sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kelloja ja nahkaa

Nyt tulee kyllä hyvin erilaisesta asiasta höpötystä, nimittäin kelloista, siis rannekelloista, mutta aivan siitä syystä että ne ovat meille myös nykyään molemmille vähän intohimon aihe. Vielä pari vuotta sitten olin sitä mieltä että siinä vasta tarpeeton kapistus mutta kyllä on mieli muuttunut.


Mieheke alkoi keräilemään kelloja, ette kyllä usko että venäläisiä kelloja, omat ennakkoluuloni karisivat onneksi jo ensimmäisen nähtyäni. Laatu ja hinta on näissä todella kohdillaan ja siis tottakai se ulkonäkö. Nyt on miehen kokoelmassa vankka lajitelma Vostokia, Vostok Europea, Raketaa, Poljotia, Poljot Internationalia, Slavaa ja Luchia, niin uusina keräilykappaleina kuin vintage yksilöinä ja kaikki mekaanisia kelloja, ei mitään patterisyöppöjä. On erikoisia 24 tunnin kelloja ja mitä kaikkea. 

Todella herkun näköinen on nyt tämä kuparisilla yksityiskohdilla tehty, very nice.
Minä taas, valikoin vain ulkonäön perusteella, hehee, miesten vintage rannekellot näyttävät minusta parhailta minulle. Naisten vanhat kellot ovat aivan liian sipposen pikkaraisia ja en välitä metallirannekkeista. Kunnon nahkaa pitää olla. Tässä on nyt kerätyt, kaikki mieheltä saatuja, kaikki sattumoisin sveitsiläisiä mutta edullisia löytöjä ja yksi isovanhempien vanha. Yhteen tein itse rannekkeen ja tässä on pikaohje kuvina. Vasemmalla inspisranneke joka löytyi alle eurolla mutta on tekonahkaa. Oikealla valmis lopputulos, minulla kun oli vain tuon levyistä nahkasuikaletta niin ihan identtinen siitä ei tullut mutta oikein mainio. Tarvitsin vain mattopuukkoa ja hivenen ompelukonetta. Nahka oli helppo siivuttaa paperimallin läpi, hitaasti ja huolella.


Toivottavasti ei nyt vaikuttanut aivan hassulta aiheelta mutta kun kellot ovat nyt melkein osa sisustusta meille niin teki mieli niistä pälättää, jos nyt sen kerran.


Ja vielä kun näin nahasta oli puhe, nyt viikonlopun ensi viikonlopun Iltalehden välissä olevassa Ilona-lehdessä tehdään nahasta superhelppoja ja niin herkkuja rannekoruja että voihan solki ja niitti. Ohjeet ovat lehdessä siis nyt vielä sunnuntaina ensi viikonloppuna, siellä vinkit ja kuvat. Clutch käsilaukkuhan tehtiin jo vähän aikaa sitten samalla palstalla.


EDIT:

Voihan rähmän rähmä, minultahan meni nyt viikonloput täysin sekaisin, kuinka tässä nyt näin kävi, tainnut tuo helle pehmittää jo aivokuoresta syvemmällekin pään. Nahkarannekorut ovat ENSI VIIKONLOPUN ILONASSA, ja tänä viikonloppuna on makeetakin makeemmat Paperikangaskorit,
eli tehdään mistä melkein vain paperista kangasta ja niistä näin hienoja koreja, jipot Iltalehden Ilonassa siis vielä tänään sunnuntaina, tästä askartelusta mä pidän ja kypällä. Kuvassa toinen kori on tehty kirjansivuista, toinen silkkipaperista, iiihania.


Iloista sunnuntaita, nauttikaahan helteestä!

We have started to collect some watches, hubby studied a lot of info on russian clocks, that I had a lot of suspisions about before. Well, he proved me wrong and they are truly good quality but a fraction of the cost of many others. They are all mechanical so no battery hassles. Some Vostok, Vostok Europe, Raketa, Poljot, Poljot International, Slava and Luch to name some brands.

I've began to collect clocks as well, it seems that vintage men's wrist watches have the right proportions in my view and I love the clock faces. I even made my own wrist band to one of them and here is a picture instruction on it. Turned out quite nice, like it a lot.

And speaking of leather DIY, there are instructions to make super cute bracelets in this weekend's Ilona-magazine, have a lovely sunday everybody, enjoy the heat!

7 kommenttia:

 1. Vanhat vetokellot ovat kauniita, itsekin omistan noita neukkukelloja useamman kappaleen niin miesten malleja kuin kaulakellojakin. Naisten kellot ovat minunkin mielestäni liian pieniä omaan käyttööni enkä myöskään pidä niistä metallirannekkeista. Toki 1920-30-luvun upeat koristeelliset kaunottaret ovat asia erikseen. Kiva aihe, ihmiset saisivat käyttää enemmänkin vanhoja, hyvin tehtyjä aikarautoja! ;-)

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin ovat, ne naisille suunnatut ovat vaan jotenkin vääränlaisia, mutta tosiaan sopivan lainen vintage kaunotar-kello kyllä voittaa sitten taas. Mekaaniset kellot ovat myös niin korjattavissa, mukava huomata itsestäkin miten tuli lämmittyä näille kapistuksille, olen lopen kyllästynyt katsomaan kelloa kännykästä, rannekellon tosiaan kantaa kauniimminkin :)

   Poista
 2. Kauniita kelloja, ranneekkeesta puhumattakaan.
  Sain viisivuotiaana joltain perhetuttavalta Venäjän-tuliaisena kaulassa riippuvan kellon, jonka nupissa oli rubiini. Väittivät että rubiinin vuoksi sitä kutsuttiin tissi-kelloksi, mutta enpä vielä tähän mennessä ole päässyt jyvälle, että huijattiinko mua vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinäpä on kyllä nimitys jota en ole ennen kuullut! Mieheltäkin kysyin ja oli aivan arvoitus :D Mutta kuulostaa todella kauniilta kellolta, nimityksestä viis :)

   Poista
 3. Ihania kellokaunottaria - vai saako niin sanoa kun ne ovat miesten kelloja ;) Jotenkin harmittaa se suuntaus että kun kännykässä on kello, ei tavallista enää tarvita. Kyllä tarvitaan sanon minä! Ja ihan samaan joukkoon kuulun että kellolla pitää olla kokoa ja näköä :)

  VastaaPoista