keskiviikko 9. joulukuuta 2009

9. Sifonkiunelmainen



 

Jos jotakin jouluista juhlaa varten puuttuu vielä se jokin ihana asuste joka tekisi asusta täydellisen niin tämä ainakin! Siis jos kaipaa sitä jotakin vähän romanttista ja jokaisen tyttömäiseen puoleen vetoavaa...

Tarvitaan vain sifonkia, värejähän löytyy, itse päädyin valkoiseen tällä kertaa ja materiaali on edullista. Vain n. ehkä 20 cm kangasta tarvitaan, että voi olla nuuka kangasta hakiessa.



Leikkaa terävillä saksilla, tämä materiaali lähtee muuten karkuun, suurinpiirtein tämän näköisiä palasia esimerkiksi 18 kappaletta, joista jokainen on aina vähän edellistä pienempi. Kerroksia voi olla tottakai myös enemmän, makuasia täysin..



Sitten tulee se työläin vaihe, sytyttimen liekillä päättele reunat viemällä liekki varovaisesti lähelle kankaan reunaa, näet selkeästi kun reuna hiukan sulaa, sitten taivuta kangasta kuten kuvassa aina osa kerrallaan ja liekin avulla kärvennä kangasta niin kevyesti että se vain käpristyy. Harjoittele vaikka ensin hukkapalaan, jos kangas vähän palaa ja mustuu, leikkaa kohta pois ja päättele se uudelleen, eli virheitä ei tarvitse niin pelätä. Paras sytytin on sellainen varrellinen täytettävä malli, silloin ei sormen päät pala kuten huomasin tämän kanssa ja vaihdoin heti.



Kerrosta kerrokset päällekkäin niin että kukka alkaa muodostumaan, tee lisää kerroksia jos siltä tuntuu...



Ja kukkahan tarvitsee jotakin kaunista vielä keskelle, löysin tällaista unelmaista hedettä Tiimarista, juuri mitä etsinkin, tottahan toki voit käyttää koristeena vaikka nappia tai helmiä. Ompele ensin kerrokset yhteen keskeltä, sitten vasta lisää koristus. 



Asu on minulla jo valittuna, tämä ihana uusi mekko ja bolero, ihan kotijoulua varten. Sitten tuleekin se valinnanpaikka, tekisikö siitä rintarossin ja ompelisi rintakorupohjan toiselle puolelle (tai pikaisesti vain hakaneulalla asuun kiinni kankaan läpi)...





Vai superupea hiuskoru hiusklipsiin ommeltuna tai pantaan kiinnitettynä? Tähän vaihtoehtoon taidan varmaan päätyä. Niin, ja tämä koruhan olisi upean dramaattinen myös mustana, kauniin herkkä murretun sävyisenä häissä, ei sitä vain voi kieltää, on se vaan niin ihana! Ehtiihän näitä tehdä vielä lahjaksikin...

Huomenna luvassa unelmainen sisustuskaunistus, kun vähän romantiikkaa kaipaa niin eihän sitä voi pidellä..

If you're still missing that beautiful something to wear with your party outfit to make it perfect, this will complete it. Shifon fabric and a lighter is all you need, cut pieces like this, about 18 of them, the next one always smaller than the previous one. Use a lighter, best one is a long necked one that won't burn your fingers, and singe the edges so they won't unfold. Then with the lighter, very lightly singe the fabric as you bend it to make it curl ever so slightly. If you burn it, just cut it off, and do it again. Layer the pieces together and stitch them together and add something beautiful in the center, a button or a pearl maybe. Then decide whether you want it to be a broach or a hairpiece, stitch it on the backside, you wont need any glue. Beautiful thing don't you think? Dramatic if black, delicate at weddings, anything you want it to be! Tomorrow is in store something as dreamy for your decor, looking forward to that aswell..

51 kommenttia:

  1. Aivan upea kukkanen! Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
  2. voi onpa aivan ihana...pitäs itekki kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Vau, mitä kaikkea sinä keksit!

