maanantai 30. syyskuuta 2013

Korkkilaatikko

 Tässähän sitä tulee nyt heti toinen korkki-idea kuten lupasin, saapi nähdä ehdinkö vielä lisää tällä viikolla, saapi nähdä. Mutta siis, pistin kenkälaatikolle kunnon makeoverin kehiin, korkilla tottakai.

Aaa, niin ihanaa korkkia, sitten aletaan hommiin:


Mittaa laatikon avulla ja piirrä lyijykynällä reunoja pitkin osat suoraan korkille. Leikkaa palat laatikon kannen sivuille ja pohjan sivuille ensin. Metalliviivainta vasten saat oikein suorat linjat. 

Voit hifistellä ja leikata aina vastakkaiset laidat, sprayliimata ne jo paikoilleen ja sitten mitata ja leikata muut sivut, näin korkin palat linjaavat hienosti kulmissa mutta ihan oman maun mukaan. Tässä tein niin.

Käytä ohuinta korkkia vaan mitä voit, itse käytin nyt noin 2 mm paksua, joten jouduin vähän ohentamaan kannen pahvitaitteita, että se kansi mahtuisi yhä jatkossa paikoilleen. Mallaile alkuun onko laatikko ahdas niin tiedät tarvitseeko kansi leikata kulmista auki ja leventää ihan hiukan. Korkillahan saa kulmat siististi naamioitua.

 Kannen päällisen leikkasin vasta kun laidat olivat paikoillaan niin se peitti alleen saumat. Sprayliimaa tosiaan osat toisiinsa, tulee kaikkein siistein liimaus ja helpoin myös. Suhuta liimalla aina molemmat osat, korkkilevynpalat sekä laatikko (se sivu mikä milloinkin on työn alla) anna kuivua 10 minuuttia ja painele pinnat yhteen, näin saat ne pysymään toisissaan varmasti. 

 Trimmaile ylimääräisiä reunoista pois vielä lopuksi saksilla. Tai mattopuukolla.



Aika mainio siitä tuli, ilmainen kenkälaatikko ja edullista korkkia jota saa suurissa levyissä. Keittiön hyllyssä ja täynnä kynttilöitä nyt, ei lennä tämä laatikko enää pahvinkeräykseen!

Ilona-lehdessähän oli viime viikonloppuna neuvot mistä tätä edullista korkkia saa Tuunari-palstalla kun tehtiin korkkimuistitauluja, neuvot kuinka saat lehden jälkikäteenkin jos jäi uupumaan, löytyy edellisestä postauksesta. 

Mukavia rakenteluja!

I promised another cork DIY for monday and here it is: I covered a shoe box with cork and it became a show piece. Trace the parts with a pencil on the cork board for the sides of the shoebox and cut the pieces with a sharp knife and a ruler. If you want the edges and seames to line up just right, cut always the opposite sides first, attach them with sprayglue (the easiest and simplest glue for such stuff) and then measure the other sides and attach them next. Last comes the top of the box. You can trim the excess edges with scissors, if you need to.

Use as thin cork as possible, because the lid of the box needs to fit to the bottom. You can open the corners of the lid and glue them back together with paper and hide the corner changes with the cork. Or, thin the cardboard from the inside of the lid. 

Easy stuff, and the free ugly shoebox looks like a million bucks!


28 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Mä oon juuri miettinyt uusia laatikoita kirjahyllyyn. Aina ei paperilla viitsi päällystää, joten tätä täytyy testata. Kiitos ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on lähes yhtä helppo kuin paperi, mukava vaihtelu, mainiota kun tykästyit :)

      Poista
  2. Kaunis, sopii teille! :) Ja ihana jakso blogistaniaa oli kuvattu teillä! Ootte työ vaan ahkeria!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, ihana kun pidit, no me välillä ollaan aivan laiskoina ja sitten taas häsätään liiankin montaa asiaa yhtä aikaa ;)

