lauantai 2. helmikuuta 2013

Paris, Paris 1Nyt on lomailtu talviloma, koettu Pariisi tammikuussa ja lumessa sekä taklattu valtavat kiireviikot päivätöissä, vihdoin viimein pääsi kameran muistikorttikin tietokoneeseen asti, jei!

Onhan se aivan uskomattoman hieno, kaunis ja kiehtova kaupunki
Mutta kyllä Pariisi vain menee aikas sekaisin lumesta, kylläpä vaan. Veimme siis Suomen sään mukanamme ja olo oli 4 päivän ajan varsin kotoisa. Lumi kyllä yllätti meidätkin mutta blogipalkinto-matka oli silti erityisesti herkullinen ja inspiroiva. Pääsin kertaamaan ranskanopintojakin ja se oli oikeasti nautinto.

Ensimmäisen päivän Louvre oli huikea, jossa Napoleonin asuintilat on minusta todella suosittelun arvoinen osio. Lämmittävän vaikutuksen teki pieni hiiri joka juoksi museon kahvilan lattialla, se vain nauratti. Pieniä iloja.
Kaupungissa oli väljää eikä minnekään tarvinnut jonottaa mikä oli todella plussaa joten kiertelimme miten jaksoimme ilman kiirettä ja käytimme ääri-kätevää metroa hyödyksi. Suosittelen ottamaan useamman päivän Paris Visite-kortin jolla pääsee kulkemaan vapaasti ja stressittä. 
Otimme 1-5 vyöhykkeen kortit, jotta pääsimme myös lentokentälle edestakaisin sekä lentokentän viereiseen messukeskukseen samaan rahaan.Hotellimme oli mukava ja suositeltava Hotel Dauphine Saint Germain ja olimme ihanasti Latin Quarterin ja Saint Germain de Presin alueiden välissä joten siellä kiertelimme enimmäkseen ja testasimme kahviloita ja brasserieta sydämen kyllyydestä, joka oli aivan parasta. 

Lisää Pariisia tiedossa ja myös huikeita messuja!

We visited Paris for 4 days and it most definetly is a stunning city. The blog award-trip was inspiring and very delicious, plenty of cafes, brasseries and enjoying the feeling of the city. Biggest surprise was the snow that followed us from Finland and the weather was very homie to say the least. Paris does get quite mixed up by snow, I can tell you that. More of Paris to come!

13 kommenttia:

 1. Kiva lukea,silla olen itse suunnittelemassa huhtikuuksi reissua Pariisiin.
  Viime kaynnista onkin vierahtanyt 25 vuotta(hui!),joten on paassyt paikat unohtumaan....

  VastaaPoista
 2. Puolentoista viikon päästä Pariisi odottaa jälkeen ja kohdekin on sama messukeskus, tosin toiset messut.

  Hotellinnekin on ihan omani lähellä. Kaupungille en tosin pahemmin ehdi, mutta ehkä iltaisin näyteikkunoiden ihailuun jää aikaa.

  VastaaPoista
 3. Voi Elämä-aina tulee Pariisin kuvista kaipuu ....olin opiskelu aikoina 3,5 kk siellä oli ihana saada kokea kaupungin arki! ..vielä jonakin päivänä sinne palaan-kiitos kuvien tuomista muistoista!

  VastaaPoista
 4. Paris, Paris! Lisää, lisää!
  Oi, kävitte varmaan myös kirpputoreilla. Löytöjä?

  VastaaPoista
 5. Todella upeita kuvia :) Tulee kyllä paljon muistoja mieleen, omalta mini-reissulta Pariisiin.

  (Hassu sattuma, että löysin ihanan blogisi ja olen sen 1303 lukija - se kun on synttäripäiväni. :D)

  Satu
  Indie by heart

  VastaaPoista
 6. Minkä sille voi, Pariisi on maailman ihanin kaupunki! Hienoja kuvia. Ps. tervetuloa kaikille arvontaan blogissani.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lukea Pariisin kuulumisia,
  upeita kuvia!
  Minulla pikkumatka Pariisiin luvassa toukokuussa,
  hotelli onkin vielä varaamatta.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Olipas ihanaa nähdä Pariisin kuvia, en ole ikinä käynyt mutta mieli tekisi kyllä, ja samalla pääsisi testaamaan jäikö koulu ranskasta mitään mieleen! :)

  VastaaPoista
 10. Matkakuume tulee,nyt menee valitettavasti matkarahat aina remontointiin ;) Ihanaa kun saa nauttia näin toisten ottamien kuvien välityksellä paikoista,varmasti upean piristävä reissu!

  VastaaPoista
 11. Oi! Mahtireissu ja ihania kuvia! Minuakin kiinnostaa, löysittekö hyviä kirppari/second hand -liikkeitä? Olen lähdössä kesällä reissuun ja olisi kiva saada hyviä täsmävinkkejä moisiin. :)

  (Mielenkiintoinen ja kaunis blogi kaikenkaikkiaan, palkinto on tullut oikeaan osoitteeseen!)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania kuvia <3 itze kävin 2v sitten Pariisissa ja sinne on kyllä päästävä uudestaan. Ja siellä on aivan mieltön kirpputori alue/kaupungin osa mistä teki todella mahtavia löytöjä. Suosittelen naiset unelmista totta tekemään <3

  VastaaPoista
 13. Itse olen ollut Pariisissa keväällä, joskus monta vuotta sitten
  Portaita, puluja, patonkia, piskejä ja pissan hajua riitti :) Käveltiin ja nähtiin, maistettiin, koettiin kaikkea aamusta iltamyöhään. Kotiin palattiin kokemuksilla rikastuneina ja jalat puhki :) Joskus uudestaan!

  Mulla on blogissani eteisen muutos, jossa on täältä ja Sormustin ja Sorkkarauta-kirjasta innoitusta saanut putkista kasattu kaksi kerroksinen naulakko.

  VastaaPoista