keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ilahduttavia asioita


Nyt on monia ilahduttavia asioita mielessä, kaikkea kivaa sisustuksessa, löytöjä siis ja kotiprojekteja.

Ihan ekana tämä koeputkiteline ja koeputket, ihan loistava kukkamaljakko tai siis koeputkimaljakko. Helposti nuupahtavat kesäkukat pysyvät tässä pirteinä vaikka kuinka pitkään. 

8 egee Hämeentien Kirppikseltä Hämeenlinnasta ja sieltä on tuo perhostaulukin, 
ihan vinkvink vaan, 
siellä oli noita tauluja vielä useampi jäljellä kun viimeksi kävin.


Vanha Tatekan työvalaisinkin ilahduttaa, tällä kertaa ei haitarimalli vaan aika Jielde-mallinen. Pääsi varastoista käyttöön uuden työpöydän ylle. Ai että minkä työpöydän? No tämänpä tässä:


 Minun piti tästä blogata viime viikonloppuna mutta lähdimme kivalle mini-break-holidaylle ja niinhän siinä kävi että tekniikka petti ja kännykkä jätti karvaasti pulaan. Siispä jälkijättöisesti pöytäkuvia. 

Putkityöpöytä siis ja tämän teko-ohjeethan olivat viime viikon Ilona-lehdessä, ohjeet saa ostettua itselleen Iphonella tai Ipadilla jos vielä haluaa, kuten muitakin vanhoja lehtiä.


Olen hulluna putkihuonekaluihin, samalla tekniikallahan tehtiin meidän putkisänky, jota näytin aivan vähän aikaa sitten täällä viimeksi, klik. Siihen ohjeet löytyvät meidän kirjasta Sormustin ja sorkkarauta.

Pöydän kanneksi kierrätettiin ystävien pienen purkuprojektin ulkolaudoitusta jota ollaan käyty purkamassa jo pariin otteeseen ja vielä on hommaa jäljellä. Tässä ensimmäinen käyttökohde ja monta vielä tulossa! Ihanaa materiaalia, kierrätys tekee aina niin gutaa.

Ou ja niin, upea Tine K-matto on Tiirinkosken Tehtaalta, kerrankin sen kokoinen että ei ole mitoista puutetta, 3x4 metriä.


Ja erittäin ilahduttava(t) asia(t) ovat nämä peltikaapit. Ovat majailleet meidän makasiinissa odottaen kantoporukkaa, tulivat siis kaupassa mukana. Nyt kun saatiin kantoapua ihanilta ystäviltä, nämä kannettiin aseman alakertaan työhuoneeseen. Kiitos J & T kun selkä vääränä näitä roijasitte meidän kanssa!

Näytän lisää kuvia kunhan saan ne putsattua, ankaraa kuurausta luvassa ja hellävaraista hyllykehittelyä. Tämä projekti tipahtaa taas kategoriaan "kun on sopivasti aikaa", milloin sitä sitten onkaan. Mutta siinä ne nyt viimein ovat. Ai että voi raaka metalli olla joskus halattavan ihanaa.

Pian lisäkuvia rennolta mökkivisiitiltä, sitä ennen ihanaa keskiviikko-iltaa ihanaiset!

Lot's of delight in my mind at the moment. Namely small finds and home-projects. A test tube set from a fleamarket, only 8 euros is the perfect flower vase for summer flowers. The butterfly-case is also from a fleamarket.

Also this Tateka-work lamp that finally found its place over my new worktable. What table is that you might say? Well this brand new DIY pipetable that I just made. I was going to blog about it last weekend but my phone left me hanging as we were on a mini-break-holiday at the cottage. So, the instructions for the table were at last weekends Ilona-magazine, but you can still get the magazine for yourself with the Ilona-app if you want to.

And one more delightful thing are these old antique lockers that we have had in the station's storagebuilding waiting for helping hands to carry them to the station. They came with the house and wheigh a ton, well almost, and finally lovely friends helped us and we got these babies indoors and warm. I'll show you more pictures when I get them all scrubbed clean, but man, isn't raw heavy metal just huggably wonderful sometimes?

Pictures of that mini-break-holiday coming up soon, until then, have a wonderful Wednesday evening my lovelies!

21 kommenttia:

  1. Täydelliset kaapit! Olen niin kuukausia etsinyt peltikaappeja, muttei kertakaikkiaan löydy toistaiseksi meidän torppaan saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ei ole löytynyt, ootko kokeillut tori.fi:ta? Mä luulen että ne kopsahtaa kohdalle sit juuri ne täydelliset kun vähiten odottaa, tsemiä etsintään!

