keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukukkia


BLOGIYHTEISTYÖ

Tänä jouluna meille ei tule kuusta, mikä on ihan mukavaa nimittäin se neulasrumpa joulun jälkeen villitsee vähän huonolla tavalla allekirjoittanutta. Tänä jouluna on vuorossa kukat.
Eikä vain mistä tahansa rahdatut kukat vaan suomalaiset joulukukat ja aivan paikallisesta kukkakaupasta.Tällaiset menestyy meillä parhaiten kun on tällainen harvapää joka unohtaa kastella. Nyt täytyy vain harjoitella joulutähtien kanssa ja muistaa vesi. Lisää hoito-ohjeita löytyy Joulukukkien facebook-sivuilta, täältä.

Niin, ja tässä on meidän uusi, vanha sohvapöytä, siitäkin lisää myöhemmin sekä tuosta aivan ihanasta matosta.

Peltipurkkiämpärit sopii tähänkin hommaan, on muuten ensimmäinen kerta kun meillä on joulutähtiä, eivät ole kyllä yhtään hassumpia tällaisina polvenkorkuisina jätteinä. 

Amaryllikset sulloin kumikoreihin jotka ovat itse-tehtyjä, kumikorien ohjehan on Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa, oikein helpot tehdä muuten.


Niin, ja kätsy vinkki jäkälälle: Voit kerätä jäkälät etukäteen (hain juuri ennen lumia metsästä eli marraskuussa) ja antaa vaikka kuivua rutikuiviksi jos haluat olla kastelematta niitä. Saat ne elvytettyä pehmeiksi ja muokattaviksi jälleen suihkuttelemalla vain vettä suhkupullolla kauttaaltaan juurille ja pinnalle.

Hyasinttien purkit sujautin vanhojen neulepaitojen hihoista leikattuihin pätkiin, näitä kun ei tarvitse kastellakaan, mitä nyt pieni suihkaus vettä harvoin. Helppoa, eikä tarvinnut istuttaa uudelleen lainkaan.



Yksi joulukoriste-ostoskin tuli tehtyä, ainoana tänä vuonna, ihana peura.
Design Boulevardiltahan tämä.

Huomenna luvassa lahjojen paketointia, ja se tulee olemaan vähän eri tyylillä kuin aiemmin, huomenna paljastan! 

We won't be having a christmas tree this year because I decided to replace it with flowers, and most importantly domestic grown flowers and not imported ones. Simple planting and one really cute deer, love it when things are quick and easy to decorate.
In store for tomorrow, are my christmas packing ideas, It will be fun!

17 kommenttia:

  1. Olipas ihana pousaaja Penni-koira Koti ja Keittiö -lehden kannessa, piti tientenkin heti ostaa :) Ihanalta näytti myös uusi kirjasi, hurja määrä projekteja!

    VastaaPoista
  2. Upeita nuo joulutähdet ämpäreissään. Samoin piti tuijotella noita hyasintin villasuojusruukkuja, mahtavan ihanat.

    VastaaPoista
  3. Tylsä minä, mutta täytyy muistuttaa, että jäkälän kerääminen EI kuulu jokamiehen oikeuksiin. Eli kannattaa tarkentaa se myös tähän tekstiin. Omasta maasta saa tietysti kerätä melkein mitä lystää, kunhan muistaa rauhoitetut kasvit.

    VastaaPoista
  4. Neuleidea on mielettömän hyvä! Itsellä tuppaa jäämään kukat kaupan purkkeihin ja eihän ne purkit kauniita ole.

    VastaaPoista
  5. Neulepaidan hihasta ruukunsuojus; valtavan ihana idea, ja niin lämpimän ja suloisen näköinen!!

    VastaaPoista
  6. Aivan mahti -idea ja niin hyvännäköiset hyasintit suojaruukuissa ! varmaan tulen jossain vaiheessa kopsaamaan idiksen :)
    Ihanaa Joulunodotusta Parolan Asemalle :)

    VastaaPoista
  7. Voi ihanuus näitä eye-candyja!!! Upeita kuvia taas <3

    VastaaPoista
  8. Lumo, kiitos! Olivatkin se nopein niksi tehdä tuosta noin vain :)

    Jutta, mahtava kuulla että tykkäät, Penni joo malttoi silloin just ja just poseerata sen 2 minuuttia varmaan mitä meni muutamaan kuvaan, ihan mahoton häsä oli silloin pikkupentuna, huh!

    sirkkis, neulekierrätysjutut on kyllä niin lemppareita :)

    manteli, hyvä kun tarkentelit!

    Katja, ne muovipurkit on kyllä aina aikas kamalat ja ei kyllä tee mieli alkaa istuttelemaan uusiksi kuin harvoin, naamiointi on parasta :)

    Hiljamaaria, kiitoksia, niistä tuli kyllä aikas söpöiset :)

    Periferian riikka, ei muuta kuin siitä vaan, Mukavaa joulua sinullekin!

    Mamma A, tuo oli kyllä ihana muutos olkkariin :) täytyy näyttää paremmin vielä pian tuota pöytää, ainakin nuo pyörien kiinnitykset ja vähän tekoa :)

    Kodinhenki, Kiitos, ihana olet :D

    VastaaPoista
  9. oi tuo peura on kyllä söpö, vieläköhän saisi omaan kotiin...
    Hauska idea nuo suojukset villapaidoista. Olemme lähdössä maalle jouluksi, niin täytyypä vintin kätköistä kaivaa vanhoja neuleita uusiokäyttöön! Kiitos siis (tästäkin) ideasta!

    VastaaPoista
  10. Oi noi hiharuukut on ihan ihanat!

    VastaaPoista
  11. Ompas upeita juttuja, liityin heti uudeksi lukijaksi :)

    VastaaPoista
  12. OH! Mahtava idea tuo neulesuojus kukkien ruukuille. Kiitos taas ja ihanaa joulua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  13. Mahtava idea toi neulesuojus ruukuille. Itse olen juurikin pähkäillyt miten tuunata rumat kaupan muoviruukut. Meinasin jo että teippailen ne, mutta nyt kun näin tämän postauksen niin kävin kaivamassa vanhat epäonnistuneet neulepipot kaapista (tiesin ettei niitä kannata heittää pois! ;)) ja tyrkkäsin ne joulukukkien ruukkujen päälle. Tuli kyllä niin söpöt! Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  14. Peura on hieno mutta mitähän karvaa se on? Tässä maailmassa kuitenkin vuodessa yli miljoona kissaa ja koiraa tapetaan niiden karvan takia. Karva käytetään lähinnä 'somistetarkoituksiin'. Eu on muutama vuosi sitten tehnyt asialle jotain mutta, mutta...
    http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/kissankarvat-pois-kaupoista/888148

    VastaaPoista
  15. Mistä tuo matto on ? se on juuri sellainen joka etsinnässä.

    VastaaPoista