    VastaaPoista
  4. Huolellisesti toteutettu idea, taas kerran! Ja kaunis kukka :)

    VastaaPoista
  5. Kaunista katseltavaa ja sinä se todellakin osaat innostaa näillä ihanilla vinkeilläsi! :)
    Ja kiitos vielä sähköpostistasi, kun kerkesit kiireiltäsi vastata. :)

    VastaaPoista
  6. Ihan mahoton olet! Todella kaunis, minunkin mielestäni, vaikken ole yhtään normaalisti tuontyyppisen romanttisen suloisuuden ystävä. Hieno toteutus.

    VastaaPoista
  7. Ihana! Mutta mun poropeukalolla täytyy tyytyä pelkkään ihailuunpalais muuten varmaan koko pirtti.

    VastaaPoista
  8. Ihania ideoita nämä kaikki, päätyvät muistikirjaan ylös tulevaa varten! : >

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana. ja ihanalta näyttää joulu-asusikin!

    VastaaPoista
  10. Ihania nämä sun koristeluohjeet!

    VastaaPoista
  11. Hyvänen aika! Mulla päivä päivältä loksahtaa suu enemmän auki. Miten kukaan voi osata tehdä ihan tuosta vaan jotain näin ihania ja kauniita juttuja! WAU!

    VastaaPoista
  12. ihan mielettömän kaunis. tuliko tuon työstämisessä kovasti hajuja,tms?

    VastaaPoista
  13. Löysin vasta eilen blogiisi. Aivan ihana blogi.

    Tämä kukka on hurmaava. Kerrassaan mainio. Menee heti kokeiluun.

    VastaaPoista
  14. Yksinkertainen ja mukava idea taas kerran. Kiitos näistä. Näitä voi hyvin soveltaa omiin juttuihin.

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana, kuten kyllä kaikki muukin täällä asemalla! Ja hyvä sattuma, juuri yksi päivä tässä mietin, voisiko niitä tehdä itse. Nähtävästi näppärä voi! :)

    Hei hieman asian vierestä: missä/miten sen pitkävartisen sytkän voi täyttää? Ostin sellaisen vuosi sitten ja nyt siitä on teho loppu ja pyörittelin sitä vaan neuvottomana käsissäni... :D

    VastaaPoista
  16. Kiitos paljon kommenteista, ihania olette!

    Riikka, eipä vaivaa, aina löytyy aikaa kun on vanhat rakennukset kyseessä :)

    Niina, tämän kärventelyä voi kokeilla rohkeasti vaikka ulkona, ei pala mikään silloin ja näkee kuinka tavattoman helppoa se on!

    Makea Maa, kiitos hurjan paljon, kerään ideoita jatkuvasti kaikkialta, pää on aika koetuksella kun näitä on liikaakin kerralla mielessä. Kuva-ideat pistän talteen tietokoneella ja sovellan ja ideoin jatkoa, jos jokin juttu joka houkuttaa, jonka haluaa, mietin aina miten voisin tehdä sen itse. Kyllä useimmiten se keino löytyy :)

    Anonyymi, en huomannut oikeastaan tippaakaan hajua, kärvensin näitä vielä melkein palovaroittimen alla, eikä sekään huomannut mitään ;)

    Anonyymi, kaupasta, esim. sekametelikaupasta, saa butaania pienissä purkeissa, eli sytyttimien täytettä. Sellaista purkkia etsi joka on hiuslakkapullon muotoinen, eli painepurkki, saat sillä täytettyä sytkärin kääntämällä purkin ylösalaisin ja painamalla siinä olevan suuttimen sytkärin pohjassa olevaan täyttöaukkoon, purista tiukasti pohjaan, saattaa suhahtaa hiukkasen aluksi, pidä vähän aikaa paikallaan ja sitten irroita. Testaa täyttyikö, eli syttyykö liekki :) Kaikkia sytkäreitä ei tosiaan voi täyttää, mutta kyllä pitkävartisen useimmiten.

