torstai 13. heinäkuuta 2017

Olohuoneessa ja potretitSavimaali-projekti etenee pikku hiljaa olohuoneessa, joka seinänpätkä on oma urakka kun kaikki pitää siirtää pois tieltä. Joten teki mieli kuvata seuraavaksi maalattu nurkka.

Sain senkin viereen seinälle viimein kaksi taulua jotka sain ostaa melkein naapurilta. Nämä täydellisesti virttyneet valtavan kokoiset satavuotiaat valokuvapotretit vaan kutsuivat minua ja kummittelivat unissakin sen jälkeen kun olin ne nähnyt.

Kuvissa olevat henkilöt ovat siinä melkein naapurissa asuvien suvun jäseniä. Taulut ovat aika romanttiset ja nyt mennään ihan siinä rajalla että ovatko nämä minulle liian romanttiset mutta päätin sitten tehdä oikein överi-nurkkauksen tyylin suhteen. Pesin näitä niin varovasti sillä pölyä oli joka kohdassa, lasin välissä ja kuolleet ötökät kaupan päälle, bläh. Kipsipäällysteiset kehykset ovat niin herkät vuosien vinttisäilytyksen jäljiltä että niihin ei oikein voi koskea. Eli pesutaktiikka oli hyyyvin varovasti.


Kun sain maalattua tummanruskean listankin samaan sävyyn karmilistojen kanssa, parani kaikki tässä nurkassa. Vanha linoleumi-lattia on nyt oikeastaan aika hauska. Tältä tässä näytti aivan juuri, klik. Ja täältä löydät aiemman savimaali-jutun

Ja täytyy vielä sanoa että on aivan villiä miten savimaalin sävy on aivan erilainen vuorokauden ajasta riippuen, nyt kuvasin illan viimeisillä valoilla kun radan toisella puolella oleva varaston seinä toimii kuin valoheijastimena olohuoneeseen. Sävy on aamulla aivan umbra ja illalla sinisempi, eihän tällaiseen vaihteluun voi mitenkään kyllästyä.


Päivitin muuten myös Kirpputori-tournee-listan juuri sopivasti kesän rientoihin,
kannattaa katsoa tästä mihin suunnata! Ja pysyvä linkki Kirpputori-listaan löytyy tuosta blogin oikeasta sivupalkista.

. . . . . . . . . . . . . . . .

The clay painting project is slowly moving forward in the living room. It's a slow process having to move everything and I'm not in a hurry with this so it's a super slow process. The colour of the wall varies wonderfully according to the light and what time of day it is, it's so intriguing.

This corner looks so surprisingly romantic now that it's almost too much to my own taste but I decided that let's go overboard and all out this time. The very old portraits I got to buy from our neighbours as they were clearing out corners. They have such an eerie feel to them, over a 100 years old and needed a cleanup badly. The glass was extremely dirty and equipped with cobwebs and dead bugs on both sides of the glass, so needless to say I had to wash it. It was tricky and I had to do it so carefully but I managed not to break anything, all that patina was already there.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit potretit ja tuo pokien rosoisuus vie niistä sen turhan romanttisuuden pois. Sopivat tosi kivasti tuohon nurkkaan.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista