maanantai 21. kesäkuuta 2010

Sauna


Kiitos oikein paljon kaikista onnitteluista, lämmittää valtavasti!
Halusin vielä näyttää myös mikä toinen projekti on pitänyt päivät kiireisenä viime kuukausina,
nimittäin
sauna-remontti,
joka saatiin juuri sopivasti valmiiksi ennen juhlia.

Tältä sauna ja pesuhuone näyttivät
ennen remonttia:

Hommaa siis riitti, sauna on 60-luvulla rakennettu ulkosauna, jota oli kohdeltu kaltoin jo vuosikymmeniä, pahimmassa kunnossa oli panelointi, ja nyt kun katsoo ennen kuvia niin kyllä se vaan näytti aika hurjalta, eikös?

Kesken kuvia

Noin vuosi sitten saunaan vaihdettin jo kiuas ja hormiputkia sekä sauna sai piipunhatun, muuten kaikki remontti tehtiin kerralla.
Onneksi seinien runko oli mainiossa kunnossa kun paneloinnin alta ilmestyi, työ eteni niin uurastuksella että välivaihe-kuvat unohtuivat meiltä molemmilta, mutta tässä vähän työ-listaa:
Uudet höyrynsulut, vähän uusia eristeitä, kuusi-paneloinnit ja runkotuet ja listat..
Rappaukset korjattiin sekä maalattiin, saunan ovi uudistettiin maalaamalla...
Uusi valaistus sekä vesijohdot, uudet lattiaritilät ja penkit, uudet lauteet...
lista on kyllä pitkä ja taisin unohtaakin osan, mutta kuvat kertovat varmasti vielä enemmän:

Jopa vanhat tuuletusräppänät uudistettiin, ihmeitä tekee rälläkkään kiinnitetty teräsharjalaikka, ruoste ja muu lähtee pois silmänräpäyksessä ja päälle ruosteenestomaali ja pellavaöljymaali, eivätköhän nämä nyt kestä taas monet vuodet eteenpäin.

Pukuhuone sai vain pienen muutoksen, verhot ja lattia-ristikot, joku päivä vielä varmaan maalilla muuttuu tämän huoneen ilme kokonaan, mutta sillä ei ole kiirettä..

Juhlia varten olin löytänyt valtavan määrän vanhoja käyttämättömiä armeijan pyyhkeitä vieraille, pääsivät heti käyttöön eikä kenenkään saunomaan kaivanneen tarvinnut varata peseytymistarpeita mukaan.

Pesuhuoneen rappaus sai uuden ilmeen värillä ja vanha puhkiruostunut pata vaihdettiin saunan pesutuvan ehjään pataan..

Pesuhuone valmiina


Saunan rappaus sai myös uuden värin

Ja näyttää mahtavalta kontrastilta uusien lauteiden vieressä..

Sauna valmiina!
Mies on taas ollut aivan käsittämätön tekijä, nämä haapa-lauteetkin ovat hänen omaa käsialaa, nyt sauna on kuin yhdistelmä vanhaa perinteistä tunnelmaa ja spa-henkeä. Led-valot ovat kuin piste i:n päälle, ja löylyt maistuvat omasta mielestä ihan oikeasti makealta.

30 kommenttia:

  1. Aivan mieletön muodonmuutos! Huikea suomalainen sauna! Juuri niin kuin saunan tulee olla!

    Onnittelut pyöreistä! Karnevaalinne ovat varmasti olleet ikimuistoiset. Sinulla on mahtava mies, kun tuolla tavalla jaksaa yllättää! :D

    VastaaPoista
  2. Voi huh! Mahtava! Kyllä kelpaa kylpeä. :)

    Musta väri on jotenkin niin upea saunassa että sitten joskus haluan kyllä itsekin mustan saunan. Kunhan saatais edes remppa alkuun...

    VastaaPoista
  3. Tuli ihan kuuma kun näitä kuvia katseli! Onpas hieno lopputulos. Voin vaan kuvitella vieraat saunanlauteilla kaiken tuon karnevaalimeiningin ohella. Paljon onnea näin jälkikäteen!