    VastaaPoista
  17. Löysin joulukalenterisi vasta, onpa ihania ideoita! Tuota kukkaa on pakko kokeilla! Olen noita vastaavia kaupoista ostellut, jos jonkinnäköisiä, mutta vielä kivempi olisi käyttää itse tehtyä. Pellin leikkaaminen houkuttelisi kovasti, mutta se tuntuu tässä vaiheessa jotenkin "pelottavalta" lopputuloksen osalta. Tosin sait homman näyttämään helpolta, "täydellisiä" sydämiä! Kiitos ohjeista ja ihanaa joulunodotusta sinulle! Huomista vinkkiä odotellessa:)

    VastaaPoista
  18. Oi kun on hieno! Pitää heti kipittää ostamaan sifonkia ja kukkia tekemään.

    Mainio joululahjaidea myös. Kiitos!

    VastaaPoista
  19. Vau!:) taidan kokeilla samaa mustasta, kiitti hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  20. Ihana kukka ja kiitos ohjeesta, olen tällasta ohjetta etsinyt vaikka kuinka kauan!
    -Suvi

    VastaaPoista
  21. Aivan ihana! Miten on mahdollista että näin ihana blogi on olemassa?! :D En ole pitkään aikaan inspiroitunut mistään näin paljon, vaikka opiskelujeni/ammattini puolesta tuunauksen ja askartelun parissa työskentelenkin :D ja se, että jaksaa kirjoittaa kaikki blogin muodossa ylös, itse en koskaan jaksaisi :)

    VastaaPoista
  22. Tää on kyllä ehdottomasti paras joulukalenteri ikinä! Pakko lähteä heti kaivelemaan kangaskaappia, jos sieltä löytyisi sopivaa kangasta...

    VastaaPoista
  23. Voi ei, mä olen nyt ihan koukussa tähän Parolan aseman joulukalenteriin. Kerrassaan ihana, kiitos siitä.
    MK

    VastaaPoista
  24. Tosi hieno - itse ostin vastaavan kukkasen henkkamaukasta ja täytyy myöntää, että se piristää kummasti myös tavallista duunipäivää!

    Sun joulukalenteri on paras! Täytyy viikonloppuna kokeilla sitä salamajuttuakin... :)

    VastaaPoista
  25. Olen joskus tehnyt samaa satiinilla, mutta siitä tuli tietysti paksumpi, jäykempi. Sifonkia en tajunnut yrittää. Kiitos taas!

    VastaaPoista
  26. Voi ihanuus! Olet ihan mieletön! Onko nuo upeat hiuskiehkurat sinun? Jostain syystä olin mieltänyt sinut tummaksi, tiedä sitten miksi :))

    VastaaPoista
  27. Ihana ohje, tuota täytyykin heti kokeilla!

    VastaaPoista
  28. Voi miten ihana idea ja niin herkän kaunis!

    VastaaPoista
  29. Voi mahoton kuinka upea! Tuota on pakko testata. Hiuskoruksi..hmm..miksi ikinä ei ole tarvikkeita kun innostus on ylimmillään???

    VastaaPoista
  30. Jännittävä koru=) varsinkin tuo sytkärillä kärvennys puoli=) Kaikkea sinä keksit, aivan uskomattoman kaunis se on.

    VastaaPoista
  31. Voihan äkkis, miten hemmoteltu olen, niin kauniita sanoja, ollaan hymyä korvasta korvaan, kiitoskiitos!

    Anu, on niin hurjan helppoa pellin leikkuu ettei kertakaikkiaan uskoisi, jos vain saat pellin palaa jostain käsiin niin suosittelen, suorilla linjoilla on kaikkein mukavin harjoitella :)

    minde, kylläpä lämmitti sanasi hurjasti, kiitos!

    Sanctuary, ovat juu omat kiehkurat, ei ole aivan oma väri, mutta ollut jo omana monen monta vuotta, hassua miten sitä mielikuvat muodostuvatkaan :D

    VastaaPoista
  32. mäkin mietin sun tukkaa, että onko oma vai mallinuken pää :). olen myös mieltänyt sinut aivan eri näköiseksi. piti hehkuttaa tätä omassa blogissakin, siis ei ulkonäköä, vaan maan mainiota kalenteria.

