lauantai 18. heinäkuuta 2015

Lippuviirit ja korivalaisimet


No niin, härifrån tvättas vai miten se menikään, eli nyt tulee tekele-postauksia niin nopeasti kuin vain ehdin laittamaan. Aloitetaan vaikka katosta!

Aseman alakerrassa roikkui vielä muutama viikko takaperin mitä kauheimmat loisteputkivalaisimet 70-luvulta, joista piti päästä. Aloitin jo kunnianhimoisen projektin tehdä hirveä liuta valtavia paperimassavalaisimia katto täyteen kunnes ymmärsin että nyt jos milloin ei aika riitä, ratkaisu pitäisi olla yhtä näyttävä mutta erittäin paljon nopeampi.

Nämä huippu-ihanat ja meille sopivan suuret korivalaisimet löytyivät Parolan Rottingilta, joten hommaksi jäi enää niiden ripustus. Koon puolesta minun mielestä sen piti olla jotain näyttävää vaikka korit ovatkin keveitä, joten juuttiköyttä, 10 mm ja hyvä tulee.


Ehdin jopa ottamaan työvaihekuvat keskellä yötä kun näitä väsättiin, eli kun askartelet juuttiköydestä, sido päät teipillä ennen kuin leikkaat ja pidä teippi kohdillaan aivan viimeiseen asti, muuten köysi purkaantuu. Tämä köysi on Kuitulinjalta, omaa lempparia.


Lenkit sidottiin paikalleen ohuemmalla pellavanarulla, ei tarvitse liimaa kun vedät vain solmut loppuun ja hyvä tulee. Sähköosat ovat ammattilaisen tekemät joten muistathan ostaa valmiit setit tai pistää ekspertit tekemään ne, eiks jeh.Sitten olivat vielä ne ihanaakin ihanammat lippuviirit. Ja sitä viiriä piti olla paljon, halusin katon "täyteen" joten mitään liika-näpertelyä siihen ei saanut kuulua vaan motto oli nopeasti kaunista. 

Onneksi niin moni avulias ystävä rienti apuun ja tehtiin tätä sarjatyönä kone surruttaen, aina yksi leikkasi ja yksi ompeli. Lippuviiriä oli vieläpä tasan oikea määrä, uskokaa tai älkää, kun ripustin sitä paikoilleen niin jouduin loppujen lopuksi leikkaamaan yhden kolmion pois! Mikä onni ja ilo, ihan kismettii.

Eli, tee tukevasta pahvista oman mielen kokoinen kolmio, ei sitten mitään pikkurippanaa vaan ihan reilu kolmio. Leikkaa sitä todella edullisesta ilmavasta pellavasta tai puuvillasta (löysin oman vaaleanharmaan pellavani täältä) leikkuumatolla pyöröleikkurin avulla. Siksakkaa pötköön tai pikkuväleillä naruun kiinni ompelukoneella (käännä reuna ja surauta päältä) ja varaa viereen laatikko johon sitä sulloa. Narua ei kannata pätkiä vaan ripusta nauhaa huoneen poikki laidalta toiselle ja kun tulee tarpeeksi, pätki vasta sitten.

Lippuviirin kiinnitin seinille L-ruuveilla.
Viirit ovat niin nätit että en malta niitä ottaa katosta pois, olkoot siis vielä siellä. Niin iso vaikutus niin pienellä koristeella, taianomainen tunnelma.

I promised more Diys on the wedding so let's start with the ceiling of our station's grand hall. Here we dined at our wedding and I wanted affordable decorations that we could do as fast as possible in our 6 week timeframe. There were the most awful old fluorescent lamps hanging in the ceiling, from the 70s, and they had to go. We found these nice and large Tine K-basket lamps from Parolan Rottinki and hang them up with a good 10 mm jute rope from Kuitulinja. Always wrap a tape around jute rope before cutting it or it will unravel for sure. Remove the tape right before wrapping a thinner string around it. The lamps look wonderful and proportional now and they let the light pass through just right.

Flag banners were the other thing that I knew we had to have for the wedding and I wanted a lot of it! So, it needed to be done in a real serial production manner, nothing too hard and forget all needless frills.

Thin light grey linen fabric (that I found at a super low cost), just cut it with a circular knife on a good cutting mat and stitch it with sigsag on a string. For the cutting of the fabric, first make a template of the triangle from a good sturdy thick cardboard. I had wonderful friends to help me make the banners and we were like a flag factory! I recommend to not cutting the banner as you go but stitch it all in a row and when you hang it up, then cut it to fit. I ended up having the exact amount, I had to cut just one flag off, would you believe it? Like kismet and we didn't measure it all beforehand.

It's the biggest impact that I could think of with the least amount of hassle, so I truly recommend them. The banners still look so magical that I don't want to take them down, so they can do their magic for the rest of the summer.

13 kommenttia:

 1. Kaikki oli niin kaunista <3
  Viirinauha on aivan ihana, anna roikkua paikoillaan vaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Viirinauhat on kyllä ihania. Mä laitan niitä ulos aina jossain kohtaa kesää, ja annan olla. Nyt vaan on liian märkää.

  VastaaPoista
 3. Kaunista tosiaan! Olen suuri viirinauhojen ystävä, joten ne miellyttää aina :)

  VastaaPoista
 4. Hurmaavat korivalaisimet ja nuo viirit luovat ihanan kokonaisuuden :D

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavan kauniit koristelut! Ei noita tosiaan malttaisi purkaa pois.

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit nuo viirit ja niille varmasti löytyy käyttöä tulevaisuudessakin. Väriäkään ei ole vaikea vaihtaa jos kyllästyy ja liukuvärjättynäkin olisi myös ihan hauskan näköinen :)

  VastaaPoista
 7. Niin kaunista ja ei niitä kyl hevin viiti ottaa pois! :)

  VastaaPoista
 8. Korivalaisimet ihanat! Niistä tulee varmasti kaunis valo. Hyvä vinkki!

  VastaaPoista
 9. Miksi poistamaan jos se on kiva :D minä rakastan lippuviirejä. Tein värikkäistä tapettimalleista moniväristä viiriä parisen vuotta sitten sirkus-teemaisiin vappubileisiin. Se näytti katossa niin kivalta että roikkuu siellä vieläkin.

  VastaaPoista
 10. Ihan huisin hauska yhteensattuma... olen juuri värkkäämässä veneelle viirinauhaa ja nyt ruokatauolla kaikenkirjavista puuhista henkäistessäni istahdin soffalle ja ex tempore päätin kurkistaa blogiisi. Kauniin kokonaisuuden rakensitte. Kiitos inspiraatiosta nuori rouva! Terveisin vanha rouva

  VastaaPoista
 11. Sievää ja rentoa! Tsekkasin tuon Parolan Rottingin enkä löytänyt niitä enää, onkohan loppuunmyyty? Tosi ihanat kyllä!

  VastaaPoista