perjantai 24. huhtikuuta 2020

Saippuaa!


Tuli tehtyä saippuaa, todella hyvän Saara Kuhan saippuakirjan ja todella hyvän kaverin neuvoilla. Saippuakin on todella hyvää, nimittäin tämä oli nyt toinen kerta kun keittelin sheavoi-saippuaa ja se hemmotteli minut pilalle, muuta saippuaa ei haluaisi enää suihkussa käyttää. 


Kaikki öljyt ja voit ovat luomua, oliiviöljy, sheavoi ja kookosöljy sekä tuoksuna eteerisiä öljyjä ja tämä saippua on ihan unelma. Ainoa miinus on, että pehmeä saippua kuluu kamalan nopeasti. Nyt täytyy tehdä vielä lisää varastoon, jotta ei sitten heti lopu. 

Saippuan tekeminen on lipeän vuoksi jännättävää ja tarkkaa puuhaa ja totta puhuen sitä laskee tarkkaan joka askeleenkin samalla kuin gramman, mutta on se niin sen väärtti. 

Nyt pitäisi vielä malttaa odottaa 4 viikkoa ennen kuin saa näitä saippuoita käyttää, huh. Ei meinaisi malttaa millään.


Saippuoiden pitää tosiaan oleskella rauhassa ja tuulettua hämärässä joten laitoin ne reiällisten lasikupujen alle. 

Nämä loistavat kuvut löytyivät luotto vanhan tavaran myyjältä ja hyvältä ystävältä, OldsCoolilta jolta löytyy aarteita näin erikoisaikanakin ja on loistosilmä löytää vaikka mitä huippua. On tullut etsittyä reiällisiä isompia kupuja jo tovi, nyt ne löytyi, ihanaa. Saa kynttilänkin alle jos haluaa.


Nyt erikoisaikana on ollut mahtavaa tehdä kotona asioita ja siis se on mahtavaa että ehtii tehdä kotona. 

Aseman Rompetori oli nyt valitettavasti pakko peruuttaa tältä kesältä kuten sadat tapahtumat Suomessa mutta tärkeintä on nyt pitää huolta terveydestä ja kyllä taas pian saadaan järjestää häppeninkejä asemalla, aivan varmasti. Perumisen harmituksen tilalle tuli yllättävän nopeasti aivan vastakkainen fiilis. 

Nimittäin kaikki meidän remontit ovat odottaneet rauhallisempia aikoja töiden alla ja parempia ehtimisiä ja nyt sai täällä moni projekti aivan uuden buustin, kunhan ensi lamaannuksesta toivuttiin. Näytän pian mitä kaikkea täällä on aloitettu puuhaamaan ja monta rästissä olevaa näyttämätöntäkin juttua, kunhan vain maltan istua koneella välillä. Pidetään maltti myös tahdissa, jotta ei tunnu että ahmii liikaa kerralla tekemistä alle mutta täytyy sanoa että on muuten ihana olla kotona.


Rentoa viikonloppua kaikille! 

I made some soap. 
With the help of a very good soap book and the instructions of a very good friend. I used organic oils and shea butter of course, and essential oils for scents. And I have completely spoiled myself with this soap. This is the second time I have made the same soap and it is the best that I have ever used. Now I just have to wait for 4 weeks before I can use these ones, and I must make more soon so there will be more in stock because soft soap like this runs out much faster, that is the only downside. Only good ones from there on!

Have a relaxing weekend everyone!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä sheasaippua on kyllä odottamisen arvoinen! 😍

      Poista
  2. Ihanalta näyttää nuo saippuat :) Iloista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  3. Onko shea saippuan ohje vielä tallella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein saippuaa tuon Saippuakirjan ohjeiden avulla ja kun on vaarallisemmasta lipeän kanssa puuhailusta kyse niin en laita ohjetta tänne jakoon :) Tuota kirjaa suosittelen lämpimästi!

      Poista