      Poista
  2. Oi joi noita kaappeja ihastelin minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä vähän sellaista pientä hyperiä aiheuttava näky kun asemalla ensi kertaa käytiin, saisivat nykyäänkin valmistaa huonekalut yhtä huolella :) Ehkä hieman kevyempinä kuitenkin ;)

      Poista
  3. Huh hui, miten ihastuttavaa luettavaa. Inspiraatiosi ja ilosi on tarttuvaa lajia! Kiitos! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, ihan parasta kuulla, ollospa hyyvä! :)

      Poista
  4. Vautsi! Mikä sopisikaan paremmin tuohon työhuoneeseen kaapeiksi kun tuollaiset kunnon duunarin kaapit ihan kuin suoraan "verstaan pukkarista" : ) Hieno idea. Tuota koeputki-ideaa oon itse soveltanut keräämällä vanhat kardemummaputkilot talteen. Isoon juomalasiin tai johonkin härpäkkeeseen ja pling!- siinä tuo kukkavaasi on. Jos tuollaisen telineen niille jostain sais : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän työhuoneeseen juu kaipaankin oikein rosoa ja aimo annoksen duunarimeininkiä :D Kardemummaputkilot on loistoidea! Meilläkin taitaa olla jemmaan otettuja, voithan tehdä niille telineen vaikka poraamalla sopivaan lautaan tai vaneriin reiät, kahteen kerrokseen ja sitten välipalat sivuille päihin, tulis makea maljakko siitäkin :)

      Poista
  5. Noissa kaapeissa on oikein kunnon industrialmeininkiä, eikä tuo mielettömän hieno pöytäkään siitä kauaksi jää. Kerrassaan inspiroivia nää sun postaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kumarrus, mahtavaa että inspiroi :) Industriaalia nyt kaipaa mieli, tulee juu tekemisen meininki :)

      Poista
  6. Voi ihanuus mitä herkkuja!! Ensinnäkin putkimaljakko! Ihan huippuhieno! Ja voi että tuo työpiste lamppunsa kanssa on ihan mieletön. Olet kyllä melkonen aarrehamsteri, ihan ihailemaan ryhdyn! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ihana kun tykkäät, ja tuo on vähän meidän molempien harrastus tuo aarteiden etsintä, kirpputoreilu saa molemmat ihan into piukeiksi :) Vaikka niitä toivomia aarteita ei voi oikein ostoslistalle laittaa mutta säätää vähän päätä sellaiselle asenteelle että kyllä ne vielä löytyy, niin koskaan ei tiedä mitä vastaan kävelee kun vähän malttaa :)

      Poista
  7. Loistavia ideoita sulla jälleen, ja toi maljakko on hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että tykkäsit, kyllä koeputkista on vaan niin moneen :)

      Poista
  8. No onpas TÖRKEEN hienot kaapit! Ja kaikki muukin on hienoa, niinkuin aina :) Jospa minäkin löydän vielä sen kirppiksen, nyt en oo aikoihin edes ajellut ohi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana, mahtavaa kun tykkäät :) Kyllä se kirppis nyt varmasti löytyy, sinne vain sisäpihalle vanhaan tehdaskiinteistöön, on joka kerta niin löytöpaikka :)

      Poista
  9. Hei! Luin Sormustin ja sorkkarauta - kirjasta kirjansivuseinistä. En löytänyt niistä selailemalla täältä blogitekstiä, joten päätin kommentoida tähän. Minulla nimittäin olisi asiasta pari kysymystä :)
    1) Voiko kirjansivuja liisteröidä vanhojen tapettien päälle ja kuuluuko sitten tehdä jotain erilaisesti? En ole koskaan itse tehnyt liisteriä edes, niin vähä jänskättää :D
    2) Miten liisteri reagoi lämpötilan vaihteluille alttiissa paikassa? Uskallanko liisteröidä tällä tyylillä vetoisen kuistin joka on talvella kylmä ja kesällä kuuma, vai jätänkö idean suosiolla makkariin?

    Kiitos kaunis hienoista ideoista ja toivottavasti kysymykset eivät ole ihan mahdottomia, jatka samaa rataa :)

    VastaaPoista
  10. Ihana kun innostuit projektista, tottakai kirjansivuja voi liisteröidä vanhan tapetin päälle. Jos alla oleva tapetti on hyvin muovinen, vaikka vinyylipintainen niin sitten en pysty vannomaan että uusi tapetti eli kirjansivut siihen sopivat täydellisesti, mutta luultavasti ei ole sellaisesta alusesta kyse. Voit tapetoida vanhan paperin ylle, ei tarvitse liisteröidä seinää ennen kirjansivuja, eli ihan sama taktiikka kuin tavallisesti.

    Liisteriä on meillä käytetty vanhassa talossa jossa lämpötilan vaihteluja on luontaisesti, myös kosteustaso vaihtelee vuodenaikojen mukaan kuten vanhassa hengittävässä talossa käy. Lämpötilan vaihtelujen en sanoisi tekevän mitään vaikutusta, mutta kosteustaso toki voi vaikuttaa. Oikein kostealla se on se paperi joka venyy ja erittäin kuivalla (kuivinhan on itse asiassa tiukat pakkaset talvella) paperi kutistuu niin että se voi ihan revetä esimerkiksi kulma/saumakohdissa. En itse näe mitään syytä miksi ei luonnonmukaista liisteriä voi käyttää missä tahansa sisätiloissa, kaupan valmiit myytävät liisterit sisältävät aina muovisidesaineosia ja siksi en itse laittaisi niitä minnekään, siinä menee seinien hengittävyys. Löytyy luonnollista liisteriä valmiinakin jauheena jos ei tee mieli omaa keitellä, esimerkiksi tuolta Domus Classicalta löytyy moista tapettiliisteriä.
    Toivottavasti oli apua, lähde vain rohkeasti kokeilemaan! Testaa vaikka jonnekin vähän paperin liisteröintiä, kun käytät luonnollista liisteriä niin saat paperin suihkupullolla kostuttamalla uudelleen pinnasta pois :)

    VastaaPoista
  11. moi ! saisko ohjeen tuohon paperilamppuun ? ;)

    VastaaPoista