torstai 12. helmikuuta 2015

Katos


Uudet pellavat on nyt testattu ja upeaksi todettu, koirat änkivät yöllä viereen niiden sekaan ja taisi se kissakin sinne vielä hiipiä. Uni tuli keveästi ja siihen oli vielä yksi extra-syy...


Nimittäin katos. Leikittelin ajatuksella romanttisesta, keveästä harsokatoksesta jo vuosi sitten vai jokohan pidempäänkin? Tein siskon kanssa kangasvaihtarit ja annoin hänelle sarkakangasta sohva-projektiin ja hän minulle valtavan mitallisen tiheää puuvillaharsokangasta. 

Nyt sitten päätin sen väsätä.


Pelkäsin kauheasti että siitä tulisi ällömakea mutta päätin että ei se mitään, kankaat saan uusiokäyttöön hetkessä ja katos ei ole kiinni missään kiinteästi joten anna mennä.


Vain muutama sauma, noin 108 cm leveä kangas riitti tuplana pitkiin sivuihin ja meni kauniisti lomittain päätyihin. Yhteensä noin 17 metriä kangasta kun pituutta tuli niin paljon. Olisi pitänyt jättää vielä extra 20 cm kutistumisvaraa joka päähän mutta ei haittaa, kaunis tuli jo muutenkin.


Pesin kankaan ompelun jälkeen ja ripustin paikalleen kuivumaan. Heti koko makuuhuone täyttyi oikein raikkaasta kostutetusta viileästä ilmasta ja tajusin että tämä on täydellinen viilennysniksi kuumaan kesäyöhön. Pesu ja ripustus ja tuntuu että nukkuu kesäillassa ulkosalla, miinus itikat. 


Tykkään, ei siitä voi muuta sanoa ja aina voi vaihdella ja ottaa sen pois jos kyllästyttää. Aion värjätä tämän kesällä hentoisen harmaaksi mutta menkööt nyt valkoisena ja ehkä teen siitä vielä muhkeamman. En olisi itsestäni uskonut mutta kyllä sitä romantiikkaa kaipaa yllättävissäkin määrissä.

Yhteistyössä By Pia's kanssa

Okay, so the bedlinen from By Pia's are super comfy and sleep came easily last night, but there is one extra-reason for the good night sleep. I finally made a bed canopy for our bed. I was worried that it would be so overboard romantic that it would be cheesy but I think it came out alright. Thick cotton gauze fabric, about 17 metres of it, heh. A couple of seams and a wash. I hanged it straight onto to the bed while still wet and it freshened up the room in an instant. Cool and breezy air flowing down from the fabric made me realize that this is the perfect trick to use on a hot summer night! 

If it starts to feel cheesy, I'll find re-use to the fabrics. But now, I think I really like it.

26 kommenttia:

 1. Voi miten hurmaavaa romantiikkaa ja ripaus ylellisyyttä. Täydellisen ihana on.

  VastaaPoista
 2. Vau miten upea katos, kerrassaan ihana!

  VastaaPoista
 3. Oi miten mahtava! Ei yhtään tyyliseni, mutta todella upea silti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa että tuntuu etten ole varma onko mun tyyliä mutta nyt kun sitä kattelen niin saa hymyilemään joka kerta kun menen ohi, kyllä yllätti :D

   Poista
 4. Aivan upea katos! Eikä yhtään liian ällömakea, sillä seinälamput ja tekstiilit tuovat kuitenkin makuuhuoneeseen rouheutta. Mistä muuten nuo sängyn katosrakenteet on tehty? Putken pätkistä vai mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Putkisängyn tein meidän Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa, siellä on teko-ohjeet ja neuvot mistä osat löytää ja kyllä on tehty putkista. Oikeasti todella helppo projekti, yksi ehdottomista suosikeista kaikista mitä on tullut tehtyä :)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää ja niin keväiseltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuutta toi kyllä mukavasti huoneeseen, toimii ja kiitos! :)

   Poista
 6. Onpa kaunis! Millaista puuvillaharsoketta ja mistä sellaista löytää? 😉 Katoshaaveiilija, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota puuvillaharsoa tosiaan saa tuolta siskoltani, Popper Designilta, muistaakseni olis palttiarallaa 3,50 e/metri eli häneltä voi tiedustella jos jäi mieleen houkuttelemaan :)

   Poista
 7. Oi vauuuu, ihan mielettömän ihana katos! <3 Näyttää kyllä ihan täydelliseltä unipaikalta. Mulla onkin tuota siskosi värjäämää harsoa kaksivärisenä huivina ;)

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno, eikä yhtään liian makeileva teidän huusholliinne!

  VastaaPoista
 9. Aivan todella cozyn näköinen, ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, ajattelin että vois vielä sivuja ehkä vähän "muhkuttaa" mut on kyllä mukava alla nukkua :)

   Poista
 10. kaunista on! ja mistä ihmeestä on tuo upea matto?!

  VastaaPoista
 11. Matto on Kodinykkösestä, Annon matto, itsekin tykkään kun olen nykyään aivan pähkinöinä villamattoihin :)

  VastaaPoista
 12. Oijoi - onpas mukavan houkutteleva peti! ♥
  Ei ihme kun koirallekin näyttää uni maistuvan sangen hienosti! :D

  VastaaPoista
 13. Niin kutsuva peti, että melkein alkaa tässä itseäkin nukuttaa. Upea viritys, josta on tosiaan kesähelteillä iloa. :)

  VastaaPoista
 14. Upean näköinen! Ja niin suloinen pikkuinen siellä nukkumassa <3

  VastaaPoista