sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Industrial kesäkeittiö osa 1 ja pitsinen rantakassi DIY


 Kun kiire oikein painaa päälle ja tuntuu ettei ehdi tekemään mitään muuta kuin töitä, töitä ja töitä, niin tykkään palkita itseä pienenä vapaana hetkenä tekemällä jotain tee-se-itse-projektia ihan vaan omaksi huviksi, ilman mitään deadlinea tai tarkkaa suunnitelmaa. 

Kesäkeittiö on just sellaista tekemistä, alettiin sellaista tuossa väsäämään jo viime vuoden puolella, tai eihän se niin väsäämistä tarvitse paitsi sitä sopivaa tilpuhääriä ja tarvetta ja muokkaamista sitten kaveriksi. Sillä, löysin näin mahtavan rosteriterästason aivan viime kesän lopulla, pelastin sen oikeastaan ja siitä se kaikki lähti.


Tein syksyllä puretusta raakalaudasta siihen hyllyt alatasolle, ne on pois nostettavat ja helpot oli väsätä. Tein ne tarkoituksella ennen talvea että saisivat alkaa harmaantumaan ja niinhän ne ovat kiltisti vähitellen tehneet työtä käskettyä.


Kierrätys on periaatteena, kuten lemppariaiheena aina on, joten vielä pitää väsätä naulakkoa ja sen sun tällaista ja tyylinä on industrial, vähän niin kuin tottakai kun tasokin on tällainen. 
Astiankuivausteline on ainakin jo hoidossa, tämä upea vanha yksilö löytyi aivan meidän läheltä Kirstulan vanhasta puodista. Heti kun sen löysin tiesin että tämä tulee kesäkeittiöön, täydellinen.


Olimme ostaneet jo jokin aikaa sitten kaasulieden Ikeasta ja nyt päätimme sittenkin että meille tulee induktio-liesi kaikkialle, niin kaasuliedelle piti keksiä uusi käyttötarkoitus. Mieshän sen sitten hokasi, tähän ulkokeittiöönhän se laitetaan. Oikein upotetaan.

Reiän poraus sekä sitten pistosahalla jurruuttaminen olikin sitten täryyttävintä hommaa pitkään aikaan ja sen onneksi hoiti mieheke. Kokeilin itse ja tuntui että 5 minuuttia sitä ja olkapää olisi täryyttänyt itsensä irti nivelestä. Mutta lähti se kuin lähtikin metalliterillä, joita meni sellaiset 4-5 kappaletta särki tässä hommassa, ja nyt on upotettu kaasuliesi rosteritasossa! Metalli oli tuhdin paksua, tuossa kuva yllä matskuista joista mentiin läpi, lastulevystä ei ollut mitään vastusta.


Liesi tarvitsi vähän ammattilaisen sähköhommia että saatiin sytytystoiminto käyttöön myös ulkona mutta toimii jo kuin häkä. Tässä käsitellään ensimmäistä kertaa uutta parilaa. Huomaa mahtava työkalu, puinen veitsi, sillä mennään mikä ekana käteen löytyy.


Vielä on puuhaamista ja tekemistä, nämäkin kuvat otettiin jo aiemmilla helteillä. Kesäkeittiö väsäytyy pikkuhiljaa ja kaiken ohessa, niin kuin kerroinkin, se on sitä palkitsemispuuhaa. Keittiö väsätään tumman ulkosaunan seinää vasten, siinä on suuri kattolippa ja vesipiste lähellä. 

Mitenkäs teidän kesäkeittiöt, onko muilla kierrätysprojekteja työn alla?


Vielä yksi pehmeä vinkki viikonloppuun myös, tämän kierrätys-pitsisen rantakassin ohjeet löytyvät tämän viikonlopun Iltalehden Ilona-liitteestä nyt vielä sunnuntain ajan. Näin helpoista virkkausprojekteista minäkin pidän valtavasti, ei vaadi lainkaan virkkaamista, hahaa! Ja valmista tulee muutamassa tunnissa, katso vinkit lehdestä.

Täällä on vietetty aktiivi-työviikonloppua ja hommat jatkuvat helluntainakin, kaunista sunnuntaita teillekin ihanaiset!

We started making an outdoor kitchen for us, with recycling as the key idea behind it all. Still needs all sorts of things, hangers and such but we're slowly getting there. This is the type of stuff we do when we want to just do something for the fun of it, not because the reno or work forces us to do it.

The kitchen is going to be industrial in style, I'll show you all of it as soon as we get more done, promise!

Some soft ideas also for the weekend, the instructions for this recycled lace bag, or beach bag are in this weekend's Ilona-magazine, still available this Sunday. Love lace projects like this that don't require crocheting at all, hahaa! Superfast and so easy.

14 kommenttia:

 1. Ihana! Olisin toivonut vielä muutaman yleiskuvan koko komeudesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä, tämähän oli vasta osa 1, lisää tulee heti kun on enemmän valmista :) Tekolistalla on ainakin naulakkoo, ja hyllyy ja kaikkee muuta sellaista :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, vielä keskeneräinen mutta tuloillaan :)

   Poista
 3. http://outislifee.blogspot.fi/2014/06/toppi.html?m=1

  Hyvältä näyttää kesäkeittiö ja taso on ihanasti alkanut harmaantua. Kesäkassikin on niin nätti, että sen voi ottaa mukaan vaikka iltarientoihinkin :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaantunut lauta on niin mieleen, hyvä on juu kun alkoi sävyt täsmäämään vähän paremmin, hyvä tästä tulee :) Kiitos!

   Poista
 4. Blogi on mennyt vain Ilonan mainostamiseksi.

  VastaaPoista
 5. Aina jännittää klikkautua tänne uuden postauksen ilmestyttyä! Ja niin vain oli taaskin ihasteltavaa ja ihmeteltävää; miten upealta tuollainen industrial-henkinen kesäkeittiöpläys näyttääkään tummaa seinää vasten! Ihana on. Minä siis sanon pyh ja pah moisille mainosblogi-kommenteille! En ymmärrä tuollaista nipottamista.

  Ihanaa viikonloppua Katja ja kumppanit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen oikein kovasti! Mahtava kun pidät, ja lisää kesäkeittiötä luvassa kunhan tehdään lisukkeita ;)

   Poista
 6. Meillä on tänä kesänä terassin suurennus, ja oho, myös sille tulevan ulko-oven vaihto ja tietty myös pihan muokkaus uuteen terassiin sopivaksi, nepä nielevät tämän suven vapaat ajat mutta ehkä ensi kesänä jo olisi aika alkaa tuota grillaus-osastoa laittamaan. Hiljaksiin sitäkin siis suunnittelen ja vinkit kelpaa :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa todella upealta, terassista täälläkin haaveillaan ja siinä pihan muokkauksessa saakin hikoilla, mutta lopputulos varmasti palkitsee :) Täytyy tulla kurkkimaan terassi ideoita!

   Poista
 7. Kesäkeittiön tiskipaikka työn alla minullakin. Hauska seurata, miten teillä etenee. ;) Inspiraatiota!

  VastaaPoista
 8. Olet tehnyt Tuunari-palstalle monia upeita tuunauksia ja ohjeita, mutta löytyykö/saako niitä vanhoja ohjeita mistään?

  VastaaPoista