tiistai 17. marraskuuta 2009

Industrial

Ne saapuivat, voi onnea! Olen aivan täydellisen pehmona valaisimiin, vanhaan teolliseen muotoiluun ja emaliin, kun nämä yhdistää niin polvet ovat jo aivan heikkona. Tästä jo ehkä arvaakin mitkä kuvassa ovatkaan kyseessä..

Näiden lampunkannat ovat jotain taas erikoisjättikokoa, ne vaativat vielä rakentelua ja pohdintaa kuinka muutamme rakenteet normaalikantaisille lampuille ja saamme ne oikeasti toimimaan. Tässä myös patenttikorkkipullo antamassa mittakaavaa, sillä nämä ovat ihanan kamalan suuria! Lähettäjä oli jopa niin ihana että purki ne osiin jotta ne tulisivat perille edullisemmin pienemmässä paketissa, vau.

Ja uskomattominta on että näitä löytyi kerralla monta...

Nimittäin 6 kappaletta aidosti vanhoja tehdasvalaisimia! Nämä ovat roijattu Ameriikasta asti postin kuskaamana, odottelussa meni parisen viikkoa lähettämisen jälkeen ja nyt olen täysin Ebayn lumoissa. Hintaahan näille tuli vähän enemmän kuin normaalisti olen valmis esineisiin investoimaan, mutta kyllä säästyi hurjat määrät rahaa verrattuna jos olisin hankkinut valaisimet uustuotettuina, vanhan mallisina.

Tulli halusi myös osansa vähän kalliimmasta lähetyksestä, joten voin antaa suositteluna tiedon että EU:n ulkopuolelta tulevista alle 150 euron arvoisista lähetyksistä ei joudu maksamaan arvonlisäveroa. Muuten voin suositella Ebayta, paitsi varokaa hyvin koukuttavaa vaikutusta!

Pari kuukautta sitten löysin myös toiset, vähän pienemmät, n 35 cm halkaisijaltaan olevat vanhat emaliset lampunvarjostimet Ebaysta, näille ei koostunut hintaa kuin 56 euroa yhteensä lähetyskuluineen Usasta asti, joten ei paha. Joku on sutinut näiden pintaan joskus vihreätä maalia, ja en ole varma otanko sen kaiken pois vai annanko olla. Näyttävät nyt oikeastaan kauniilta näin. Jotkin näistä päätyvät miehen työhuoneeseen, osa omaan, nyt täytyy vain valita. Ja nyt olen toistaiseksi Ebay-lakossa..

Edit: Taisikin mennä niin että tullia ei joudu maksamaan yli 150 euron ostoksista Eu:n ulkopuolelta, mutta alv:ia kyllä, kiitos vielä muistuttajille!

I'm mad about old industrial design, enamel and lamps, and if you combine all these three, I'll get week at the knees. I dared and ventured into Ebay this fall and found the industrial lampshades of my dreams, 6 of them actually, from USA, and now I'm having a hard time deciding where all of them will go in the house, but they will certainly find their places. They are so beautiful, love love love them. Oh what a joy!

24 kommenttia:

 1. Aivan ihania!!!! Ton tapaisia on meilläkin ollut haussa, tosin huonolla menestyksellä.

  Tarpeeksi isojen valaisinten löytäminen (kohtuuhintaan) on tosiaan tuskan takana. Mut mä yritän silti pysyä poissa Ebaysta, vaikka minua on jo monesti valistettu sen ehtymättömistä aaremääristä. ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita ovat! Tullin kanssa asiointi on tullut minullekin tutuksi, eka kerralla tuli yllätyksenä kun en ollut perehtynyt säädöksiin.

  Yritän tällä hetkellä pysytellä poissa ebaystä ja etsystä ja muista vastaavista. Menin lupaamaan miehelle, etten shoppaa mitään loppuvuonna kun hommattiin uusi kamera. Vaihtelevalla menestyksellä olen siinä onnistunutkin :D

  VastaaPoista
 3. Tulli on syvältä. Muuten olisi jenkkilästä halpaa tilailla vaikka mitä dollarin kurssin takia.

  Tykkäääääään tuosta vihreän sävystä... tykkään tykkään...

  VastaaPoista
 4. Wow..TOSI tyylikkäät! Näytä kuva sitten, kun lamput roikkuvat katossa! :D

  VastaaPoista
 5. Onnea uusista valaisimista!! Kerrassaan upeat. Hauska nähdä miten ne teidän asemalle sijoittuvat :)

  VastaaPoista
 6. Sopivat varmasti hienosti aseman tyyliin. Mahtavan hieno löytö!
  t.Ulla

  VastaaPoista
 7. Upeita lamppuja on! Minäkin aina käyn haaveilemassa moisista ja monesta muusta, mutta en ole tohtinut vielä tilata niin kaukaa. Mukava kuulla että tilaus onnistui eikä ollut tuon kalliimpaa!

  VastaaPoista
 8. Voi voi voih, niin kade täällä vaikeroi... :) Noi on tosi ihanat!!

  VastaaPoista
 9. Komiat! Olen tarkoituksella pysytellyt ebaysta kaukana. Käsittääkseni saksan tai englannin ebaysta ei tarvitse maksaa tullia.

  VastaaPoista
 10. Kati, ovat kyllä aivan löytymättömissä Suomessa, mihinköhän ne kaikki vanhat tehdaslamput ovat kadonneet? Tuo ebay on kyllä liiankin ihana, ensimmäisen kerran uskalsin kun oli pakko löytää neulekoneelle ohjekirja, ja sekin löytyi sieltä! Vanha 70-luvun konekin vielä. Suuret valaisimet ovat hankalia tosiaan, meilläkin kaikki tuppaa näyttämään katossa liian pieneltä, pitää etsiä kivien ja kantojen alta.

  Jutta, tulli oli minullekin uusi tuttavuus, harmillinenkin tuttavuus, mutta olikin kohtalaisen helppoa ottaa selville tulliprosentit ym. Onneksi sieltä neuvottiin arvorajat, aion pitää ne mielessä niin ei tarvitsisi enää siellä asioida ;D

  Stella, samaa harmittelen, just sopiva ajankohta shoppailla, tuntuvan paljon halvempaa nyt!

  anni, voi kiitos, varmasti näytän lopputuloksia, juu!

  suklaamarenki, nyt onkin kysyttävä miehekkeeltä että mitä hän toivoisi kattoon työhuoneeseen, saapa nähdä kumpia sinne päätyy :)

  Ulla, on mukava antaa näillekin valaisimille koti, taatusti on siinäkin tehtaassa päädytty loisteputkilamppuihin, nyt saa siis ainakin oman työpöydän ylle sopivaa työtunnelmaa :)

  Kotivalo, tuntuu niin hurjasti riippuvan postikulut lähettäjästä, onneksi voi kysyä etukäteen ja vertailla. Ja kovasti piti treenata hakusanoja kun etsi tavaroita, mutta alkoi sitten sujumaan :)

  Sisustuskärpänen, minä taas kateellisena ihailin sinun superedullisia ruokapöydän valaisimia! Siinä todella löydöt kohdallaan, niin hienot.

  joska, vain eu:n ulkopuolisista maista tulevista tavaroista täytyy maksaa tullia, mm. saksa, ranska ja englanti siitä todella helppoja. Briteistä voi silti olla harmittavan korkeat postikulut, mutta onneksi valikoimaa löytyy :)

  VastaaPoista
 11. Olet löytänyt aseman tyyliin aivan sopivat,jopa IHANAT valaisimet.Monesti tehdasvalaisimet ovat jopa kauniimpia kuin vartavasten kotiin tehdyt.

  VastaaPoista
 12. Isoja ainakin ovat! Ja varmaan painavatkin. Tykkään niiden muodosta.

  VastaaPoista
 13. Upeat valaisimet! Ja todella koukuttava, ihana blogi!

  VastaaPoista
 14. Noissa on kyllä luonnetta! Ja koko on varmasti mitä sopivin teidän puiteteisiinne :)

  VastaaPoista
 15. HUIPUT! Itse yritän tietoisesti vältellä Ebayta, se on todella koukuttavaa! Nettiputiikit kuuluvat samalle listalle. Katsella voi, muttei vahingossakaan painaa niitä osto-nappeja ;)

  VastaaPoista
 16. Melkoinen aarre=) Ebay onkin aivan uusi tuttavuus..pitänee(?) tutustua=D

  VastaaPoista
 17. Iiiii, mitä ihanat lamput! Niin isot ja niin monta, wow! 10+++ :-)

  VastaaPoista
 18. Ebay koituu turmioksi täälläkin, tosin en ole edes tajunnut katsella sieltä mitään sisustusjuttuja, mutta olen koukussa ihaniin vintage-vaatteisiin.

  Säilytä ihmeessä noiden kahden lampun pinta. Luulin aluksi, että oli ne tarkoituksella käsitellyt tuollaisiksi. Hauskat!

  VastaaPoista
 19. Tietääkseni joudut aina maksamaan alvia jos tilaat Euroopan ulkopuolelta, mutta alle 50 euron ostoksista ei mene tullimaksua, sitä kalliimmasta pitää maksaa sekä alv että tulli, eli lisähintaa saattaa tulla paljon.

  VastaaPoista
 20. Matroskin, tuo pitääkin tarkistaa, tullivirkailija minulle tuon rajan sanoi, saattoi mennä muistikuvissa sitten nurinkurin sillä hetkellä tulli ja alv :)

  VastaaPoista
 21. Eikö se mennyt sillä lailla, että alvia pitää maksaa periaatteessa aina EU:n ulkopuolelta tilatessa, mutta jos lähetyksen arvo on alle 45e niin sitä ei peritä (koska alvin määrä jäisi alle 10 euroon). Tulli pitää maksaa jos lähetyksen arvo postikuluineen ylittää 150e. Itsekin olen näitä jonkun kerran setvinyt...

  VastaaPoista
 22. Hei!
  Hauskaa että halusit olla arvonnassa mukana! Nyt pidetään peukkuja!
  Kamomilla

  VastaaPoista