tiistai 7. toukokuuta 2013

Vartiotuvan makuuhuone remontti osa 1

 Kiitos kaikista kannustuksista edelliseen postaukseen, olo on innostunut ja onnekas kun saa näin paljon lämpimiä sanoja, kiitos todella paljon.

Ajattelin aloittaa meillä nyt eniten mielessä olevan remontin kanssa, nimittäin tuon meidän Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa tehdyn yksiön myötä, jatkamme yhä remonttia meidän vartiotuvalla ja asema saa yhä odottaa. 

Jos vartiotupa ei vielä ole tuttu, niin kerronpa tiivistetysti että kyse on meidän toisesta talosta asemapuiston perällä, vanha hirsirunkoinen omakotitalo vuodelta 1906 (ellen nyt taas muista vuotta väärin) joka on nähnyt oman osansa huonoista remonteista.

Nyt taklaamme keskellä kaikkea olevaa makuuhuonetta, joka itseasiassa liitetään olemassa olevaan yksiöön. 

Ei pelkoa, emme riko hirsiseiniä tätä varten sillä ovet ovat jo olemassa! Seinien sisältä löysimme jo yksiön remontin aikaan piilotetut ovet jotka ovat yhdistäneet huoneen ennen toiseen talon puolikkaaseen. Mitä ihmettä tässä on ajateltu kun loistava hirsiseinä on revitty osin auki ja huone on yhdistetty toiseen talon puolikkaaseen, menee minulta aivan yli hilseen.

Tässä on todella raakoja ENNEN-kuvia makuuhuoneesta:

Reiän näköinen aukko pinkopahvissa itseasiassa paljastaa alla olevan tumman hirsiseinän. 


Ja vähän tähän tyyliin tehdään sitten tämä kolmas huone kuin miltä loput huoneistosta näyttää että olis inspiraatiot kohdillaan eikä vain tarvitse muovimattoja tuijotella:

Eteinen 
 Keittiö
Keittiö
Makuuhuone/olohuone nro 1

Kaikki nämä kuva ovat Sormustin ja sorkkarauta-kirjasta jossa on jokaisen huoneen työvaiheet taltioituneena.

Eli purkua ensin, näytän mitä kaiken katon madalluksen ja muun alta paljastuikaan, edetään vaihe vaiheelta!

Here is our current renovation project, our other house, guess I could call it the guardhouse, that is a quite a large house at the end of our garden. We are fixing up one bedroom in the middle of the house and attaching it to these other rooms that are already done. Pretty awful before pictures and some inspiration of what is to come of it. All the pretty pictures are from my book Sormustin ja sorkkarauta (Wsoy 2012).

20 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuollainen vanha talo...vanha on meilläkin, mutta ei hirsistä...:)

  VastaaPoista
 2. Kirja on vielä jäänyt takanreunalle odottamaan hetkiä jolloin ehtisin lukea, ehkäpä nyt on etsittävä ne hetket vaikka väkisin kun tällaista täällä näytät! :)

  VastaaPoista
 3. Upeeta on, kirja on hankintalistalla!

  Olikos se niin, että tämä yksiö on nyt vuokrattu? Saako vuokralainen sitten kaksion kun uusi huone valmistuu?

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä sanaton - tekee välillä oikein pahaa kun vanhaa ja kaunista piilotellaan/ puretaan uuden huonosti tehdyn remontin alta. Onneksi asema on saanut arvoisensa asukkaat - teidät, jotka osaavat arvostaa kaikkia niitä tarinoita ja tunnetta jota seinien sisään mahtuukaan! Innolla jään odottelemaan projektin etenemistä. :)

  VastaaPoista
 5. Juuri eilen hehkutin omassa blogintekeleessäni sinun kahta kirjaasi: ne ovat molemmat NAM. NAM NAM.

  Nämä kuvat ovat lemppareitani, inspiksen lähteitä ja silmän iloja.

  VastaaPoista
 6. Vau, miten mielenkiintoista. Jatkoa odotellen! :)

  VastaaPoista
 7. Hieno muodonmuutos! Kova työ mutta kannatti tehdä.

  VastaaPoista
 8. Törmäsin blogiisi vasta viime viikolla, ja pakko oli jäädä heti lukijaksi. Ihania juttuja, rakastan tuota keittiötä.

  VastaaPoista
 9. Vau, miten upeaa! Olette niin taitavia!

  VastaaPoista
 10. Irmastiina, kyllä siitä kovasti pidetään, ja runko on onneksi hienossa kunnossa niin jättimäisiä remontteja ei ole siinä odotettavissa :) Hiukan vain on itsellä harmi kun ei pääse näin ihanasta valmiista nauttimaan mutta kyllä me vielä aseman kimppuun päästään tosissaan.. malttia täytyy itselle hokea :)

  Pieni Lintu, kiitos, ihana kun pidät :)

  Menthe Blanche, thankyou, we do love the rooms that are ready, now we should make something similar from that one bedroom that is under project :)

  Tiina, hienostihan se toimii kuvakirjanakin, ihan vain pään täyttämis-inspiraatio-pläjäyksenä, toivottavasti :)

  SuperSanna, juu, yksiö on vuokrattu ja kun meillä nyt vuokralainen vaihtuu niin uusi saa kaksion, mutta on jo tosiaan uusi vuokralainen sovittu :) ja mainiota kun pidät, kirjassa on runsaasti lisää, tässä vain pikkupläjäys.

  JuttaEmilia, no niinpä, me ollaan ihmetelty samaa kun jokainen katto on jotenkin madallettu, sinne tänne tungettu mitä sattuu materiaalia ja muovi on muka parempi kuin puu. Kyllä me ainakin koitetaan poistaa mokat ja jos ei siinä onnistuta niin korjataan parhaamme mukaan, ihana kuulla että muillekin on nämä vanhat talot sydäntä lähellä :)

  Milla, kiitos ja kumarrus, ihanaa että ovat vaikuttaneet just niin :) :)

  Taina, hienoa, jatkoa paljon tiedossa!

  Katja, olihan tuo yksiön kanssa, homma jatkuu mutta nyt tietää taas monta työvaihetta jo perusteellisemmin, jos menisi vähemmän pohtimiseen aikaa tällä kertaa :)

  Minni, mainiota kuulla, ja tervetuloa! Itsekin hulluna tuohon yksiön keittiöön, kyllä sellainenkin vielä asemalle saadaan :)

  Vekarus, no kiitos paljon, koitetaan oppia näin tekemällä, joskus ei mekään ihan kaikkea uskalleta mutta yritetään aina ainakin kokeilla :)


  VastaaPoista
 11. Kyllä mä luulen, että kun lottovoitto kohdalle osuu (siis pakkohan sen joskus on osua), saat tulla vähän uusimaan meidän sisustusta. Siihen asti voi hakea täältä inspistä :)

  Ja niin, onnea ja menestystä freelancerin uralle, !

  VastaaPoista
 12. Oi mitkä ihanat hirsiseinät! Näyttää todella hyvälle!

  VastaaPoista
 13. Onnea downsiftaamisen onnistumisen johdosta!!! Itsekin päädyin samaan, jäin opintovapaalle virkatöistä (80km matkaa suuntaansa) ja opiskelen nyt rauhassa sisustusartesaaniksi. Meilläkin on kotina vanha hirsitalo Pohjanmaalla, rakennettu 1860-luvulla, käy kurkkaamassa blogistani joskus jos ehdit :) Mielenkiinnolla seuraan teidän remontteja!

  Upea blogi, jäin lukijaksi!!!

  VastaaPoista
 14. Löysin vasta blogisi, aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavaa, pakko hankkia tuo kirja! Mistä hommasitte tuon keittiön?

  -Riikka

  VastaaPoista
 16. mulla kyllä menis hermot jos asuisin samassa kun remppaan!

  VastaaPoista
 17. Tiina, voihan ihana, kiitos paljon, parasta kuulla että inspiroi :)

  Tiina, nuo tummat hirret olivat niin mukava yllätys että olisi harmittanut peittää niitä uudelleen niin saivat jäädä esiin, ne ovat kyllä herkut :)

  Riikka, minäpä tulen kurkkimaan, ja kiitos paljon!

  Beatris, mahtavaa kun pidät, ei muuta kuin tervetuloa mukaan :)

  Riikka, itseasiassa keittiö tehtiin aivan itse pitkästä puutavarasta, kirjassa on ohjeet ja inspiraatiot jopa sen tekemiseen :)

  Herkkusuun lautasella, ei me asuta tuolla talossa, me asumme asemalla ja rempan alla on nyt vartiotupa puutarhan perällä.

  VastaaPoista
 18. Hei,
  Ihan ensiksi kiitos kauniista blogista! Blogisi kuuluu ehdottomasti suosikkeihini, ja viime vuoden blogitunnustus tuli täysin oikeaan osoitteeseen.
  Ihailen suuresti rohkeuttasi tarttua toimeen sekä taitoosi luoda kaunista.
  Saanko tiedustella keittiön avohyllyjen valaisimien alkuperää? Todella kauniit valaisimet!

  VastaaPoista