lauantai 6. heinäkuuta 2013

RenkaistaTäällä on iskenyt oikein perinteinen remonttiväsymys päälle, todella tuttu vaihe kun aina etenevä purku/repimisvaihe ei tunnu loppuvan koskaan, joka sentti heittää haasteita eteen, ja ei tiedä mihin kohdistaisi energiansa ensin, toisena taikka kolmantena. Kyllä se vaihe aina menee ohi, mutta voisi mennä samointein, jos saa esittää tilauksen, kiitos jou yksi tännepäin!

Kyllä se tästä, vähän vihreää terapiaa ja remppa-paineetkin tasaantuu taas toivottavasti pian. 
Miniterapiaa on muuten hyväntuoksuiset yrtit. Kokeilkaa vaikka piparmintun kanssa, aivan mahtava. Otan usein yhden lehden taskuun ja ja pitkin päivää sitä hypistelen, ei haittaa vaikka nahistuu taskun pohjalle mytyksi. Se tuoksu, voihan ihanuus.


Yksi väsäys puutarhaan tehtiin porukalla kaverin kanssa heidän talon varastoihin entisten asukkaiden jättämistä autonrenkaista ja vaikka homma oli lämpimän päivän ja voiman käytön vuoksi aikas super-hikistä puuhaa, korvasi lopputulos kyllä täysin raadannan. Roskat uusiokäyttöön, näistä tuli kyllä niin ihania.

Ohjeet rengaskierrätykseen löytyy taas Iltalehden Ilona-liitteestä nyt viikonlopun numerosta, alla makustus lopputuloksesta! 


Some tyre-recycling tips in Iltalehti's Ilona-attachment magazine this weekend here in Finland, always the best kind of DIY to recycle trash into something useful once again. 

18 kommenttia:

 1. Oi, ompa siinä roska kauniisti esillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, näitäkin oli jätetty ystävän kotiin erittäin vino pino, kaiketi jotakin 15 kappaletta, että kyllä teki hyvää kierrättää näin parhaaseen tarpeeseen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vanteelliset oli mieluisimmat, kokeiltiin muitakin mutta näissä oli näkyä ja kokoa :)

   Poista
 3. Hauska idea! :) Facebookissa on muuten sellainen ryhmä (ehkä tiesitkin) kuin Different Solutions. On pitänyt perustaa itelle ihan kuvakansio, että saa talteen kaikki hienot ideat mitä siellä jaellaan useampia päivässä. :) Kannattaa käydä kurkkaamassa -joskin siinä iskee akuutti tarve saada sekä isompi talo että tontti.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään ryhmästä, tämän idean pulpautti minulle juuri samainen ystävä jonka renkaat piti saada uusiokäyttöön ja eihän tämä mikään pyörän keksiminen uudelleen-idea ole, heheh, mutta ehdottoman toteutettava! :) Googlettelulla selvisi että idea on ameriikoissa pyörinyt jo vuosikymmeniä, me halusimme testata oman sovelluksen. Siinä tuli kokeiltua varmaan lähemmäs kymmentä eri reunavaihtoehtoa ja taktiikkaa. Tämä oli ylivoimainen voittaja :)

   Poista
 4. Sieltähän se tämäkin ohje on, different Solutions sivustolta, tai ainakin sama ohje oli siellä. :) Mutta kiva nähdä, että ne oikeasti käytännössäkin toimivat! Se, että joku lehti niiden julkaisemisesta maksaa on mielestäni vähän hassua, mutta toisaalta asia ei minulle kuulu eikä se minua myöskään haittaa! Ja pitkällehän tuunasmaailman ideat tulevat nykyään maailmalta ja ulkolaisista blogeista tänne Suomenmaalle, vaatii taitoa osata tienata sillä. Tykkään kuitekin Parolasta, koska tänne on koottu niin hyviä itseäni inspiroivia juttuja. Joskin tykkäsin enemmän siitä bloggaamisesta mikä tapahtui ennen kirjoittajan siirtymistä friiksi, mutta pitäähän ihmisen elääkkin. Ja kiva että ideat jakautuvat myös blogimaailman ulkopuolisille ihmisille. :)

  Tsemppiä remppaväsyyn. Kyllä se siitä taas talttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on vain yksi kirjoittaja, minä Katja, ei tarvitse tituleerata kolmannessa persoonassa. Täytyy sanoa että omasta mielestäni olen onnistunut useasti niin sanotusti keksimään aivan uusia ideoita kirjoihini ja taatusti tänne blogiinkin vaikka miljoonat ihmiset ympäri maailman ajattelevat samoja asioita yhtä aikaa ja tuottavat sisältöä nettiin ja lehtiin. Pyörän keksiminen uudestaan ei ole helppoa, suorastaan mahdotonta nykyään. Siitä lähdetään ensin mille on tarve, ja mitä materiaalia voisi jo löytyä varastosta (vielä parempaa jos se on roskaa jonka kaatopaikalle vieminen maksaa) ja sitten toteutetaan. Moni lehti julkaisee minusta asioita jotka ovat hyvinkin hassuja, mutta kaikelle on lukijansa.

   Poista
 5. Upea! Tuo yrtinlehti-idea on myös mainio, pitääpä laittaa korvan taakse - tai taskuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yrtinlehti taskussa on aika hassu löytö parin tunnin päästä, toisinsanoen aika hassun tuntuinen löytö taskunpohjalta, mutta tuoksu ei onneksi vähene ollenkaan, tänään taidan hipeltää laventelia :)

   Poista
 6. Huippuhauska tuunaus! :)

  Juu, netissä on kivoja ryhmiä mm. autonrengas-tunailuista, kuormalava-tuunailuista ja vaikka mistä tuunailuista. Olen tallennellut parhaat vinkit itselleni sinne SITKU-on-aikaa-osastoon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri, nämä kesto-ongelmalliset jätekierrätykset saa kyllä ihmisillä aivoissa ideat virtaamaan, se on vähän kuin sukkahousujen uusiokäytöt ja pirkka-niksit :D Se on hyvä kansio kerätä tuo, sieltähän voi ammentaa sellaisen naisten tuunaus-viikonlopun-idikset sitten kun on se fiilis ja aikaa, kaikille hanskat käteen ja tekee kerralla kaikki likaisimmat askartelut, betonista renkaisiin ja kuormalavoista mattokierrätyksiin :) Sitten toisella kertaa ne herttaisimmat :)

   Poista
 7. Näistä tulee lapsuus mieleen, tällaisia autonrengaskukkaistutuksia oli tosi paljon kaikilla. Taisipa olla meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näiden kierrätys on nykyään jo helpompaa ja ilmaista, on jo vuosikymmeniä raksuttanut monet päät että mitä niillä tehdä :) Hyvä kun on uusiokäyttöä löytynyt.

   Poista
 8. Hauska idea! Kokeilitteko tehdä tornia noista renkaista? Voisin kuvitella kaksin puolin pihatietä tuommoiset ja molempiin kauniit riippuvat kukkaistutukset ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän olis ideaa! Ei kokeiltukaan kerrostaa, siitä saisi varmasti kunnon putoilevat puutarhat, vanteiden reikien kautta voi vielä pistää vaikka maahan pari keppiä kerrosten läpi pitämään varmasti kokonaisuus pystyssä. Eikun kokeilemaan :)

   Poista