    VastaaPoista
  4. Kyllä saunasta tuli upea. Minusta ovat nuo mustat löylyhuoneen seinät ihanat. Saa olla onnellinen noin taitavasta miehestä.Saunanne onkuin malli esimerkki hyvästä työstä

    VastaaPoista
  5. Oletko ihan varma, että tämä on sama sauna? ;) Huikean upea muodonmuutos. Täällä vaan ahukotaan henkeä ja ihmetellään. Taitava mies sinulla, ja aikaansaava. myöhästyneet onnittelut vielä minultakin.

    VastaaPoista
  6. Ihanan osaava mies sinulla ja upea on saunan muodonmuutos, ei voi kun ihailla.

    VastaaPoista
  7. Extreme makeover, ihan totta. Hurja miten ihana siitä tuli!
    *pakkaa kylpyankan ja pyyhkeen kainaloon ja tulee sinne* ;)

    VastaaPoista
  8. Onnittelut synttärien johdosta. Ihan mielettömän upeat juhlat!

    Saunastakaan ei voi muuta sanoa kuin että upea. Kyllä kannatti muutos.

    VastaaPoista
  9. Uuden Kuun Emilia, voi kiitos kamalasti, ja minä kehun miestä lisää saunasta, tuntuu omat maalaamiset, äherrykset ja apu-naisena olo siellä vähäpätöiseltä kun toinen rakensi niin paljon, mutta toinen toista projektia ja toinen toista, hyvä tulee :)

    Sissi, musta on kyllä sopiva korostamaan vaaleutta, tuntui aika hurjalta ostaessa maalia että melkein teki mieli miettiä vielä muutaman minuutin ylimääräistä, mutta on se vaan niin toimiva saunaan, aivan kuin tila jatkuisi loputtomiin :)

    emmi, kiitos paljon! itse en silloin ehtinytkään saunaan asti, näkyi pyyhkeet kuitenkin onneksi riittäneen mukavasti ;)

    sirkkis, tuntuu se niin vinkeältä kun emme ole aiemmin saunaa remontoineetkaan mitenkään, kyllä se on vaan niin totta ja mahdollista että tekemällä oppii kun menee vaan :)

    morso, kiitos kovasti, mies täällä hirveän hyvillä mielin myhäilee upeista kehuista vieressä :)

    Katariina, on se kyllä kuin yö ja päivä kun vertaa ennen kuvia, ihan hätkäytti kun katseli niitä, en meinannut uskoa kuinka karu se olikaan ollut!

    Kamomilla, extreme-makeover tosiaan! :D Mieskään ei meinannut uskoa silmiään kun näki ennen kuvat, että oliko se tosiaan noin kamala ennen?-kuului vierestä..

    VastaaPoista
  10. Katja, kiitoskiitos :) Kyllä oli tosiaan aikakin tuolle saunalle uudistua, olihan se jo melkein 50 vuotta pärjäillyt, siihen nähden aika kestävää tekoa :)

    VastaaPoista
  11. tulipas teille hiano saunaosasto :)

    VastaaPoista
  12. Upea lopputulos! Kyllapa nayttaa hienolta tuo saunan tumma rappattu seina!!

    VastaaPoista
  13. Rakkaus näkyy työn jäljessä. Onnea uuteen saunaan ! :)

    VastaaPoista
  14. Heh, rälläkkä ja teräsharja on lähes mun suosikkityökalu, nyt työn alla ruostunut Kota-kiuas rantasaunaan, tavoitteena kun on että sauna rakennetaan kokonaan käytetystä materiaalista. Onnea uudelle vuosikymmenelle! Sauna näyttää hienolta.

    VastaaPoista
  15. Voi että sulla on taitava mies, ja lisäksi muutenkin ihana kun järjesti noin ihanat synttärit = ) On kyllä huippuhieno tuo sauna!

    VastaaPoista
  16. Kutsuvan näköinen sauna, ja komeakin!
    Kun omistaa kokoelman kaikenkirjavia nuhjuisia pyyhkeitä niin näyttää aivan luksukselta nuo armeijan samanlaiset yksilöt rivissä, tosi hyvä löytö jälleen :D

    VastaaPoista
  17. Huima fiilis saunassa. Tykkäsin pyyhe ja sanko yksityiskohdista tosi paljon! Upea muodonmuutos <3

    VastaaPoista
  18. Aikamoinen ero! Onnea uuteen saunaan :)

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana! Ei voi kun huokailla! Ja parasta on, että "henki" saunalla ei ole muuttunut, vaan se on rehdillä meiningillä uudistettu! :)

    VastaaPoista
  20. Kyllä nyt kelpaa! Sanoitko käsiteltiinkö layuteet jollakin ja paneelit pukuhuoneessa, vai saavatko tummua rauhassa?

    VastaaPoista
  21. Aivan upeat pesutilat, niin hieno sauna! Ja miten hienot juhlat teillä vaikutti olleen, onnea vielä kolmekymppiselle :)

    Olikohan Hesarissa viime viikolla juttua lukuisista ympäri Suomea sijaitsevista myynnissä olevista erikoisista rakennuksista kuten asemista yms. Kyllä taas alkoi hieman himottaa, kun on tätäkin blogia seurannut. Paras olisin jos voisin tuoda melkein takapihalla sijaitsevalla joutomaalle jonkun ihanan kansakoulun johon olisi varaa palkata joku remppaamaan. Joten projekti pysynee vielä pitkään haaveilun tasolla ;)

    VastaaPoista
  22. Aikamoinen muutos kyseessä, todella ihanaa :) musta sauna on kummitellut mielessä jo pidempään ja sai taas vahvistusta.

    VastaaPoista
  23. Voi mikä muutos saunalla!! Tuolla kelpaa nyt löylytellä :)

    Ja onnentoivotukset täältäkin 8)

    VastaaPoista
  24. Kiitos kaikille kehuista saunankin ja päätekijän puolesta, on se nyt kyllä taas yksi lempipaikoista missä olla :)

    Niina, se on kyllä todella kätevä työkalu, mahtava idea käyttää käytettyjä materiaaleja, mekin säästimme kaiken mikä oli vielä kunnossa, saunan ovikin oli aivan raasun näköinen kunnes sai hionnan ja uuden supertumman-ruskean sävyn pintaansa, nyt se on melkein kuin uusi, mutta parempi kun on alkuperäinen!

    Pilvitarha, toiveissa olisi meilläkin vaihtaa pyyhkeitä vähän samaan henkeen, nyt näytti saunan naulakko yhteneväisemmältä kuin meidän kylppärin pyyherivi ;)

    Sisustuskärpänen, siinä onneksi onnistuttiin hienosti, ei tullut liian kliinisen uusi :)

    eilen tänään huomenna, meiltä jäi vielä käsittelyt lauteista tekemättä, seinäpaneelit saavat tummua rauhassa, ei haluttu vähentää niiden hengittävyyttä, mutta lauteet ja lattiaritilät pitäisi vielä käsitellä, varmaan ihan luonnollisella parafiiniöljyllä mennään, tai sitten lattiaritilöihin saunasuojaa, juhlat tulivat niin vauhdilla että se jäi vielä tekemättä, nyt pitäisi vielä puristaa pikkuisen :)

    Herttainen, onhan monta hirsitalon siirtoprojektia jotka odottavat pelastajaansa ;)

    VastaaPoista
  25. OI että millanen sauna ! Kyllä kelpaa! Ihan MIELETÖN ! Rakastuin tuohon saunan eteiseen -niin ihana tunnelma.


    Onneksi olkoon jälkijunassa ;)

    VastaaPoista
  26. upea sauna! kyllähän tuommoisessa kelpaa löylyä heitellä :)

    VastaaPoista
  27. Wow vilken inspirerande blogg! Fast den är på finska, men vackra bilder förstår jag mej på: ) fann dig tack vare Lundagård!

    Sommarhälsningar från Nordingården

    VastaaPoista
  28. Myöhästyneet onnittelut!

    Upea muodonmuutos saunassa ihan niin kuin asemalla muuallakin!

    Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  29. Tosi kiva sauna... ja nuo valot!

    VastaaPoista

  30. Thank you for sharing. Doca is a unit specializing in providing equipment for saunas in Vietnam, If you are interested please contact


    túi xông hơi

    lều xông hơi cá nhân
    túi xông hơi cá nhân

    mua lều xông hơi ở đâu

    VastaaPoista