perjantai 10. syyskuuta 2010

Elokatu

Ajattelin vielä piipahtaa kertomassa viikonlopun varalle mukavan shoppailuvinkin, nimittäin Metsänkylän navetalla olisi nyt myytävänä runsaasti vanhoja emaloituja katukylttejä, Porissa muinoin palvelleita. Loistokuntoisia kylttejä ja mainioita katujen nimiä, kaikkea  
Kartanontiestä lähtien Esivallankatuun.
Päätin tuoda Elokadun kotiin,
yläkerrassa se vilkkain kohta ja juuri ennen olohuonetta, tästä kuljetaan kaikkiin suuntiin ja rampataan se jos tämä sekunti.


Ja tottakai Rautatien puistokatu, josko tämän vaikka laittaisi joskus pihapuistoon omaksi iloksi. Nämä kyltit osaavat olla jo niin harvinaista herkkua, siis ainakin näin suurella nimivalikoimalla. Sunnuntainahan siis on tuo Metsänkylän navetta auki, ja aivan täällä Hattulassa, vain nykäisy Hämeenlinnan Aulangolta, suosittelen kyllä piipahtamaan!

24 kommenttia:

  1. Oi ! Mummini ja pappani ovat asuneet Elokadulla Porissa, mummi muutti talosta pois noin kuukausi sitten.
    Mummini on myöskin Hattulasta kotoisin, joten Parola on tuttu paikka myös minullekkin.
    Hauska "sattuma" !

    Ei voi muuta sanoa kuin: ihana <3

    VastaaPoista
  2. Mä en ole harmikseni päässyt vielä käymään tuolla Metsäkylän navetalla. Harmi kun se on niin harvoin avoinna. Mutta kyllä vielä joskus osuu aikataulut yhteen ;) Mainioita kylttejä!

    VastaaPoista
  3. Ihan kuin olisin kotiini tullut! Aika hauskasti olet valinnut kyltit - asun itse Elokadulla ja paras ystäväni Rautatien puistokadulla. :)

    VastaaPoista
  4. Tuttuja kadunnimiä oli siellä minullekin. Olen asunut aikoinaan 15v Porissa ja muistan sieltä hyvin katujen nimiä.

    Ihania kylttejä olet ostanut itsellesi.

    Hauskaa viikonloppua sinulle!!

    VastaaPoista
  5. Navetasta meillekin tarttui mukaan yksi kyltti pari viikkoa sitten. Se vielä hakee paikkaansa (eikä isäntä ole saanut aikaiseksi käydä hankkimassa mustia ruuveja sitä varten!), mutta josko se joskus vielä saataisiin seinälle!

    Aika suolaisia hinnaltaan kyltit olivat, mutta kerrankos sitä... ;)

    VastaaPoista
  6. Voi vimpe, kuinka ovat Porin kyltit löytäneet tiensä sinne Metsäkylään...olen syntynyt Porissa joten nuo kyltit ovat minulle silkkaa nostalgiaa!

    VastaaPoista
  7. Voi kun asutaan niin kaukana...olispas kiva käydä bongaamassa joku hauska kyltti.

    VastaaPoista
  8. Emalikylteissä on sitä jotain... Pitäiskö kurvata Metsäkylään, ihania aarteita täynnähän se on.

    VastaaPoista
  9. eanna, todella hyvin osui! Elokatu kyllä iski niin että tiesin samantien paikankin mihin se päätyisi kun sen huomasin. Hassua sinänsä että ovat sitten kadun kyltit vaihtaneet Porissa, mutta onneksi päätyvät hyviin koteihin :) Siellä oli muuten vielä toinenkin Elokatu-kyltti vielä jäljellä :)

    Kati, Se on kyllä vähän totta tosiaan sumplintaa, vain 3 tuntia sunnuntaisin ja sille päivälle onkin sitten luvassa aikamoista vilinää paikan päällä, mutta jos joskus osut kohdalle niin käy toki :)

    Marja, toinen todella hyvä sattuma :D taitavat olla tykättyjä katuja ;)

    Ulla-Kristiina, todella hauskoja nimiä oli myös kyltit pullollaan, täytyi käydä kaikki läpi ja välillä aiheutti vähän hekottelua erikoisimmat. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    HaHa, juu ne ruuvit on tärkeä osa, ostettiin jo kauemman aikaa sitten samasta paikasta vanhoja käyttämättömiä tasapäisiä ruuveja pari laatikollista kun aina on näitä hienompia tapauksia mitä kiinnitellä :) Ei olleet superhalpoja kyltit, mutta ei mitään mahdotonta kuitenkaan, kun niin mahtavan kuntoisia ja valinnanvaraa ylettömästi.