    VastaaPoista
  33. Anu/Kairokosken asema10. joulukuuta 2009 klo 2.37

    I-H-A-N-A-!Viuuh...lähdin etsimään tarvikkeita:)

    VastaaPoista
  34. Olen tätä blogiasi seurannut jo jonkun aikaa ja nyt on pakko kommentoida, että on aivan huippujuttuja sinulla! Tämä koru on aivan ihana, täytyy yrittää itsekin tuollainen tehdä.

    VastaaPoista
  35. Herkkä ja hentoinen, aivan ihana! Tulee mieleen täydessä kukassa oleva pioni.

    VastaaPoista
  36. Kiitos ihanasta joulukalenterista ja upeista ideoista! Tuollainen olisi kyllä huippuhieno hius- tai rintakoru ja kranssinakin ihan huikea! Ihanaa jouluodotusta..

    VastaaPoista
  37. Tämäkin on KAUNIS! Ottaisin itselleni heti tuollaisen, mutta väsäämään en kyllä rupea, vaikka hyvät ohjeet laitoitkin:)

    VastaaPoista
  38. Kiitos tuosta sytyttimen täyttövastauksestasi! Meidän sytytin ei vissiin ole täytettävää mallia, vaikka niin ajattelin, kun sen ostin. Se on sellainen Bicin muovinen vempain. Nyt kyllä harmittaa mutta seuraavaa ostaessa tiedän olla viisaampi.

    Tää sun joulukalenteri on ihan mahtava. Pitää kyllä kerätä nämä ideat talteen. Sun blogi on muutenkin ensimmäinen, mihin eksyin ja olin heti myyty! Olet todella taitava ja kekseliäs. On ollut ihan pakko miehellekin välillä näyttää "Kato, nyt siellä on sävytetty itte maalia ja noin hieno tuli". Lisäksi kirjallinen ulosantisi on ihan huippua! (Ihan kuin joku opettajan kirjoittama palaute: "kirjallinen ulosantisi" :) ) Mutta siis paljon kiitoksia ja mukavaa joulun odotusta! :)

    -Taru

    VastaaPoista
  39. Liivia, kyllä minä voin tällaisen sinulle tehdäkin, tai onnistuisiko vaihtokauppa? Sinun korttejasi mietiskelin... :)

    Taru, kiitos kovasti, upeata kun niin inspiroi! Niin imarreltu olen, hymyä täysin :)

    VastaaPoista
  40. Ei ollut pitkänokkaista sytkäriä, niin näpithän tässä paloi. Olin turhan laiska ja kerroksiakin taisi tulla vain 11, hieman romuluinen versio. Täytyy yrittää uudestaan, etenkin kangasta käpristäessä tahtoi palaa reikiä täyteen. :D
    Mutta ihan hauska koriste tuli silti, laitoin nyt käsilaukkuuni, kun kangaskauppakassi on tulossa vasta pukilta. :)

    VastaaPoista
  41. Todella kaunis lopputulos! Ja ihastuttava on blogisikin. Saako kysyä, mistä mahtaa olla myös ihana harmaa juhlamekkosi? Ihastuin siihenkin.

    VastaaPoista
  42. Johanna, kiitos kaunis, ja mekko on löytynyt Ellokselta :)

    VastaaPoista
  43. Toteutin ton idean ja kukkasista tuli aivan ihania. Itse "kovetin" kukkasia vielä vähän lisäämällä Erikeeperiä pari pisaraa sinne lehtien pohjaan. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  44. Upeita kukkia! Harjoittelin tekemään kaksi ja ne ovat niin uskomattoman kauniita. Vien ne tänään tuliaisiksi. Näitä pitää tehdä lisää. Kiitos ohjeesta!
    Olen vasta löytänyt käsityöblogien maailman ja olen ihan päästäni pyörällä, mitä kaikkea ihanaa löytyy ja miten mukavia samanhenkisiä ihmisiä täällä on!

    VastaaPoista