keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Hehkulamppuja


Ulkona alkaa jo valoa riittämään ihanan ylenpalttisesti mutta sisälle sitä kaipaisi vielä enemmän, mutta just ei niin paljon että alkaisi jonkinlainen kevätsiivous polttelemaan, joo kiitos kyllä niin.

Tämä valaisin näyttää hyvältä vaikka korissa säilyttäisi, erittäin helppo olikin tässä kuljetella.
Viimein saatiin tämä kattoon, eteinen valikoitui sille parhaaksi paikaksi.


Hehkulamppuvalaisin on tehty palaneista hehkulampuista, ylivoimaisesti viime aikaisista tekeleistä varmaan jossakin TOP10-listassa, todellinen roskasta aarteeksi muutos. 

Päivätöistäni keräsin hehkulamppuja kun niitä kärähteli ja kaikki talletin pikkuhiljaa huolella ja lopulta kierrätin. Ohjeethan tähän projektiin löytyy meidän Sormustin ja Sorkkarauta-kirjasta.


Antaa muuten ihania varjo- ja valokuvioita seinille ympärilleen. Toiseenkin olisi jo materiaaleja joten pitäneepä tehdä tälle kaveri. 

Valoisaa keskiviikkoa muruiset!

This lightbulb-light is a DIY project that I made in our book Sormustin ja sorkkarauta, it's definetly one of my all time favorites, true trash to treasure transformation. I collected burned bulbs from my dayjob, and once I had enough, recycled them into this light ficture. Finally we it got to light our home, it hangs in the foyer now.

EDIT:
Ja vielä lisäyksenä, hehkulamppuvalaisin valot päällä kuten toivottiin kommenteissakin, ollospa hyvä!

20 kommenttia:

 1. Olisi hauska nähdä tuo toiminnassa. :)

  VastaaPoista
 2. Samaa ajattelin minäkin, laitapa kuva kun siinä on valot - nyt kun vielä pimeitä iltoja riittää :)

  VastaaPoista
 3. Wau, näyttääpä mahtavalta! Mutta utelias täällä ihmettelee että missä käytetään tuonmuotoisia hehkulamppuja? Ja sinänsä harmi että hehkulamppujen hetket ovat varsin luetut kun ei niitä enää oikein mistään kaupasta saa... Itse kun tykkäisin myös käyttää tavallisia hehkulamppuja enemmän kuin energiansäästölamppuja, ne on niin rumiakin :D

  VastaaPoista
 4. Wau, niin kaunis ja upea valaisin!

  VastaaPoista
 5. upea luomus ! taidetta roskasta ! joo, pimeä kuvakin olis kiva :)

  VastaaPoista
 6. ihana...jotenkin tulee luminen tunnelma...toisaalta taas saippuakuplat :)

  VastaaPoista
 7. Nelly ja Pepi, toive toteutukoon :) koitan ehtiä kuvaamaan tänään tai huomenna ja lisään sen tähän postaukseen!

  Rhia, sisustusputiikeista saa suuria hehkulamppuja, meillä oli myynnissä jopa noita kuvioituja mutta nyt löytyy ilman kuvioita olevia suuria palloja, ovat juu harmi katoava lajike mutta vielä pystyy löytämään hehkulamppuja, esmes kunnon super-myynneistä yms paikoista :)

  Heinie, Hannele ja Neiti Harmoniaa, Kiitos kovasti ja kumarrus vielä perään, ihana kun pidätte :)

  periferian riikka, Kiitos ja kuva tulossa :)

  Irmastiina, kiitos kiitos ja itse olet!

  Naked snowman, saippuakuplat on kivasti kuvailtu, juu totta, vähän niinkuin jähmettyneet aikaan :)

  VastaaPoista
 8. Täällä uusi lukija huikkaa -olen kyllä seuraillut mahtavaa blogiasi pitkään mutta nyt, lopetettuani virallisesti tietotekniikan vastarinnan ja aloitettuani oman bloggaamisen, olen ryhdistäytynyt virallisoitumaan toistenkin blogeissa. Mutta mutta, kävimme tällä viikolla miehen kanssa Hämeenlinnassa Ylijäämävarastossa ja haukansilmäni havaitsivat kirpputori-kyltin: vieressä oli Hämeenlinnan suurkirpputori, mikä aarrepaikka! Juuri sellainen kirppis, joka on tarpeeksi iso ja vanha, että sen nurkkiin unohtuu aarteita! Tuli siis tehtyä löytöjä ja tuli mieleen, että paikka on varmasti sulle tuttu?

  VastaaPoista
 9. Hieno valaisin! Tykkäsin jo kirjassa.
  Postasin juuri silmälasien plekseistä tekemästäni pienestä lampunvarjostimesta. Tuli mieleeni vinkata tästä mainiosta kierrätysmateriaalista sinullekin, kun niistä voisi tehdä sellaisen köyhän tytön "simpukankuori" varjostimen. Kiertoidean Lealta sain idean. Eli optikkoliikkeeseen vaan pyytämään keräyspussia!

  VastaaPoista
 10. Oih, miten ihana lamppu!!! Olisi varmaan kivoja myös joulukuusen koristeena tai koristeltuina pääsiäisenäkin.
  Ja tuo kirja on hommattava, jos siellä on muitakin yhtä hienoja idiksiä... niitähän on lainattava!
  Liityin juuri lukijaksi ja
  tervetuloa "meillekkin kylään",
  sandyhillshome@blogspot.fi :stä
  Piia

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! Onhan tämän kaltaisia lamppuja jo jos jonkinmoisia, mutten lasipalloista tehtyä ole vielä nähnyt. Kerrassaan upea tuotos! :)

  VastaaPoista
 12. Kaardemumma, kyllä on tuttu paikka, käymme siellä aika harvoin sillä vielä mukavampia löytöpaikkoja löytyy Hämeenlinnasta, kannattaa tarkistaa sellainen kuin Hämeentien kirppis ensi kerralla :)

  Kolmen koti rannikolla, kiitos kovasti :)

  Nuukaska, kuulostaa erinomaiselta uusiokäytöltä tuo myös! Saisikohan niistä yhtä mukavasti kattokruunun kuin capiz-helmistä? :)

  Piia, kylläpä vaan, hehkulamput ovat yksiä parhaita materiaaleja, toimivat samoin vaikka maljakkoina, sellaisiakin kirjassa tehdään :)

  Juho, kiitos, kierrätysjutut ovat aina omat lemppariaiheet :)

  VastaaPoista
 13. Hei apua mitä huippulamppuja! Nyt pitääkin töissä syynätä, mimmoset lamput on meidän sisäänkäynnissä. Hämärä muistikuva sanoo, että nekin oli tavanomaista isompia. Sieltä oli pari jo palanutkin, eli voisin hyvin napsia ne parempaan talteen...

  VastaaPoista
 14. Vauu, tämä on aivan mielettömän hieno!

  VastaaPoista