    Norrfrids Eija, ovat varmaan vaihtaneet Porissa kyltit uusiin muovisiin, suuritekstisiin (älytöntä minusta, jos kysytään) ja kun Metsänkylän Navetta myy kaikkea purkutavaraa niin... Onneksi eivät ole roskiin päätyneet niin kuin varmasti moni olisi nakannut, huh!

    Miia, kylttejä oli kyllä mukavan paljon, josko sinne ehtisi vielä toisenkin kerran :) mainio paikka kyllä kesällä erityisesti.

    Elsa, inspiraatiota siellä on aina luvassa, olet aivan oikeassa, ja nuo kyltit ovat niin herkut :)

    VastaaPoista
  10. Voi ei ! Ihana vinkki mutta paikka on niin kaukana! Olen siellä käynyt ja oli kyllä vaikka mitä aarteita! Kivoja kylttejä löysit! Aurinkoista viikonloppua sinulle, vaikka vettä ainakin täällä sataa:)

    VastaaPoista
  11. Upeita kylttejä...
    ja sopivat varmasti teille kuin nenä päähän :)

    VastaaPoista
  12. MITÄPÄ KYLTIT MAKSOI? Joku päivitteli hintaa, mutta ei tainnut sanoa hintaa!

    VastaaPoista
  13. OIh! Rakastan vanhoja kylttejä! Harmi että huominen päivä (eikun tää päivähän se jo näyttää olevan =) on jo niin ohjelmoitu ettei ainakaan tällä kertaa ehdi poiketa, vaikka aikomus on ollut monta kertaa. Ehkä niitä vielä myöhemminkin löytyy...

    VastaaPoista
  14. 1. UNDERBARA skyltar, sådana mitt hjärta klappar lite extra för!

    2. Härligt med Parolan aseman tori, finfin header! Nästan allt sålt redan :-)

    3. TACK för det fina inlägget om oss :-)

    VastaaPoista
  15. Tuollaisia kylttejä minullekin, kiitos! Me löydettiin roskiksesta vaikka kuinka paljon ulkomaisia rekisterikilpiä aina Amerikasta ja Arabiasta asti jonkun tuomia. Myös keltainen Fennia Patrian vakuutuskyltti löytyi. Kiinnitimme sen mökin seinään. Aika nätti on.

    VastaaPoista
  16. Ihania kylttejä ja ihana koko talosi! Muistin sinua blogissani :)

    VastaaPoista
  17. Sinäse aina löydät kaikkea mukavaa ja auliisti jaat tietosi! Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  18. Oi miten upeita kylttejä kerrassaan. Olisi ihana olla tuollaisesn ystävä vaan on pitkä tie tuonne kauppaan.
    Teillä on muuten ihana koti :)Tunnelmaa tulvillaan.

    VastaaPoista
  19. Kyltit maksaa 49e/kpl. Harmi kun eivät postitse lähetä. Ihanat olis ollu. No, Ruotsissa osataan asiakaspalvelu, sieltä sain.

    VastaaPoista
  20. Tosi ihania! Kävisin kyllä pyörähtää tuolla jos olis lähempänä! :)

    VastaaPoista
  21. Voi kun tuo Hattula olisi hieman lähempänä! Metsäkulman navetta kiinnostaisi muutenkin kuin ainoastaan kylttejen takia!

    VastaaPoista
  22. Paljonko nuo kyltit muuten maksoivat? ihan uteliaisuuttani kyselen-

    VastaaPoista
  23. Mikä mahtava idea, tahdon myös muutaman kyltin seinälleni! :)

    VastaaPoista