torstai 26. marraskuuta 2009

Löytöjä ja Joulua

Hurjaa kiirettä on pitänyt viime aikana ja olen täysin kadonnut lattiaremontin viemänä, eli ei ole maa niellyt, lattialaudat vain. Sen verran ehdin pysähtyä paikalleen, että ajattelin esitellä blogeja kiertäneen kirpputorihaasteen innostamana 3 ihaninta ja samalla ehkä hiukan erikoista löytöä, erikoisia ainakin jollakin tapaa..


Yhtenä näistä ovat nämä 5 oikeasti hopeoitua tarjotinta, jotka löytyivät vanhan tavaran myymälästä vain 5 euroa kappale, ei tarvinnut kauan miettiä lähtevätkö kaikki kainaloon. Osa on ollut ankarassa käytössä, ainakin kakkua on viipaloitu niin tunteella että tästä ovat jäljet tallella.Eräs mieluisin ja samalla hyvinkin erikoinen löytö on tämä vanha ja elämää nähnyt puulaatikko joka kätkee sisäänsä armeijan vanhat...


näytekoeputket suoraan talvisodan ajalta, näihin on kaikki korkitkin tallella, niitä en vain kuvattavaksi löytänyt näin äkkiseltään, olen pakannut ne jonnekin vissiin talteen. Tämä oli löytö vanhan armeijatavaran myymälästä jo, olisiko siitä jo ainakin 7 vuotta, kun sen löysin, silloin 20 euroa tuntui hurjalta rahalta opiskelijan arjessa mutta tiesin että se täytyy viedä kotiin samantien. Pesin tottakai putkilot kumihanskat kädessä ja hellästi mutta huolella samantien, niin niitä uskalsi räpeltääkin.


Ja viimeisenä ja samalla mieluisampana löytönä ovat nämä ihanat Royal Copenhagenin kupit, jotka löysimme ensimmäisinä asioina yhdessä kirpputorilta saatuamme kodin omaksemme. Nämä maksoivat 0,10 euroa kappale, ja niitä on, jos laskuissa pysyimme perillä, 169 kappaletta. En ole niitä kaikkia vielä pessyt, siksi tässä niin kovin pölyisinä laatikossa odottamassa että tiskaus saisi toden teolla alkaa.Löytyi siinä samalla muutama samaa sarjaa oleva lautanenkin sekä sitten samalla kuviolla, erikoista, olevia Bavarialaisia lautasia n. 80 kappaletta, sama 0,10 euroa kappale, joten veimme ne kaikki kotiin. Nämä odottavat häitä ainakin, saas nähdä mitä niistä keksimmekään, mutta näistä pidetään meillä hurjasti.

Ja vielä yksi mukavainen juttu, kun Joulunaika on minulle sellainen, hymyn poskille asti venyttävä, mielihyvää monenkertaisesti luova ja odotettu aika, alkaa täällä 1.12. Parolan aseman Joulukalenteri, luvassa siis tee-se-itse-ideoita mielin määrin joka-ikiselle-päivälle, jouluun liittyvää tai sitten jotain ihan muuten vain mukavassa mielentilassa puuhattavaa juttua.


Joulukalenterin jälkeen on varmasti luvassa myös arvonta, sillä maagisia kävijälukuja lähestymässä sekä ihan siksi että lahjominen on vain niin kivaa! Kiitos hei jokaiselle teille kommentoijalle ja kävijälle, niin upeata kun ehditte ja maltatte jättää sanoja luettavaksi, vaikka minä täällä hoppuisena vain ehdin pyörähtämään, kiitos kaunis ja suorastaan niiaus.

Been busy with floor renovation in the study, had a moment to stop by so I wanted to share some of my most favorite flea market finds inspired by the challenge that has been going around in blogs for a while. So, here they are, one really pleasant find were these five trays with a silver surface that cost only 5 euros a piece, just had to bring them all home. One of the most extraordinary finds have been these old armies test-tubes from the 1930s, they were used during our last war in Finland, these are special and rare. But the most favorite find has to be these Royal Copenhagens coffeecups, all 169 pieces of them that cost only 10 cents each. We also found these plates with them, same pattern but they are from Germany, same price so we took them home at the same time, all 80 of them. They are waiting for our wedding atleast, we'll see what else but they truly are liked. Also, on December 1st starts a Christmas Calendar with do-it-yourself ideas for every day so stick around for that!

49 kommenttia:

 1. Kyllä on vaan mahtavia löytöjä! Uskomatonta! Ihanaa odotella kalenteria :-)

  VastaaPoista
 2. Täällä odotellaan myös innolla joulukalenteria :) Aika mahtava määrä kuppeja ja lautasia teillä!

  VastaaPoista
 3. Jee joulukalenteri jee jee jee !!! Pitää linkittää se ehdottomasti omaan blogiin.

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä! Laatikko täynnä koeputkia on upea :) Iloisilla mielin odottelen joulukalenteriasi.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos itsellesi ihanista sivuista. Siitä asti kun nämä sivut löysin olen käynyt täällä säännöllisesti ihailemassa, haaveilemassa ja inspiraatiota hakemassa. Jatka samaan malliin :)!

  VastaaPoista
 6. Oijoi, mitä löytöjä!!


  Ja täälläkin odotellaan joulukalenteria malttamattomana.

  VastaaPoista
 7. Mahtava idea, jännityksellä jään odottamaan vinkkejäsi. Partiolaisten joulukalenteri minulla jo onkin, tämä on hyvä lisä jouluodotukseen :D

  VastaaPoista
 8. Noi astiat, siis aivan uskomaton löytö!!!!!

  VastaaPoista
 9. Oh my! That´s a fantastic find, these Royal Copenhague-cups!! In Belgium they would cost at least 5 euros each. And the green colour is also quite special. Our Belgian brand ´Royal Boch´ has the same pattern in blue and it´s my favourite. So beautiful!
  Best greetings, Marjolijn

  VastaaPoista
 10. Vekarus, kiitos kovasti, toivottavasti ovat tulevat ideat mieleen :)

  Annukka, näitä kippoja riittää, uskaltaisiko sitä joku päivä jopa niistä askarrella jotakin? Nyt tyydytään juomaan niistä pikkuisia määriä juotavaa, ovat just sopivan kokoisia että santsikierroksia täytyy harrastaa tiheään :D

  Stella, mahtavaa, voi kiitos, saa linkittää!

  Suklaamarenki, koeputket ovat kyllä ihanan epäkeskoja kaikki, suoraan maljakkokelpoinenkin! Mukavaa loppuviikkoa sinnekin.

  Anonyymi, voi miten ihanasti sanottu, kiitos, minä koitan lisätä inspiraatiota samaan tahtiin!

  Elohiiri, ihana kuulla että kalenteri jo houkuttaa :)

  Jutta, sama kalenteri myös täällä odottamassa availua, kiva lisätä tähän sitten vielä vähän enemmän hands-on-puuhaa :D

  Marjolijn, I was really surprised when we found the cups, and we've really been wondering where did they come from to end up at that fleamarket? The pattern is truly beautiful, been drooling on them, the new ones, on Royal Copenhagens-webpage and the prices are quite something else!

  VastaaPoista
 11. Anrinko, nuo astiat ovat kyllä mieluisimmat ikuna, niiden kanssa kotiin auton ajaminen on varmasti ollut tuskaisin puolen tunnin matka ikinä, osaat varmaan kuvitella sitä kilinän määrää kun tuli pieni pätkä mukulakivikatua, me körötettiin 10 km/tunnissa ja mietittiin että eikö tämä jännitys lopu ikinä :D

  VastaaPoista
 12. Ihana hilpeä kuva noista kupeista, ah juhlaa :)
  Joulukalenteri on loistoidea, taidan olla ihan yhtä malttamaton kuin lapset, kun nyt odotan kalenterisi luukkujen avautumista. Mukavaa marraskuun loppua!

  VastaaPoista
 13. Hei,

  Olen nyt noin puoli vuotta seurannut blogiasi, ja odotan jokaista päivitystäsi innolla. Olet niin kekseliäs ja luova! Jouluhulluna olen erityisen innoissani lupaamastasi joulukalenterista!

  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 14. Mahtavia löytöjä, tuo talvisodan aikainen laatikko sykähdyttää eniten.

  Kutkuttavaa odotella kalenterin luukkujen avautumista, kiitos jo etukäteen joulunaluspäivien piristyksistä!

  VastaaPoista
 15. No joko pääsee avaamaan ensimmäisen luukun :)

  VastaaPoista
 16. Nuo kupit... OOOH! Ne on ainakin sinisenä TOSI arvokkaita! Meidän Tanskan isonavhemmat antoivat munakupit kesällä lahjaksi, mutta just niillä sinisillä tosin samoilla kuvioilla. Vihreällä en ole koskaan nähnyt. Ihan mahtavat löydöt. By the way, Tanskan kirppareilta löytyy usein vanhaa arabiaa.. eli pulin sun toisin.

  Joulukalenteria odottamaan jääden..

  VastaaPoista
 17. .oooh, olitkin jo kirjoittanut noita hinta asioita..en huomannut.. Mut löytö on upea!!!

  VastaaPoista
 18. Voi kun kiva, että aloitat joulukalenterin! Tuskin maltan odottaa!

  VastaaPoista
 19. himalainen, voi miten ihanaa, tämä odotusjännitys tarttui itseenkin, hassua vaikka itse puuhaankin! Hauskaa marraskuun kestämisiä sinnekin :)

  Mija, kiitos valtavasti, ihanaa kun nautit, jouluhulluus on niin miellyttävää hulluuslajia että täysin ymmärrän että sitä monelta löytyy ;)

  Anu, se on kyllä aina tuijoteltava laatikko, mietin mitä kaikkea se on kokenut ja villiä että on säilynyt ehjänä. Tehnyt tärkeätä työtä. Itsekin tässä nyt innostun aina vain enemmän kalenterista, toivottavasti ideat ovat mieleen!

  oikeestikiva, nyt täytyy vain malttaa tiistaille ;D

  anni, olinkin niin äimistynyt kun selvitin hintoja kupeille, en ymmärrä mistä nämä ovat putkahtaneet! Tuosta vihreästä väristä olisi kiva tietää enemmänkin, milloin nuo voisivat olla valmistettuja kun ei enää löydy kuin sinistä..

  Mia, on kyllä ilo aloittaa kalenteri, ilo lisääntyy kun näin moni sitä odottelee, mahtavaa!

  VastaaPoista
 20. Mahtavaa, joulukalenterit (kaikissa muodoissa) on parhautta! :))

  VastaaPoista
 21. uuh, juuri tuskailinkin, kun minulla ei ole ainuttakaan joulukalenteria. No nyt on jotain mitä odottaa:) Täällä on muutenkin ihanaa käydä vierailuilla, harvoin vaan tulee kommentoitua, on mukamas aina kiire:(

  VastaaPoista
 22. Siis oo äm gee. Ihan järjetöntä miten hienoja löytöjä! Nuo astiat... Ja koeputket... ja tarjottimetkin... voih!

  VastaaPoista
 23. No onpas mahtilöytöjä! Erityisesti tuo iso kasa kauniita kuppeja.

  Joulumielellä täälläqkin jo ihan. :)

  VastaaPoista
 24. Ihanaa; nyt on joka aamu sit kiirus koneelle luukkua avaamaan. Aivan mahtava löytö myös tuo kuppiaarre ja laatikko putkineen!
  t.Ulla

  VastaaPoista
 25. Upeita löytöjä! Tuo armeijan laatikko on todella makea.

  Tuskin maltan odottaa joulukalenteriasi, vaikken kovasti joulusta pidäkään, mutta askarteluvinkkejä yms. otan mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
 26. Mä oon täällä ihan että wau, mikä määrä kuppeja!! XD Sillon tällön niitä aina tarvitaan suurikin määrä!

  Joulukalenteria innokkaasti odotellen!

  VastaaPoista
 27. Siis millä planeetalla te oikein asioitte? Nuo astiat! Tuollainen LÖYTÖ ei ole tästä maailmasta.

  VastaaPoista
 28. Hienoja löytäjä tosiaan ja aivan upeat ovat nuo kahvikupit!
  Joulukalenteria jään myös minäkin odottelemaan :)

  VastaaPoista
 29. En voi minäkään kun taivastella löytöjänne!!

  Aiotko perustaa kahvilan tuollaisella määrällä kuppeja?

  Paljonko noita näyteputkiloita löytyy? Jos niitä joutaisi myytäväksi asti niin olisin ehkä niistä kiinnostunut....

  Joulukalenteri! Mahtavaa! Tulen sen sivuilleni linkittämään...

  VastaaPoista
 30. Mielettömiä löytöjä! Kahvikupit vetivät aivan vihreäksi ja hiljaiseksi :D

  VastaaPoista
 31. Huh huh mikä määrä kuppeja. Aivan ihanat kupit, selvästi niiden kohtalo liittyy hääjuhlan kahvitarjoiluun. Osoittaa kyllä tietynlaista luonnetta, että olette ostaneet tuollaisen määrän, vaikka kuinka halpoja olivatkin! :)

  Ihana joulukuu tiedossa siis, kiitos kalenterista jo etukäteen!

  VastaaPoista
 32. Herrajestas noita kuppeja! Mikä määärä!!!

  Joulukalenteri kullostaa niin ihanalta että innolla odotan!!
  Huippu idea!

  VastaaPoista
 33. Kahvikuppien takia sun on pidettävä asemalla kesäkahvilaa! :-)

  Mun lapsuudenkodissani on tuo tismalleen sama puulaatikko lisukkeineen. Hauska kuulla tarinaa siitä.

  Ja voit arvata mitä mieltä olen joulukalenterista...

  VastaaPoista
 34. Koeputket ja kahvikupit, aivan ihania! Ja innolla odotan joulukalenterin alkua!

  VastaaPoista
 35. Voi vitsi mitkä naurut sainkaan noista koeputkista. Tuli heti mieleen että minun kummisetäni se on noihin tuollaisiin putkiloihin joskus vuosia vuosia sitten näytteitä ottanut alokkailta juuri siellä Hämeenlinnassa("Ja sitten vielä se virtsanäyte, kiitoss!") xD

  VastaaPoista
 36. uuvee, joulukalentereihin ei kyllä kyllästy koskaan, lahja joka päivälle, jouluaattona onkin jo aivan kylläinen niistä :)

  Jaana, ihana kuulla että ilahduttaa, kiirehän se helposti vaivaa täälläkin kroonisesti, joten riittäähän se hienosti jos hakee kuvista energiaa hoppuun!

  Pilvitarha, joskushan näitä sattuu kohdalle, itse olen kuolannut sinun upeata kaupanhyllyä, siinä vasta aarre!

  Iiris, joulutunne tuntuu tässä tosiaan kasvamaan kun saa kommenteistakin puhtia :)

  Ulla, aivan aamuksi en tiedä osaanko luvata että ehdin laittaa luukkua avautumaan mutta joka päivä kuitenkin taatusti aattoon asti :)

  Elsa, tämä joulukalenteri onkin enemmän sellainen hyvän fiiliksen tee-se-itse-ideakalenteri, paljon jouluun sinänsä liittymätöntäkin luvassa.

  Teija, nämä ovatkin sellaisia pikkuisia enemmän espresson kokoisia kupposia, niin on hyvä olla vaikka monta täytettynä edessä ;D

  Outi, näyttivät kupit olleen odottamassa ostajaa jo vähän aikaa, kai ne eivät herättäneet monen huomiota kun olivat sikin sokin ja kovin likaisia. Hassua että sattuivat kohdalle :)

  Nina, mainiota kuulla!

  Outi, voi kiitos, saa linkittää :) Kahvila on kyllä yksi ajatus tuolla odottamassa, katsotaan mitä tässä toteutuu! Näitä lasiputkiloita en myy kun ovat antiikkiset ja kuuluvat yhteen, mutta kalenterissa koeputki-asiaa lisää tiedossa, luulisin ;)

  Katja, no voi, kyllähän tällaisia aarteita voi putkahtaa mistä vain, taisi hinta olla niin nollilla kun ei merkki sanonut mitään monelle :)

  Miia, kun koko satsi maksoi 16,90 e niin ei siinä miettinyt hetkeäkään etteikö ottaisi kaikkia kyytiin. Täällä talossa oppii vähän liiankin nopeasti ajattelemaan isosti :)

  Kamomilla, hetken jo mietin että ehdinkö toteuttaa, mutta kun sormet niin syyhyävät niin täytyy itseäkin ilahduttaa.

