torstai 10. joulukuuta 2009

10. Taftia ja vempele 

Tällä kertaa käytetään samaa tekniikkaa kuin eilen, mutta taftille. Ja tästä vasta unelmainen tuleekin, nimittäin tämä on jotain niin herkän romanttista että melkein tarvitsee syödä suolaista perään. Mutta silti maltilla.

Edullista on tämäkin materiaali ja paljon tukevampaa kuin sifonki, eli vaikka tekisi suurempaa kukkaa, ei muoto lysähdä kasaan. Nyt tarvitaan vähän enemmän kärsivällisyyttä, mutta minä näytän kuinka se käy.Leikkaa jälleen kankaasta vähän epämääräisiä lämpäreitä jotka muistuttavat kukan kerroksia, aina edellinen hiukan toista pienempi. Nyt tarvitsisi jaksaa tehdä n. 27 kerrosta tähän tulevaan kokoon, mutta sehän on makuasia jälleen kerran. Ensin kärvennä reunat, sitten vasta taivuta kangasta haluttuun muotoon ja käpristä liekillä reunoja, etene varovaisesti, tämä materiaali ei silti ole niin herkkää kuin sifonki.Ja tämä kukka tulee siis oveen, meillä ei vanhoihin kokopuisiin raaskita reikiä porailla eikä tarvitsekaan! Sillä voi käyttää tätä kranssipatenttivempelettä, tarvitset vain paksua vahvaa rautalankaa jonka päät voi käpristää pihdeillä esimerkiksi näin, mittaa oven avulla mihin muotoon sen täytyy taipua mennäkseen oven yli tiukasti. Tämä patentti on testattu myös modernin kerrostalon oven profiiliin, kyllä mahtui oven väliin. Jos kranssi on todella painava, laita oven toiselle puolelle jokin vastapaino, esimerkiksi toinen kranssi. Tästä ei varaskaan vie kranssia heti mennessään, ellei kanna saksia mukana...

 
Näin ne kerrokset muodostuvat, sitten on aika kiinnittää kaikki toisiinsa, tarvitset sormustinta todennäköisesti tähän puuhaan ja vahvempaa neulaa, sillä keskeltä pitäisi hurja pinkka pistää nyt yhteen. Mutta se onnistuu kyllä, ei mitään ongelmaa. Lisää lopuksi pieni koristus joka peittää tikit, itse käytin vanhaa äidin arkistoista löytynyttä nappia. Taakse ompele ohuesta rautalangasta koukku, ripusta tähän siima tai suoraan haluamasi nauha, itse laitoin molemmat. Ompele vähän nauhaa kiinni tueksi kerrosten yläosiin niin kukka ei lörpötä..Ja ripusta kauneus paikoilleen, parioveen teen näitä kaksi, vähän vaihtelua normaaleihin kransseihin, upeata kolmiulotteisuutta. Kangas on mukavan muotoutuvaa, voit vielä pöyhiä kukkaa ja rypistellä sitä jos haluat, kangas pitää hyvin muotonsa. Sehän on kuin pioni keskellä talvea.This time I used the same technique as in yesterday's post, but the material is different, namely taffeter. It's a sturdier material and works better if you wan't to make larger pieces. So I made a flower for the door, 27 layers and more work, but the result is fabulous! You don't have to drill a hole on the door, just use a patent holder like the one on the picture, it will hold the flower in place. An old button in the middle to cover the stitches from stitching the whole thing together and a wire hook sown at the back. Just use fishing line or a ribbon to hang it, I used both. Pretty, don't you think?

27 kommenttia:

 1. vautsi miten upea <3 harmi että on kranssi tullut jo tälle vuodelle tehtyä, mutta tuohan menisi keväälläkin.. :D

  VastaaPoista
 2. Nää kukkaset on upeita! Wau! Ei ole koskaan tullut tällainen mieleenkään.

  VastaaPoista
 3. Täältä löytyy toinen toistaan houkuttelevampia ohjeita värkkäilyyn. Kiitos niistä ja mukavaa joulun odotusta!!

  VastaaPoista
 4. Ai että on ihastuttavia nämä kukkaset! Täytyy ruokkia omaa romantiikannälkää ja testailla millaisia kukkasia täällä syntyy. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 5. Voi luoja että on upea! Kalenterisi on muuten ihan paras, joka aamu pitää käydä kurkkimassa kunnes onnestaa ja uusi luukku on avautunut. ;)

  VastaaPoista
 6. Jotain sinulle kuuluvaa on blogissani, tule piipahtamaan!

  VastaaPoista
 7. Paras kalenteri ikinä! Kiitos kun jaat nämä uskomattoman hienot ideat meille muillekin. Joka päivä tulee uusi juttu joka koukuttaa ja houkuttaa kokeilemaan.
  Sun pitää tehdä näistä kirja!!!
  Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 8. Ihana kukkanen ja tuo kranssi pidike oiva keksintö.Heti otan käyttöön.KIITTI taas kerran:)

  VastaaPoista
 9. Tämä on ehdottomasti joulun paras kalenteri, ohjeesi ovat selkeitä ja kekseliäitä! Ja toteutus on niin viimeisteltyä! Blogisi on muutenkin kaunis ja kivaa luettavaa. Ihanaa Joulun aikaa!

  -Manteli

  VastaaPoista
 10. Sä oot ihana! Kiiiitos jälleen ihanasta ohjeesta. Olen niin iloinen että olen löytänyt Parolan asemalle.

  VastaaPoista
 11. Iiihana! Joskus kun on aikaa, niin vaannan tuollaisia kesakoristeiksi:) Kameravinkkiakin on jo testattu.

  VastaaPoista
 12. Oih! voikohan näitä taftikukkia pestä? tahtoisin kiinnittää näitä mekkoihin..

  VastaaPoista
 13. Nää on jotain taivaallisen ihania olleet parin päivän ajan! Ja se valokuvausjuttu oli kyllä tosi hyödyllinen. Kiitoksia suuresti, että jaat nämä vinkit, etkä pidä vain visusti omana tietonasi. Ihanaa, että löytyy tällaisia ihmisiä!

  VastaaPoista
 14. On se kaunis! Minua hirvittäisi tuo sytkärin kanssa pelehtiminen, saisin takuulla koko kankaan tuleen ja siinä sivussa talommekin... huih...

  VastaaPoista
 15. eksyin sun blogiin ekan kerran kja siis niiiiin ihania tee-se-itse-juttuja! näihin pakko palata jouluna -11, koska tänä vuonna ei enään ehdi toteuttaa mitään muuta kuin jo keskeneräiset :-)

  VastaaPoista
 16. Minen kestä ku täältä saa niin ihania ideoita! Miten voi olla ihminen noin taitava ja kekseliäs? Kiitos kun pidät tätä joulukalenteria, jokapäiväinen ilon aihe <3

  VastaaPoista
 17. Taas niin ihana idea!!! Tämä on kyllä paras joulukalenteri ikinä!

  VastaaPoista
 18. Ihana idea!
  Taidanpa pian kokeilla =)

  VastaaPoista
 19. Kiitos upeista vinkeistä ja kuvista! Nämä kukkaset on valtavan upeita. Joskus on pakko kokeilla, kun on oikein hempeä olo. Täällä on moni kehunut tätä parhaaksi joulukalenteriksi ja olen kyllä ihan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 20. Tää hipoo jo kirjan arvoista kamaa, siis ihan mahtavia idiksiä. Kiitos!

  VastaaPoista
 21. Voi jestas!!! Mistä näitä ideoita oikein tulee????

  VastaaPoista
 22. Oi miten ihana! Ja tuo sopii joulun jälkeenkin... vaikka vihreää kesällä.
  t.Ulla

  VastaaPoista
 23. Kiitos taas ylitsevuotavista kehuista, kamala kun on hyvä fiilis, tämä taitaa olla parasta joululahjaa minulle, kiitos ja kumarrus!

  Näissä ideoissahan on paras kun ei sen niin katso vuodeaikaa milloin voisi toteuttaa, aikas sopivia vaikka keskikesälle :)

  Eilen tänään huomenna, kyllä varmastikin voi, jos tekee ihan pienen ja pistää pesukoneeseen ja katsoo kuinka käy, en usko että on mikään ongelma :)

  VastaaPoista
 24. Upea! Kiitos vinkistä, ja neuvoista!

  VastaaPoista
 25. Oih tämä on kuin jaloleinikki-yksi lempikukistani:)

  VastaaPoista