keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Schäfer-laatikot


Tammikuu meni rattoisasti kipeänä, vähän klassikkotyyliin, mutta nyt on angiinat ja jälkiflunssat päihitetty ja tekee mieli taas puuhata.

Pidempään odottanut työpöydän kaaos talttui viimein. Kun pöydältä ei meinannut enää löytää vapaata pintaa, oli viimeistäänkin aika tehdä asialle jotakin. Olen nyt ihastunut palavasti Schäfer-laatikoihin, näihin sinkkipeltisiin järjestyksen ihmeisiin joita on tehty jostain 50-luvulta ihan saman mallin mukaan. No, tuli hankittua Domus Classicalta pari näitä matalaa mallia jo viime vuonna ja nyt vasta sain ne käyttöön.


Ehkä yksi vielä lisää tarvitaan, niin tulee mainio pino tuohon pöydän nurkalle, nämä on niin makeita että. Kun suunniteltiin Domus Classican Erottajan myymälää, hankittiin sinne näitä valtava läjä myymäläkalusteiksi ja silloin jo halusin viedä niistä kaikki kotiin. Haluaisin järjestää näillä kaiken, siis kaiken.

Tässä on taas varastolaatikko joka on ikuinen, teollinen tyyli kolahtaa minuun kovaa ja varmaan näiden päältä pitäisi autolla ajaa että ne saisi rikki, sen verran kovaa käyttöä varten ovat suunniteltu. 



Joten, tilasin sitten extra-jätti kokoisia Schäfer-laatikoita, tai kutsutaan näitä Lagerfix-laatikoiksikin, vanhojen antiikkisten kuvia löytää kyllä kun googlettelee. On nimittäin vankka suunnitelma järjestää näillä tuleva vaatehuone aivan uuteen uskoon. Meidän vaatteet ovat tällä hetkellä lipastoissa, jotka tursuilevat ja ovat hankalia ja avosäilytys todella kiinnostaa.

Vaatehuoneen tekemiseen menee vielä hetki, sillä ensin täytyy tehdä toinen huone miehen työhuoneeksi, mutta nyt on jo laatikot! Syksyn viime hetkillä, vielä kun tarkeni pihalla, vanhetin näitä hieman. Sillä ihan uutena, ne säihkyivät ja kiiltelivät niin uutta sinkkipintaa, että melkein häikäisi.




Levitin laatikot soralle, näin isot oli kätevä tehdä pihalla mutta pikkulaatikot menee kätsysti vaikka suihkussa, jos ei haittaa vahva etikan haju. Joka lähtee sitten tottakai pesemällä.

Sitten vesi ja etikka sekaisin, noin 1:1 mutta olen laittanut usein vähän extra-etikkaa. Suihkupullossa on helpoin sitä levitellä, eli kastele sinkkipelti tasaisesti etikkavedellä (valumat näkyvät valumina), tämä käsittely käy muuten mille vaan sinkitylle pinnalle. Anna aineen vaikuttaa, mielellään kuivaksi asti. 

Pelti mattaantuu ja alkaa patinoitumaan ja tosissaan lakkaa kiiltelemästä. Mitä useampi käsittely, sitä enemmän patinaa. Minä halusin ihan kunnolla joten käsittelin laatikot sellaiset 3 kertaa.

Sitten vielä pesin mäntysaippualla jotta eivät haisisi etikalle.



Nyt ne odottavat alakerrassa käyttöä ja hurja into olisi pistää niitä työhuoneeseen ja vaikka minne. Saas nähdä maltanko odottaa niiden käyttöä vaatehuoneeseen asti... En tiedä että välittyykö näiden koko kuvasta mutta ovat sellaisia kunnon kokosia, viiden pino näitä on jo 150 cm korkea eli tavaraa oikeasti mahtuu kyytiin.


I spent January in a classic way, rough flu and more but now I'm finally healthy again and have a drive to do stuff.

Started with arranging my desk, since I couldn't find any free work space left on it, it was about time. I bought these smaller Schäfer-storage boxes, also called Lagerfix-boxes, from Domus Classica already months ago and it took this long to get them to use.

I'm in love with the industrial look, they've been making these boxes from the 50's just the same way and they are made to last. We were designing Domus Classica's Helsinki's store the previous year and we used these for all product storage. Already then I wanted to take them all home immediately. 

What I really want to organize with these is our up and coming walk-in closet. It's going to take a while to get the room done but now i got the storage ready and waiting! I ordered these extra-large storage boxes from Domus Classica and because they were so shiny and new looking, they needed a little patina.

Plain vinegar and water, about 50/50, put it in a spray bottle and spray the zink metal with it evenly. Let it dry and repeat as many times as you want and when your satisfied with the results, wash it normally. The vinegar makes the surface matt and an even spray gives the most perfect results. I treated the large boxes outdoors about 3 times with the vinegar mix and then scrubbed them clean. So it took a couple of days but the look was so worth it. 

I can't wait to use them in the closet, let's see if I can patiently wait for that or find other use in the meantime...

7 kommenttia:

  1. Upeita laatikoita. Noita olis kiva laittaa eteiseen vaatesäilytykseen.

    VastaaPoista
  2. Nuo on hienoimmat laatikot ikinä! Ihan täydelliset! Sopisi meillekin ihan täydellisesti! Ja kiitos tuosta käsittelyvinkistä, meillä on tuollainen "istutuspöytä" keittiössä, ja sille voisin tehdä juuri noin! :)

    VastaaPoista
  3. Onpa kivan näköisiä laatikoita. Heti keksin useamman paikan meidänkin kodista, minne noita voisin sijoitella.
    Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  4. On todella hienot laatikot ja komea rivi, tai pino, niitä teillä!
    Kiitos käsittelyvinkistä ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Nuo sopisivat kyllä meillekin:)
    Hyvä systeemi tuo etikalla vanhentaminen!

    VastaaPoista
  6. Moikka, saisko suoraa linkkiä paikkaan josta nämä tilasit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun vinkkasit, olikin linkki muuttunut niin ettei vienyt ihan perille :) Päivitin linkin ja jos se vielä muuttuu niin Domus Classican sivuilta kun hakee varastolaatikko sanalla niin löytyy :)

      Poista