  Outi, mukava kuulla että näitä laatikoita vielä löytyy! Kahvila voisi ollakin täällä varsin mahdollinen joku päivä.. ;)

  Missfrida, hienoa, tervetuloa seuraamaan :)

  Niina, aikas mahtavaa kuulla tarinaakin samanmoisista vempottimista :D Osaan kyllä kuvitella alokas rivistön ilmeet xD

  VastaaPoista
 37. Olisipa hauska tietää, mikä lienee tämän innokkaan tarharyhmän keski-ikä, joukon joka odottaa innokkaasti joulukalenterisi avautumista. Ihan ainakin joululta tuoksuu koko joukko, minä mukana myös. -Ja kun sitä loppuarvontaa suunnittelet, ehdottaisin, että palkintona olisi yksi kuppipari, -edes yksi jollekkin onnelliselle.
  Tarmokasta viikonloppua toivottaa - Simmu -

  VastaaPoista
 38. Niin usein käyn täällä huokailemassa ja haaveilemassa.. Ihanaisia löytöjä tuntuu nurkkasi notkuvan. ;)

  Ja kupit kelpaisivat minullekkin.

  Joulukalenterin toki myöskin linkitän, niin paljon täälläkin odotetaan ekan luukun aukaisua. :)

  Mukavaa viikonloppua ja ensimmäistä adventtia!

  Riikka

  VastaaPoista
 39. Joulukalenteri, ihanaa!!! Rakastan blogisi henkeä ja Parolan aseman vanhaa henkeä vaalivaa tyyliä. Siihen juuri sopiikin, että päivität silloin kuin ehdit, verkkaisesti jos siltä tuntuu.

  Mahtavia löytöjä sä onnistut aina tekemään! Nuo kupit ja lautset on todella kauniita, ja koeputkilaatikko on varsinainen aarre.

  VastaaPoista
 40. Mahtavia löytöjä! Kalenteria jään minäkin odottamaan innolla :)

  VastaaPoista
 41. Ompas siinä melkoinen pino kuppeja! Nättejä ovat, ja muutkin löydöt kivoja :)
  Joulukalenteria nyt sitten jään malttamattomana odottamaan!

  VastaaPoista
 42. Melkoinen kuppilöytö!

  Terveiset new yorkista! Joulukalenteri kuulostaa hienolta, pitääpä tulla seuraamaan!

  VastaaPoista
 43. Hei! kaikkea kivaa olet löytänyt. Poikkean täälä säännöllisen epäsäännöllisesti. Miten olis kahvila vanha asema, kun kuppejakin on noin runsaasti.Hih! Odotan myös joulukalenteria, josko sinne pääsee kurkkimaan, vaikka ei blogia olekkaan eli sinun sivuiltasi. Terveisin Riitta, blogiton.

  VastaaPoista
 44. Loistavia kirppislöytöjä, joista passaakin hehkuttaa! :) Itse en ole kesän jälkeen käynyt kirppiksillä, sillä voisin perustaa kotiini jo omankin myymälän. Tässä iässä alkaa tuota kaikenlaista tavaraa olla nurkissa liiankin kanssa.

  Joulukalenteriluukkusi lupaan avata joka päivä; siltikin, vaikka yhteensä näitä must-avattavia joulukalentereita minulla taitaa olla jo kuusitoista. Minä kun odotan joulua aina niin innolla.:)

  VastaaPoista
 45. Tosi mahtava saalis! Ja kalenterisi on varmasti upea:) sitä vaan odotellessa;) Itse en kykenisi nyt mihinkään kalenteriin, kun kuvat on niiiiin pimeitä! Hämärää koko ajan. Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 46. Innolla odotan kalenterin ekaa luukkua :)

  VastaaPoista
 47. Kivaa, huomenna saa kurkata joulukalenteriisi ♥

  VastaaPoista
 48. Pakkohan se on nyt sitten vierailla sinun joulukalenterissasi joka pvä, kun nyt satuin semmoisen ilmoituksen blogissasi näkemään.. OI! Ihanaa Joulunodotusta!

  VastaaPoista