      Poista
  3. I-H-A-N-A tykkään tosi paljon luonnonmatskuista, joten meillekin varmaan tulee korkkia jossain "muodossa" :) ♥ Tervetuloa kurkkaamaan blogiini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No iihana kun tykkäät, luonnonmatskut on nyt kyllä parasta mitä on :)

      Poista
  4. tuhannet kiitokset ohjeesta. Laatikosta tuli tosi hieno. Mulla ainakin tusinan verran tyhjiä kenkälaatikoita ja tuo korkkipinta sopisi just nyt niin meille, kun sisustus on selvästi ruskeaan päin meneillään. Pitääpä ladata tuo itunes kaupasta, kun en ikinä tuota lehteä meille osta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kun on mieleen, kenkälaatikot itsellään osaa olla aina niin kamalan rumia, korkki on aika klassikko. Ja sitten jos väri alkaa joskus tylsäämään niin maalia vain pintaan.

      Poista
  5. Ihana tuunaus!
    Korkki on kaunis materiaali. Meillä oli joskus makkarissa korkkilattia. Se oli lämmin jalkojen alla, aivan eri planeetalta kuin laminaatti, huh:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti parasta jalan alla myös, se on kyllä ihana askarreltava materiaalikin justiinsa sen tuntunsa vuoksi :)

      Poista
  6. Ompa makee laatikko, tosi kiva idea. Eikä maksa paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut kyllä askartelulle hintaa, nämä on just parhainta, eihän ne tuunaukset saa liikoja maksaa :)

      Poista
  7. Superihana, tiedän mitä teen ensi viikonloppuna...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeei, mahtavaa, kuulostaa hyvältä viikonlopulta ;)

      Poista
  8. Mahtavia nämä korkkituunaukset. Tahtoo tehdä korkkieläimiä. Nyt heti! :)

    VastaaPoista
  9. Tuosta tuli hirmu nätti.:) Kelpaisi mullekin säilytysrasiaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä niin paljon parempi kuin kenkälaatikko ennen :) Pitäisköhän sitä oikeuttaa itselleen vähän shoppailua että sais laatikoita lisää ;) Vaikka kyllähän niitä laatikoita saa kenkäkaupasta ihan muutenkin....

      Poista
  10. Alkuun ajattelin, että hyi olkoon - korkkia! Mutta kun luin tän postauksen loppuun saakka, tahdon itsekin tehdä tuollaisia boxeja. I love it! :) Ja tämä sun blogi <3 Niin ihana, kaunis, herttainen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän syttyi sitten se rakkaus korkkiin siltä seisomalta, vau, ihana kuulla että laatikko-tekeleellä oli niin kova voima :) Ja kiitos kaunis ja kumarrus, mahtava kuulla että pidät :)

      Poista
  11. Näin vasta nyt blogistania jakson, jossa vuorossa oli Parolan asema, ja jakson jälkeen olin niin vaikuttunut, että täytyi tulla tännekin asti sanomaan! Teillä on ihana koti ja tämä blogi on ihan käsittämättömän hieno! Rrrakastan kaikkia diy-juttuja ja blogisi näyttäisi olevan sen suhteen oikea runsaudensarvi :). Tsemppiä remppaukseen ja toivottavasti jatkat myös blogissasi samalla linjalla, tämän blogin lisään heti lukulistalleni :)

    P.S. tuoreenvihreässä ja muotoaan vielä hakevassa blogissani on käynnissä arvonta, jos haluat osallistua. Tiedä vaikka pääsisit tuunaamaan palapeli-kirjaimia :) http://carouselia.blogspot.fi/2013/09/carouselia-ja-tuuliviiri-arpovat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein valtavasti, ja tsempeistä myös, tulevat aina rempan kanssa tarpeen, koitetaan pitää diy-idikset vauhdissa ja lisääntyvässä tahdissa :) Kiitos!

      Poista