lauantai 26. heinäkuuta 2014

Vesakosta puutarhahuonekaluksi

Sain tuossa jo talvella pienen ideaisen kun suunniteltiin pihan suurempia kesätöitä, että mitäs jos keksisin jotain hyötykäyttöä niille ylikasvaneille giga-pensaille ja vesakolle jota pitää pihasta kaataa? Inspis tuli sitten monessa paikassa näkyneistä bambu-huonekaluista että kyllä siitä suomalainen versio syntyy, kun on noin hyvää ilmaista materiaalia!Oksapuutarhahuonekalut, tai vesakko-huonekalut, ei muuta kun kuori pois ja upea vaalea puunpinta pääsee esille. Nämä oksat olisivat menneet polttopuuksi tai silppuriin, parempi näin, eiks jeh? Valitsin suorimmat, polttopuuksikin näitä riitti.


Suunnitelmissa on tehdä vaikka mitä näistä oksista, joita piisaa muuten. Menkää vaikka ystäviä tai sukulaisia auttamaan vesakon raivauksessa, niin johan löytyy materiaalia jos ei ole omassa pihassa.

Ohjeet tähän jo valmistuneeseen tuoliin löytyy nyt viikonlopun Tuunari-palstalta tuolta Iltalehden Ilonasta.


Löysinpä sitten onneksi aineen jolla voi käsitellä ne puutarhahuonekalujen päälliset ja kankaat kuin kankaat niin että pitävät vettä ja se on eko-aine vieläpä. Sillä tökkiikö muitakin kun joutuu stressaamaan sadetta että milloin ne tyynyt pitää kiikuttaa juosten takaisin sisälle? Nyt, ellei ihan monsuunisade meinaa koko päivää rokottaa niin en aio koskeakaan näiden pehmusteisiin. Ecostar-suoja-aine* löytyi Pintanikkareilta messuilla kävellessäni keväällä ja itsekin alkuun epäilin että voiko se olla ekoa ja myrkytön, kun kaikki muut tarjoavat jotakin teflon-tyylistä. Olen nyt kyllä todella vakuuttunut.

Laitan vielä toisen kerran projektin mitä keksin tehdä aineen avulla, palaan siihen pian, nyt mahtavaa viikonloppua ja niii-iin upeaa keliä joka kolkkaan!

(tuote saatu yhteistyössä)

I decided to put our garden's useless branches and so much overgrown bushes into good use! Branch furniture for outdoors, or why not indoors, these are great. I got to use completely useless material and turn it into something new. The inspiration came from bamboo-furniture I saw and decided that I can make a domestic version and of completely free and otherwise "useless" material that we would have just chopped up.

The garden furniture's cushions are always quite a hassle, because they have to be rushed indoors everytime it rains, and I've never been a fan of that. But I found a material that is non-toxic and ecofriendly and still makes the fabric waterproof. Ecostar-liquid*, sorry the webpage is only in finnish, does the trick. Unless a real monsuun of a rain is threatning the day, I'm just gonna let these cushions be. 

I'll make another project with the stuff and get back to it soon, now have a lovely hot weekend like we're having here in Finland and enjoy!

(product received in collaboration)

43 kommenttia:

 1. UPEA!! Tämän haluaisin kyllä itsekin toteuttaa. Tai tehdä edes jonkinlaisen penkin vesakon materiaaleista. Ehkä pakko suunnata kohta takapihan metsään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin täytyy, ja nyt on itseasiassa aivan loistava aika kuoria puut, kuori irtoaa melkein itsestään, että kipinkapin hommiin ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hillittömän hieno! Nyt mä metsään tahdon mennä...

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja taas. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman hieno idea! Meilläkin olisi pöpelikköä vaikka pienen tehtaan tarpeisiin eli tämä pitää ehdottomasti laittaa jossakin vaiheessa toteutukseen. :) Mahtavaa hyötykäyttöä juuri sellaiselle puulle, joka monesti jää metsään lojumaan. Voi että tuota sun idearikkautta! Ihailtavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, mahtava kun innostuttaa! Ja juu, niin näille tuppaa käymään näille "risukoille", turhaan jättää lojumaan. Nyt lähtee sitten kuori kuin vettä vaan, justiinsa täällä testattu :)

   Poista
 6. Olen Pinterestissa vaan huokaillen ihaillut noita ihania puutarhaan tehtyjä kalusteita ja muita! Kiva, kun on ohjeet lehdessä. Ne tulee kyllä talteen aina, kun on jokin kiva projekti aiheena. Pienessä koossa noista tulisi hauskoja koristeeksi keijujen omaan puutarhaan. Fairy gardens -nimellä löytyy myös Pinterestistä kaikkea ihanaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän on loistosovellus, eikun tekemään ja saa vielä tehtyä niistä helpoista ohkasista oksista, sitoo vaikka rautalangalla nurkat yhteen :)

   Poista
 7. Huikean kaunista tuo vaalea puu. Ihailla täytyy taas teidän tiimin taitoja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä olikin tällainen yhden naisen tiimi, mieheke kuori avuksi monta oksaa mutta tuoli-toteutus tuli omasta puolesta :) Suunnittelin sitä mukaan kun etenin :)

   Poista
 8. No tämä on kyllä huikea taidonnäyte!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, täytyy vielä väsätä kokeeksi kaikkea helpompaakin, vaikka jakkaroita, kolme oksaa ja välipuut niin siinä se :)

   Poista
 9. WAU! On kai pakko ostaa tänään Iltalehti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä nyt aika monta vinkkiä rakenteluun :)

   Poista
 10. Kaunis tuoli, voi että sulla välähtää! Ja kiitos tuotevinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus napsahtaa materiaali ja idis kohdilleen, ihana kun pidät :)

   Poista
 11. Tulipa kaunis tuolista ilman puun kuorta! Itse olen tehnyt pari tuolia ja penkin ilman kuorimista ja silloinhan ne kuoret alkavat ajan myötä repsottaa...Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kuori suojaa mutta juu alkaa sitten elämään, vielä minulta on tämä tuoli käsittelemättä että vähän täytyy valita ainekset että millä suojaisi että pysyisi yhtä ihanana mutta kyllä se sopiva löytyy :)

   Poista
 12. Kylläpä risuista sai hienon tuolin. Hyvä idea ja takuulla on ekologinen istuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kyllä se vaan mukavasti saa sisällä mielihyvä-hyrinän meikäläisellä käyntiin kun tekee jotakin kierrätystä tai siihen verrattavaa, aina yhtä kivaa :)

   Poista
 13. Ei voi kuin ihailla jonkun taitoja!!!Hieno!

  VastaaPoista
 14. Upeaa!! Ihan huippu olet kyllä kekseliäisyydessäs! :) Mahtaiskohan tuolta EcoStarilta löytyä myös sellasia sohvan yms. suojaaineita.. inhottaa myrkkyjä laittaa kun lapsetkin niissä pyöri ja hyörii. Toisaalta haluais pitää hyvää huolta hyvästä kalusteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä, mahtava kun tykkäät :) Juurikin tuo tekstiilisuoja-aine on sitten tekstiileille kaikenlaisille, tuolta Pintanikkarien sivuilta www.pintanikkarit.fi löytyy lisä-infoa :)

   Poista
 15. Siis niiiin hieno!! Minkä puun oksia käytit tähän? Onnistuukohan mistä vaan risuista :)

  VastaaPoista
 16. Nyt houkuttelen mieheni tämän postauksen ääreen. Tänään näin telkkarista Blogistania jaksonne. Hieno juttu. Kiitos.

  VastaaPoista
 17. Upea valaisinohje taas Ilonassa! Ei olisi tullut mieleenkään et tuon voisi tehdä itse. Kiitos<3

  VastaaPoista
 18. Moikka! Löysin vanhan postauksesi betonin valamista ja pitsikuvioiset kynttilänjalat herättivät huomioni<3 tänään on tarkoitus valaa yhdessä ystävien kanssa erilaisia juttuja betonista ja sellaisia pahvipöniköitäkin sain hommattua! Mietin vaan, että miten betonin ja kakkupaperin saisi helposti irti kuivumisen jälkeen? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vain silputtiin ne siitä päältä pois, valitettavasti niitä ei ehjänä saa talteen, betoni ottaa kunnolla kiinni ja niitä ei saa liu'utettua sieltä pois. Siitä ovat harmi kertakäyttöisiä mutta kyllä jos pitsisiä liinoja käyttää niin ne voi ehkä saada vielä ehjänä talteen :)

   Poista
 19. Sun blogi on tosi kiva Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

  http://bytiahenriikka.blogspot.fi

  VastaaPoista