perjantai 4. joulukuuta 2009

4. Luonnon aineksia 

Tänään jotain mukavan yksinkertaista perjantain kunniaksi, jotakin mahdollisimman helppoa. Omasta mielestä luonnosta löytyy ne aivan parhaat materiaalit jouluun, näistä saa aina näyttävää! Tarvitsee vain kynttilöitä, jonkin padan tai kattilan ja sitten vaikkapa sammalta, vaikka tässä ideoinnissa on taivas vain rajana..


Kun tämä pata on niin jättimäinen, laitoin pohjalle muovipussin jonka täytin sanomalehdillä, vähän korotukseksi..kynttilöiden alle laitoin metallikipot tueksi, taitavat olla ravintolan entisiä...

 
  Ja siinäpä se sitten olikin, valmis! Sumutellen sammalta saa sen pysymään elossakin jos haluaa, kuivuu kyllä kauniisti muutenkin. Oikein hauskaa perjantaita, huomenna taas lisää rakentelua luvassa..


Sorry, only in finnish today, have a very nice friday, and more ideas tomorrow!

23 kommenttia:

 1. Tosi kaunista, niin eilinen kuin tämän päiväinenkin!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja yksinkertaista.
  Less is moore!
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Viehättävä luonnonmateriaaleihin perustuva asetelma. Sammalta on saatavilla joka nurmikolla. Itse tein sydämen mallisen sammalkoristeen oveen, muotoilin sanomalehden ja maalarinteipin avulla ekaks sydämen mallisen aihion, jonka päällystin nurmikosta repimälläni sammalmatolla. Helppo, nopea ja edullinen tapa koristella. Ja hieno siitäkin tuli!
  kivaa joulun odotusta t- mallamarja

  VastaaPoista
 4. Upea ! Ja niin yksinkertaisen kaunis : )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
 5. Kiitos tosi ihanista ohjeista! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Hei !

  Löysin tänne ensimmäistä kertaa.....mutta en varmasti viimeistä !
  Ihania ohjeita ja ihania kuvia.
  Tulen uudelleenkin.

  VastaaPoista
 7. Tiedätkö muuten mitään tuon "padan" historiasta? Löysin samanlaisen kesäkotimme ullakolta ja mietimme, että onkohan se ollut jokin savustusastia. Tuo muoto voisi viitata kaloihin.
  Kaunis idea ja kiva tämä sinun joulukalenterisi!

  VastaaPoista
 8. Aivan must juttu käydä täällä päivittäin kurkkimassa. Vaikka ei saisikkaan aikaiseksi näitä itse toteuttaa, katselu on virkistävää. Näyttää niin hepolta ja kepeältä että jää innostunut mieli. Kiitokset.

  VastaaPoista
 9. Kivoja nämä sinun kalenteriluukkujen sisällöt. Helposti toteutettavia vinkkejä, kiitos! Tuosta tuli mahtavan näköinen asetelma.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kivasta kalenterista!

  Odotan innolla, että pääsen viikonloppuna tekemään sammalasetelmia!

  VastaaPoista
 11. Upea!!
  Ja onpa ihanaa huomata,miten ihan vähällä saa jotain todella kaunista aikaan.
  Olen pitänyt näistä kaikista "luukuistasi" erittäin paljon ja varsinkin juuri siksi,että nämä ovat niin yksinkertaisia..ei ole mitään turhia hörpäkkeitä ja röyhelöitä:) Toki niillekin on paikkansa,mutta minä pidän joulusta juuri näin.

  Ja kuten Tuulakin yläpuolella sanoi..vaikka en itse saisikaan aikaiseksi tehdä näitä,niin mieli virkistyy ihan vain katselemalla:)

  VastaaPoista
 12. Nonna, astia on ihan yksinkertaisesti kalankeittoastia. Puuhellalla keitettiin ja paljon noita astioita on myös kuparista. Iso kala oli suorassa ja voitiin asetella kauniisti vadille ruokapöytään. Hyvin yleinen vielä 60-luvullakin, mutta kun siirryttiin kalapuikkoihin ym. jäi astia lähes unholaan...

  VastaaPoista
 13. Tänä viikonloppuna haluan metsästä luontoa sisälle. Tykkään eniten tällaisista adventtikyntteliköistä, sammal on ihanaa.
  Myös tuo huoparautalanka oli houkutteleva, mietin täällä mitä kaikkea tekisin. Ihania ideoita, tarkistan kalenterisi joka päivä suurella jännityksellä :)

  VastaaPoista
 14. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtavan muhkea :) Kiva se eilinenkin vinkki!
  Hauskaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 15. Ihana tämä sun kalenteri ^___^

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, täälläkin oli joulukalenteri. Ja aivan valloittavia idiksiä! Kiitos.

  VastaaPoista
 17. Hyvä mieli on parasta erityisesti jouluna (ja tottakai aina), tämä on niin suuri kohteliaisuus minusta että tietää voivansa sitä vähän jakaakin, ihanaa! Sehän näissä ideoissa onkin jujuna että ei mitään raskasta vaan jotakin raikkaan helppoa, parasta puuhaa aikana jolloin usein kiirus meinaa vallata elämän, vaikka ei tarvitsisi.

  Noona, Kalapatahan tämä, hyvä kun apuja jo löytyi :)

  VastaaPoista
 18. Ihana blogi, tosi kauniita kuvia ja hyviä tipsejä. :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 19. Niin huippu tämä sun kalenteri! Kiitos siitä, jospa jonkun idean ehtisin myös toteuttaa :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista