naantalissa, josta kerroin silloin täällä. Saveen oli helppo rakastua, Suveka on niin innostava opettaja ja materiaalinahan savi on verraton. Suvekan kurssin on käyneet lukuisat ihmiset ympäri Suomea, savi-rakkaus on syttynyt siis erittäin monilla, joko olet ennättänyt mukaan?

Odotan itsekin viikonlopun kurssia täällä asemalla kun lauantaina savilaasti-intensiivikurssilla voi tuoda myös oman maan savea testattavaksi ja saa opit uniikkeihin savilaasteihin sekä tutumpiin laasteihin, sekä perusteellisia oppeja mitä et muualta saa kahdelta ammattilaiselta jotka tietävät valtavasti savirakentamisesta.

Sunnuntain kurssilla rapataan ja rapataan, erilaisia savilaasteja joita lauantaina valmistettiin sekä tekniikoita, työvaiheita, vinkkejä ja niksejä - tietoa siis jota on vaikea saada eikä kirjoista löydä. 

Savilaastikurssilla opit mitä tässä tehdään ja pohjustetaan, 

lauantain savilaastikurssilla opit mitä savilaastia tämä on ja miksi se on niin mahtavaa, 



tai mitä tällä laastilla tehdään ja miten sitä valmistetaan sekä mitä tuossa ämpärissä vieressä on!


Tässä on mahtava niksi jonka keksimme Suvekan johdolla seinien korjaukseksi, mitä tässä keksittiin paljastuu sunnuntain rappaus-intensiivikurssilla,


ja nämä työvaiheet opitaan siinä samana päivänä sunnuntaina kun on savirappaus-intensiivikurssin vuoro!


Vartiotuvalla alkaa muodostumaan niin kaunista rapattua seinäpintaa että ihastus, en malta odottaa että päästään valitsemaan Savellan savimaaleja lähes kaikille pinnoille.



Viikonlopulla jatketaan monen voimin, tervetuloa mukaan! Ja jos linkki kursseista meni vallan ohi, klikkaa tästä linkistä Savimestarien kurssikauppaan.

Clay plaster works started at our stations guard house as the renovations took a big leap forward this summer after a long pause. 

We hosted a clay plastering workshop at the guard house in May by Savimestarit and the lovely and talented clay expert Suveka Kymäläinen. Already such beautiful clay surfaces are beginning to form that the calming vibes are taking over the once forgotten spaces. 

This weekend we are hosting two intensive clay workshops at the station, the 14th and 15th of October and you can still sign up for the courses at Savimestarit.fi. This time there will be two teachers, Suveka Kymäläinen and clay specialist Sami Kiviaho and the Saturdays course is dedicated to clay plaster and all its different variations and Sundays course to clay plastering techniques. Super clay weekend in store!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti