sunnuntai 6. joulukuuta 2009

6. Etikettejä 

Tänään tulikin nukuttua niin kunnolla että tästä taisi tulla iltapäiväkalenteriluukun avaaminen mutta sunnuntaina onkin vähän mukava venyttää aamua niin pitkälle kuin vain osaa, eikö totta?

Tähän rakenteluun tarvitsee vain ohutta peltiä, löytyy rautakaupasta, yhdessä voi ostaa vaikka ystävän kanssa niin pala ei ole niin suuri itselle. Sitten vielä malliksi etikettejä, vaikka paperista taiteiltuna, ja tietenkin...Peltisakset, nämä maksoivat muistaakseni reilusti alle kymmenen euroa eräästä sekametelisoppakaupasta jossa oli yli viittä eri mallia valittavana ja nämä toimivat todella hyvin. Tärkeä on tuo pieni jousi välissä, helpottaa työskentelyä mukavasti.

Piirrä etiketin muoto pellille ja leikkaa peltisaksilla ensin suorakaiteena irti levystä, sitten leikkaa kulmat kohdilleen..Ota ihan-sama-laudanpätkä, ja nakuttele sitä vasten vasaralla ja naulalla kuvioita etiketin reunoihin, älä lyö liian kovaa tai saattaa tulla reikä, mutta eivät ne pikkureiät tätä kyllä rumenna. Poraa pieni reikä porakoneella, tulee oikein siisti kun poraat hitaasti, niin ja samaa lautaa vasten..


Pujota vain mieluinen nauha, nyöri tai naru ja etiketit ovat valmiit! Tein jättietikettejä oveen roikotettavaksi, pieniä taidan laittaa paketteihin tai vaikka lipaston nuppiin koristeeksi, näille keksii vaikka mitä käyttöä ja ovat oikeasti helppoja tehdä. Tekstin maalasin perus akryylimaalilla ja pienellä pensselillä, tähänhän voi käyttää vaikka leimasimia. Jos pelti on uusi, voit kotikonstein sen patinoida vanhan henkiseksi, tästä lisää joulukalenterissa aivan pian...  

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille, on tämä vaan niin ihana maa!

Cutting sheet metal is really simple, one can make all sorts of decorations with this material. Labels are lovely, so this is what I made out of metal. You'll need labels for a model, metal scissors and off you go! Draw the shape onto the metal, then cut it in a rectangular shape off the large sheet and then cut the corners right. Use a piece of wood as a base and hit small patterns on the edges of the label with a hammer, don't hit too hard 'cause it will easily make a hole. Drill a small hole on top with a power drill, drill slowly and it will be very smooth and tidy. Then all you need is any type of ribbon or string and labels are done! I made really big ones to hang on doors and small ones for use on parcels or just to hang as decoration. The text I painted on with basic acrylic paint.

14 kommenttia:

 1. Wau, miten kivoja! Sulla on kyllä kiva tämä joulukalenteri! Voisin laittaa linkin blogiini, jos onnistun!

  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hei.
  Voi ihanuuden ihanuutta. Täältä blogista löyttyy mahtavia ideoita. Kyllä olet kekseliäs. Ja nuo kirppislöydöt saavat hengen salpaamaan. Kiva kun saamme näin joukolla ihastella aarteitasi.
  T kaikki juttusi lukenut ja jatkossakin lukeva Lea

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea! Heti tekisi mieli alkaa puuhastelemaan, jos vaan olisi kotona tarvikkeita... Pitkästä aikaa blogiisi piipahdin ja hurjasti kivaa luettavaa täällä onkin.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ...taas! En näitä mitenkään kerkiä tekemään, vaikka haluttaisi, mutta on mukava tulla tänne ihastelemaan ja hämmästelemään kekseliäisyyttäsi :)

  VastaaPoista
 5. Sä olet niin mun idoli!! :) Tämäkin idea on tosi kiva ja muunneltavissa ja hauska ja kaunis ja vikka mitä muutakin! Kiitos taas :)

  VastaaPoista
 6. Hauska idea ! Tuota ideaa voisi käyttää vaikka mökin ja veneen avaimenperiin...
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin !

  VastaaPoista
 7. Kivoja ovat ja aina niiin tarpeellisia.

  Kaunista Itsenäisyyspäivän iltaa:)

  VastaaPoista
 8. Kiva idea! Se vain jai mietityttamaan, etta ovatko reunat kauhean teravat? Voiko niilla viiltaa itsensa? Vai oletko kasitellyt reunat jotenkin? Miten paksua tuo ostamasi pelti on? Pystyyko tuolle pellille ihan akryylimaaleilla maalaamaan? Noitahan voisi tehda ulos puutarhaankin, ja kaikenlaisia "Tervetuloa"-kyltteja portinpieliin;)

  Olen katsonut joka paiva joulukalenterisi! :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kivan näköiset! Ja kyllä on ihanaa kun jaksat pitää tätä kalenteria :))

  VastaaPoista
 10. Voi mieletöntä! nyt vasta hoksasin kalenterisi, mutta sitäkin mukavenpaa!

  VastaaPoista
 11. Nonna, kiitos linkityksestä, sehän on mainiota!

  Lea, ihanaa kun inspiroi, itse tekeminen on parasta mahdollista harrastusta omasta mielestä, mukava jaata ideoita ilahduttamaan :)

  Olivia, paljon on vielä ideoita tiedossa joiden kanssa ei todennäköisesti tarvitse edes shoppaamaan lähteä ;)

  Jutta, näistähän moni idea ja ajatus toimii vuodenajasta riippumatta, voi pistää korvan taakse!

  Kamomilla, kiitos kaunis :)

  Sisustuskärpänen, voi ihana, kiitos kovasti, minä aivan punastun :)

  Sariw, mainio sovellus, ihan pieninä niin johan toimii hyvin!

  PikkuBertta, mukavaa itsenäisyyspäivän jatkoa sinnekin.

  Mia, eivät ole reunat kovin terävät, paksuus on n. 0,5 mm mutta siitä en ole varma sillä tämä pelti oli meillä jo valmiiksi, vanhaa peltiä. Jos reunat tuntuvat teräviltä, voi ne sipaista hiekkapaperilla tylsemmiksi. Akryylimaaleilla nämäkin on maalattu kuten tuossa kerronkin.

  suklaamarenki, tuo mukavasti iloa itsellekin, saa tehtyä monta odottanutta ideaa valmiiksi :)

  eilen tänään huomenna, hyvä kun ilahdutti, vielähän tässä monta päivää edessäkin!

  VastaaPoista
 12. Voi vitsit, olet sinä kekseliäs ja aikaansaapa - kiitos kun jaat näitä vinkkejä meidän kanssamme! :)
  Peltisakset, ostoslistalle!

  VastaaPoista
 13. Ihana kalenterisi tuottaa jokapäivä jännityksen kun katselen mitä täällä tänään on....paras kalenteri ikinä!

  VastaaPoista