keskiviikko 16. joulukuuta 2009

16. Sokerikukat 

Tämä ohje on ihanalta siskoltani, näistä askarteluista on muodostumassa meille joka vuotinen perinne, ovat nimittäin niin mukavia tehdä. Ja tämä soveltuu loistavasti muksujen kanssa puuhattavaksi koristeluksi!

Tarvitset:
250 g tomusokeria
2 suuren munan valkuaista
1 tl vettä
Leivinpaperia

Mieluiten yleiskone sekoittamiseen ja kohta kuulet miksi..

 

Punnitse sokeri, erottele valkuaiset ja laita vesitilkka yleiskoneeseen ja anna koneen sekoittaa seosta 10 minuuttia, laita munakello vahtimaan, vatkain voi toimia mutta suosittelen konetta jos sellainen vain löytyy.Laita sokerimössöä joko pursottimeen tai muovipussiin josta leikkaat kulman auki, ja pursota kuvioita leivinpaperille, mitä paksumpaa teet, sitä vankempaa rakennetta saat. Tästä määrästä riittää monelle pursottajalle, voit miettiä kuvioita valmiiksi ja piirtää ne vaikka paperille leivinpaperin alle tai mennä fiiliksen mukaan.Voit vielä koristeiden ollessa märkiä, ripotella pintaan sokeria saadaksesi aikaan huurretta, jos haluat.

Laita leivinpaperit valmiiksi sellaiseen paikkaan jossa ne saavat viettää vähän aikaa, sillä näitä pitäisi nyt kuivattaa 3 päivää, jotta koristeet ovat jämäköitä. Parikin päivää voi riittää.

Sitten vain irrota ne hyvin varovaisesti paperista, laita lanka ripustamista varten...Ja ripustele minne vain, vaikka kuuseen tai kattokruunuun kuten meillä tänä vuonna. Nämä ovat syötäviä, vaikka ovat aikuisen mielestä erittäin puisevan makuisia, kumma miten muksuille kelpaa ihan vain koska ovat makeita, viime jouluna nämä katosivat aivan salaa kuusesta pikkupoikien suihin. Tänä vuonna syntyi sokerikukkia ja lehtiä, millaisia sinä ajattelit tehdä?
Sorry for only finnish today, have a very relaxing Wednesday!

18 kommenttia:

 1. Mistä kummasta tämäkin ihana idea on peräisin! Tämä on kuin paras tuunauskirja ikinä.

  Ja minua hävettää, kun koko joulukuu on livahtanut ilman, että mitään kaunista olen kotona saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kuinka kauniita!!!
  Olen mielenkiinnolla seurannut joulukalenteriasi joka paiva.Miten hyvia ohjeita ja ideoita olen saanutkaan taalta.
  Taytyy joskus,kun on aikaa enemman perehtya naihin ja toteuttaa joitakin ohjeita.
  Nama sokerilehdet kylla voisi tehda jo jouluksi...

  VastaaPoista
 3. Uskomatonta ! Tosi hienoja ja noin tavallisista aineista....
  Suurella mielenkiinnolla odotan seuraavia kalenteriluukkuja : )

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja herkkää, taas vaihteeksi.

  Me pursoteltiin hetki sitten valkoisia (ei noin hienoja) koristeita Ikean valmiisiin piparkakkuihin. Saavat kelvata huomisiin lasten pikkujouluihin, hah, kun eivät paremmasta tiedä.

  VastaaPoista
 5. Olet sinä kyllä ihan uskomaton keksimään näitä juttuja ! Olen alkanut oikein odottamaan aina "uuden luukun aukaisua" !
  Kiitos kaikista tähänastisista ja kaikista tulevista ;o)

  VastaaPoista
 6. Eivät ole aivan niin pahan makuisia, jos veden korvaa sitruunamehulla:)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva ohje, täytyypä testata tuota :)

  VastaaPoista
 8. Voi kyllä sinä olet sellainen askartaja ,että pitäisi lainata vähän meille. Joka päivä odotan luukkua, mitä kivaa tänään saamme nauttia. Nuo koristeen ovat suloisia ja niin hetoisia herkkuja

  VastaaPoista
 9. Loistava idea! Onnistuisikohan tämä ihan sellaisella kaupan valmiilla kuorrutteella? Sillä olen pipareita koristellut ja kovettuu ainakin niihin ihan täysin. Ainoa hankaluus että kuorrute on todellä jäykkää tuubista puristaessa, vaikka kuinka käsissä lämmittäisi. Ei siis välttämättä kovin pikkutarkat ja ohuet jutut onnistu.

  VastaaPoista
 10. Herkän kauniita, ja syötäviä koristeita. Käytännöllistä.

  Minä n i i n odotan joka päivä Sinun joulukalenterin avaamista kuin pikkulapsi, enkä taida olla yksin. Hyviä ohjeita joka päivälle olen saanut, pitäisi vaan ehtiä toteuttamaan ne.

  VastaaPoista
 11. OOOH, en ole ennen tämmöistä tajunnutkaan!

  VastaaPoista
 12. Oot ihan uskomaton! Sun tosiaan pitäis saada tehdä kirja:)

  VastaaPoista
 13. ooh! yksinkertaisista aineksista upeaa jälkeä, jos osaa. sinä osaat!

  VastaaPoista
 14. Nyt vasta tänne hurmaavaan blogiisi löysin! Valtava suuret kiitokset noista jokapäiväisistä mahtavista ja piristävistä ohjeista ja nikseistä!!

  VastaaPoista
 15. Voi miten upeita! Muutenkin toinen toistaan ihanampia ideoita. Joulua on kiva odotella näin hienon joulukalenterin kera. Ja sen kirjankin voisit tosiaan kirjoittaa!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille näin yhteisesti, ihania ovat tällaiset kokkaa kaunista ideat minustakin, onneksi siskolla oli tieto hallussa :)

  Nämä koristeet ovat niin kätsyn helppoja kun voi pursottaa ihan mitä vain, tehdä vaikka taidetta!

  Pepper, voisihan sitä kokeilla! Ei mitään häviä :) Jos lämmittää hetken vesihauteessa putkiloa, auttaisikohan se jähmeyteen? Leivinpaperille vain, ja vähän paksumpaa kannattaakin tehdä, ihan ohut on vähän hermoja venyttävää kun on niin äly-herkkää.

  VastaaPoista