tiistai 7. heinäkuuta 2009

Pientä piristystä # osa 2

Täällä on vain lomailtu oikein ankarasti, eli siis löhöilty urakalla ja tekee niin hyvää.
Jotain pientä piti puuhailla kun malttoi olla sisätiloissa kun helteet vähän hellittivät..

Keittiön oven yläpuolella oleva vanha naulakko sai uuden värin keltaisen tilalle vähän aikaa sitten ja nyt piristystä pullomaljakoista.


Nämä ystävältä lahjaksi saadut maustepurkit olivat miehen mielestä jo liian sööttejä joten tuunasin niitä vähän uudelleen,

Vanhaksi vihreäksi kannet ja kylkeen maalasin liitutaulumaalia, maali tuntuu pysyvän lasissa oikein mallikkaasti, kaksi kerrosta riitti tekemään hyvän jäljen. Nyt etiketit voi rustata liidulla ja vaihtaa halutessa.

Vanha tiinu toimii paperinkeräykselle hyvin keittiössä, pitäisi valjastaa vielä toinen pahveille, vievät niin paljon tilaa etteivät kaappiin koskaan mahtuisi.

Keittiöön piti myös saada liitutaulu, nämä terveiset ovat miehekkeeltä, hehheh. Taulun kehykset on tehty ystävien remontin tieltä puretuista tammilistoista, näitä onneksi riittää vielä moneen askarteluun, kiitokset A ja I!

25 kommenttia:

  1. ihania kuvia ja ihania asioita! :--)

    VastaaPoista
  2. Kuinka kaunista taas!

    Minä olen ajatellut, että juuri tuollaisen puisen naulakon haluaisin huvilan ulkoseinälle ja siihen voisin sitten ripustaa vanhojen lapioiden ja talikkojen kokoelman. Luuletko, että toimisi? Mistähän mahtaisi vain sellaisen löytää?

    VastaaPoista
  3. Oijoi nuo purnukat on suloiset! Hyvä muutos. Millaisella maalilla maalasit kannet?

    VastaaPoista
  4. Kiva idea tuo liitutaulumaali purkkien kyljessä, täytyykin kokeilla, oma maustepurkkiprojektini onkin vaiheessa juuri siksi, että en ole keksinyt kivaa ja käytännöllistä keinoa merkata purkkien sisältöä. Ja kivan näköisiksi tuunasit kannet.

    VastaaPoista
  5. marjohei, kiitos kaunis :)

    vekarus, varmasti toimisi, hieno idea! Tämä naulakko löytyi huuto.netistä, sieltä suosittelen kurkkaamaan, toinen paikka missä on paljon vaihtoehtoja on www.anno.fi. Jos näistä löytyisi :)

    Maijja, kiitos, purkkien kannet maalasin Helmi-kalustemaalilla, puolihimmeällä, tuntuu ainakin pitävän näissä muovikorkeissakin. Toivottavasti pitää myös käytössä!

    Mirja, en ollut tosiaan lainkaan varma kuinka pysyy lasissa tuo liitutaulumaali, mutta tuntuu toimivan hyvin :) Koitin rapsutellakin ja kun ei helpolla lähde niin oletan kestävän.

    VastaaPoista
  6. Täältä löytyy niin kivoja juttuja.
    Olen jo vähän aikaa seuraillut hienoa blogiasi.
    Nuo pullomaljakot olivat mielöttömän hienot!!!

    VastaaPoista
  7. Onpas niin miehekkään romanttinen viesti:) Tosi hyvä idea tuo liitutaulumaali lasin kyljessä - nappaankin sen tästä itselleni, naps vaan.

    VastaaPoista
  8. Pidän noista pullomaljakoista todella paljon.

    VastaaPoista
  9. Ihastuttavia kuvia taas :) Minäkin saatan napata liitutaulumaali-idean. Ajattelin maalata vanhoja kahvipurkkeja säilytysrasioiksi ja olen juuri miettinyt että mistä etiketit.

    Purnukankannet on aivan karkit, mutta ymmärrän kyllä jos tuntuu liian söpöiltä. Hyvältä näyttää maalauksen jälkeenkin.

    VastaaPoista
  10. Onpa hienoja tuunauksia.Kyllä huonoista ilmoistakin on jotain iloa,tulee askarreltua.

    VastaaPoista
  11. Ihania aarteita taas,oi! Tuollaisessa tiinussa kyllä kelpaa pitää paperi-tai pahviroskia..tai oikeastaan ihan mitä vaan:)
    Mäkin haluan tuollaisen liitutaulun,ihan vaan jos saisin yhtä kivoja viestejä!

    VastaaPoista
  12. Mahtava kukkapurkkikokoelma naulakossa! Ja maustepurkkien tuunaus on oiva juttu myös, alkoi heti tehdä mieli itsekin kokeilla sitä liitutaulumaalia.

    VastaaPoista
  13. Tirpana, kiitos kovasti, pullomaljakot ovat tavattoman helpot tehdä, ei tarvitse kuin rautalankaa, pullon jossa on pieni kaulus (kuten useimmiten on) ja pihdit :)

    Outi, hyvä kun oli ideasta hyötyä, tuo miehen viesti oli hänen "vastaisku" toisen liitutaulun viestiin "muista maito" ;)

    Ilona, ovat kyllä käteviä, uloskin puihin vaikka..

    Jutta, joskus voi tosiaan mennä liiankin söpöksi, tarvittiin vähän pelkistystä :)

    Pikku-Bertta, sisätilapuuhailuja ei kyllä oikein kuumalla säällä malta, totta.

    niina, tiinut, soikot ja vakat on parhaita säilytykseen, aina kun voi käyttää niin kannatan. Päihittää muovilootat mennen tullen :)

    VastaaPoista
  14. Kivoja puuhasteluja! Itsellä vielä tämä viikko "lusittavana", joten takki on ihan tyhjä. Ehkäpä se siitä, kun lomat alkaa!

    VastaaPoista
  15. Hienoja ja kekseliäitä ideoita olet taas pulpunnut!

    VastaaPoista
  16. Kauniita esineitä. :) Ja toi, että liitutaulumaali tarttuu hyvin lasiin kiinni on hyvä tietää. Voisi kokeilla...

    Huomasinpa myös, että tutun näköistä tuo seinämateriaali, Enso-pahvia löytyy tästäkin mökistä ja paljon. Mut se on kyllä kiva materiaali.

    Meilla taitaa myös olla ohjelmassa sisätilapuuhasteluja noin mitä sääennustukseen on uskominen.

    VastaaPoista
  17. Ah, hauska viesti ja näin kesällä niin totta ;) Hih.
    Pullomaljakot -hauska idea. Noita oon väsännyt pilttipurkeista mutten ole älynnyt käyttää pulloja samaan tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  18. Mullakin on jättimäisiä purkkeja pihalla odottamassa pesua ja tuunausta ja varmaan meilläkin matkitaan liitumaali-ideaa. Kansia varten on ostettu jo karpalon väristä miranolia, enemmän meidän mökin tyyliä :D

    Kiitos vielä kivasta blogista. Olen lukenut koko blogin läpi suurella ihailulla. Ihanaa kun joku sisustaa vanhaa kotiaan noin rempseällä tyylillä. Kaiken ei aina tarvitse olla niin romanttista, söpöä ja valkoista. Mieskin piti taloprojektistanne!

    VastaaPoista
  19. Oih, monta kivaa ideaa jälleen. Tuo liitutaulumaali lasipurkin etikettinä on kyllä ehdottomasti paras ;-) ja pullomaljanaulakko myös. Pysyiskö helmi muovissa ja tuo liitutaulumaali lasissa paremmin jos pohjamaalais ensin tartuntapohjamaalilla? Kerrohan miten käytössä käyttäytyvät.

    VastaaPoista
  20. Oikein mukavia juttuja! Taidan haluta itsellenikin liitutaulun ja ehkä sitä maaliakin jos vaikka keksisi jotain kivaa puuhastelua.

    VastaaPoista
  21. Aivan mahtavan ihania kuvia. Hih, ajettiin tänään teidän kodin ohi ja koitin kovasti sillalta kurkistella josko näkyy pihalla liikettä. Käytiin Ukko-kullan kanssa Mierolassa kahveella.

    VastaaPoista
  22. Hyvällä maulla olet väkertänyt! Maustepurkeista tuli upeat, kannet ovat edukseen vihreinä. Tietysti olen vähän puolueellinen, kun vihreä on muutenkin suosikki.. Naulakossa roikkuvat mittakupit ovat myös ihania.

    VastaaPoista
  23. Rouva Romu, sama olo ennen lomaa, taatusti helpottaa rentoutus.

    Lehtokotilo, kiitos kovasti :)

    Kati, Enso-pahvia, hyvä tietääkin tuon nimi, löytyy meiltä sieltä täältä, maalattu vain aivan väärällä maalilla, muttu tuntuu että voisi olla hyvä materiaali tosiaan jatkossakin :)

    Niina, kyllähän noin suloinen viesti vielä on ihan kauppareissulla muistamisen arvoinen ;)

    Stella, hienoa kun oli ideasta hyötyä! Ja kiitos kamalasti, täällä koitetaan saada aikaiseksi. Aivan samaa mieltä, löytyy sitä niin paljon muutakin kuin valkoista romantiikkaa ;)

    anpali, helmet ovat jo ystäväni kiinnittämät superliimalla ennestään, eivät varmasti karise. Liitutaulumaali ei lähtenyt ainakaan rapsutustesteillä niin toivon että pysyvät vielä pitkään kevyessä käytössä :)

    Piia, liitutaulumaali käy kyllä niin moneen!

    Sanna, kiitos :) mierolan sillalla on ainakin mainiot maisemat ja hyvät jäätelöt meidänkin mielestä.

    Villilintu, vanha vihreä on kyllä omakin kestosuosikki, on jo tullut fiilis että joko sitä on tullut maalattua vähän kaikkialle ;)

    VastaaPoista
  24. Ihania tavaroita, kertakaikkiaan! IHANIA! Nyt iski inspis. Asemaa en meinaa ostaa, mutta tätä kotia voisi laittaa kuntoon, kun yksikin huone on edelleen varastona. Pitääkin tutustua tähän blogiin paremmin, koska näyttää olevan toinen toistaan ihanempia juttuja ja tavaroita täys, vau! Kiitos inspiroivasta blogista! Toivottavasti innostun kunnostamaan ja tuunaamaan omia kamojani ja kotiamme niin että meninsi syysmasennuskin vähän niinkuin vahingossa ohi, niin olen vähän suunnitellut.

    VastaaPoista