torstai 17. joulukuuta 2009

17. Omat lahjakuosit 

Tänä vuonna ajattelin tehdä kaikki joulupaperit aivan itse ja todella perinteisin menetelmin. Ruskea pakkauspaperi olisi paras pohja, perusakryylimaalit värinä..Sitten tarvitaan vain vähän työkaluja, tämä pieni askarteluveitsisetti maksoi varmaan pari kolme euroa sekametelikaupasta (oikeastaan sitä tulee käytettyä vain yhtä ainoata terää, mutta ainakin valinnanvaraa löytyy!)..


Ja tietenkin perunoita vielä! Niin edullinen materiaali ja nyt ei vain painella perunanpuolikkailla kuvioita vaan taiteillaan niin upeat leimasimet kuin vain mieli tekee. Nämä kestävät yllättävän paljon ja voit säilyttää niitä vielä jääkaapissakin hetken.


 Sitten vain painamaan, sekoitin virkeitä värejä, pastelliset sävyt näyttävät hehkuvan ruskealla paperilla, käytä palettina vaikka muovista karkkipurkin kantta jonka saa ilmaiseksi karkkikaupasta, maalia kuluu hämmästyttävän vähän!Maali kuivuu melkein salamannopeasti, ja pääset pian paketoimaan. Vähän graafisempaa kuviota hänelle, vähän romanttista hänelle, osa postiin, osa odottamaan vieraita. Ollaan vielä ihan hyss sisällöstä...

With just potatoes you can create the patterns of your dreams on Christmas parcels, I used acrylic paints and plain classic brown paper to make them unique. Be creative with carving the potato, the pattern can be anything you want it to be, the carved potatoes even hold in the fridge for a while if you want to continue the next day. Simple and beautiful..

16 kommenttia:

 1. mistä löytyy tuota pakkauspaperia?

  VastaaPoista
 2. Hurmaavia. Omani pysyivät nyt ruskeina.. tietysti voisi aina askarrella lisää lahjoja! :D

  VastaaPoista
 3. Ihania leimasimia olet tehnyt!

  Minä en ole itse osannut tehdä niitä kuin piparkakkumuoteilla (siis siihen perunaan).

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta ideasta. Helposti ja nopeasti saa aikaiseksi kivannäköiset lahjapakkaukset :)

  VastaaPoista
 5. Ihania, painaminen on kyllä mukavaa! Paketointi onkin vielä edessä...

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania kyllä sinulla on ihana omatekoinen joulu.
  Kaikki itsetehtyä.
  Hienoa.
  Tiina

  VastaaPoista
 7. Upeita ideoita sulla Joulukalenterissasi!! Ja niin helppoja toteutettavaksi. Itse tykkään kanssa näpräillä kaikkea. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos kun jaat näitä vinkkejä meille muillekkin! Hyvää Joulunodotusta!
  t. Sussu (Kristallihelmi blogista)

  VastaaPoista
 8. Oi mikä mieletön idea!! Tämä täytyy muistaa.

  VastaaPoista
 9. Varsin hienoja papereita tuli!
  ja upeat kapsäkit...:-)

  VastaaPoista
 10. Mainiota että piditte ideasta, perunapainannan muistan lapsuudesta sellaisena halkaise-peruna-ja-paina-versiona, siinä samalla tietty muita hedelmiä, mutta kun sitä voi muotoillakin niin siitä vaan leikkelemään :)

  Viluinen, nämä paperit hain Tiimarista, halpaa ja riittoisaa. Saa myös paksumpana ja jäykempänä Postista.

  VastaaPoista
 11. Ihania ideoita, kiitos kun jaat ne! :)

  VastaaPoista
 12. Kyllpä on mahtava jännite vaaleanpunaisessa ruskealla. Tässä taas aivan loistoesimerkki kuinka väri ei yksin ole mitään, mutta yheitettynä toiseen se alkaa vasta elää.

  Omat lahjani pujahtavat värillisiin silkkipapereihin - ei taitaisi kestää painamista eikä oikein tyylillisestikään sovi. Mutta laitetaanpa taas muistiin tämäkin vinkki, onhan näitä sntymäpäiviä ympäri vuoden.

  VastaaPoista
 13. Äh mitä kirjoitusvirheitä, piti kirjoittaman
  Kylläpä ja yhdistettynä toiseen.

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Kaunista.

  Täälläkin paketoitu lahjat pakkauspaperiin tänävuonna. Koristeluna leimasimen jälki, tussin painokuviot, pumpuli jossa hilettä ja tietystä nauhat. Yhden lahjapaperirullan osti, osaan poikien lahjoihin.
  Niin ja hyvä paketointi käärö on vanhat tapetit. Kauniita!

  ~moonbeam~

  http://www.missmoonbeam.com/

  VastaaPoista