Kun ystävä tuli ja huolehti, niin ehdin kuin ehdinkin vielä tekemään pajukranssin talvea koristamaan. Täällä on lämmin syksy vielä pitkittänyt monen kasvin lehtien väriä, ei uskoisi että on jo lokakuu mutta sen ansiosta nämäkin oksat vielä löytyivät.
Kiiltopaju, salix phylicifolia on sopiva paju tähän kranssiin, kuivuu kauniiksi ja pitää lehden muodon hyvin ja runsas vihreä väri rauhoittuu kuivuessa. Taitava ystävä teki pajukranssin ohjeen jo viime syksynä ja jäin nuolemaan näppejä kun en heti herännyt keräämään oksia. Nyt hän huolehti ja auttoi sekä patisti niin että varmasti ennätän, ihana!
Kerättiin siispä kiiltopajusta lyhyitä oksia kassiin ja ohuen ohuella sidontarautalangalla kiinni noin 3 oksaa kerralla, pohjana Parolan Rottingin rottinkiympyrä, oikein iso malli. Niin helppoa se on. Jos jää vähän tyhjiä kohtia, niitä voi täyttää jälkeenpäin pujottamalla väliin täyteoksia.
Tässä kehässä oli saniaiskranssi viimeksi, tästä löydät siihen ohjeet ja saniaisia löytyy vielä hienosti, vaikka lumi tulisi.
Nyt kranssi kuivuu kaikessa rauhassa pöydällä, kuivunut jo hetkisen ja parasta tässä kranssissa on se tuoksu. Nimittäin tuoksuu lähes samalle kuin saunavihta, täyttää suurenkin huoneen ja tämän kun saisi talteen pulloon. Katsokaa vielä miten ihanalta se ystävän kranssi (yksi niistä) näyttää heillä olohuoneessa, sitä tahtoo tehdä kranssin heti.
Pajukranssille on jo paikka kunhan kuivaa, katsotaan miten hyvin onnistuu!
Winter decor to last, I made a large wreath with my friends instructions from willow tree branches. Salix phylicifolia is a good willow tree for the wreath, the gloss, I think, helps the leaves to keep shape and color as they dry. Now it just has to dry completely, flat on the table and we'll see how it turns out!
Tulipa siitä kaunis kranssi! Ihanan kiiltävät lehdet tuossa pajussa.
VastaaPoistaMukavaa vikkoa sinulle!
Oi kiitos ja on kyllä kaunis paju, jota ei ole koskaan tullut katsottua sillä silmällä ennen :D
PoistaMukavaa loppuviikkoa sinullekin!
Kiitti vinkistä! Itse olen vain havukransseja tehnyt, nyt voisi kokeilla vaikkapa Ruskan värjäämistä vaahteranlehdistäkin, mutta mitenköhän niissä sävyt pysyvät? Olisi kiva nähdä, miltä näyttää pajukranssisi kuivuttuaan. Laitathan kuvia blogiisi siitä jossain kohtaa?
VastaaPoista