perjantai 2. marraskuuta 2012

Vartiotuvan kylpyhuone


 Paljon tapahtui vuoden aikana vartiotuvassa että saatiin yksiön puoli sekä Sormustin ja sorkkarauta-kirja valmiiksi, joten ajattelin viimein vähän näyttää remontin osasia täälläkin. Nimittäin pienintä mutta haastavinta tilaa, kylpyhuonetta.
 Tässä vielä kylpyhuone, tai siis veecee silloin vielä ennen, kyllähän sen jo päällepäin näki heti että ongelmia on rakenteissa ilmiselvästi, joten ei kuin rohkeasti purkua päin. 

Sitten on luvassa niin karseaa ennen-kuvaa että meinaa pian heikottaa:

 60-luvun remontin jäljiltä oli siis tällaista näkymää odotettavissa alla. Karu näky, eikös? Lattia oli alapohjasta aivan laho (ei onneksi tukihirret) ja mittavasti täytettä lapattiin monessa osassa ulos kylpyhuoneesta. 

Vuotaneet putket oli vielä kääritty rossipohjaan lasivillan, purun ja lekasoran sekoituksen keskelle ja tämä kaikki piti myös kauhoa pois talon alta. Tuli talon alla huonossa asennossa kyyhöttäminen hengitysmaski naamalla tutuksi, mutta talkooporukka pelasti päivän joka kerta.

(Talon alta)

 (Kylpyhuoneen vaurioita, lattiana tilapäinen alapohja)
 
 Meiltä nousi näiden hirsivaurioiden myötä kyllä kädet ilmaan, että nyt ei osata.  
Täytyy saada paikalle joku joka tietää tasan mitä tekee. 
Lahoa ei onneksi ollut paljon hirsissä mutta riittävästi. Lahonneet hirret juoksivat muurin sisään ja vaurioita oli vähän ympäri huonetta.

(Kylpyhuoneen vaurioita)
 
Navetta-sivustolta osaajalistalta nappasin Lintukorpi Oy:n yhteystiedot ja heistä se apu löytyi. Olo on mahtava kun tietää että on urakan äärellä häärivien tekijöiden työhön voi luottaa täysillä, ei käytetä huonoja materiaaleja, ei löydy uretaania eikä mitään muutakaan asiaan kuulumatonta talosta työn jälkeen. Tehtiin suunnitelmat ja he toteuttivat kaiken noin viikossa. Tämä korjaus oli heidän mittakaavassa pikkuinen juttu, meille iso mörkö.
 Lintukorven miehet korjasivat hirsivauriot, muurin alaosan vauriot ja rakensivat kokonaisuudessaan kylpyhuoneen uuden lattian. Huokoleijonaa alle, selluvillaa sisään. Siinä kaiken lomassa he asensivat myös paikalleen Porin Matinkin makuuhuoneen hormiin, ihan sillai ohessa vaan.

Huoh, miten ihanaa. Meidän oma uunituore, tarkka ja huolellinen putkimies hoiti putkien ja vesien asennukset ja kaiken purun jälkeen oli helpottavaa ihailla vedotonta ja toimivaa tilaa. Ja jatkaa huoneen rakentamista.

 (Alapohja lähes valmiina ja hirret paikattuna)


Miltä kylpyhuone sitten valmiina näyttää, millainen poikkeuksellinen lattia tilaan tuli ja mitä kaikkea muuta sinne tehtiin, no siitäpä löytyy kuvat Sormustin ja sorkkarauta-kirjasta ja muiden vartiotuvan yksiön huoneiden remonteista myös, kaiken sen sisustuksen keskeltä. 

Nyt mukavaa, uudelleen syksyistä, perjantaita kaikille ihanaiset!

These are pictures from our other house-renovation's bathroom project, quite gruesome before-pictures aren't they? Well, we definetly needed help with this one and professionals from Lintukorpi-firm were hired to fix the damage and they did an awesome job. They fix everything with traditional materials and methods so it was wonderful to know we could trust them with the house and the final results. More pictures of how the bathroom turned out can be found in our newest book, Sormustin ja sorkkarauta. 

Have a great friday all you lovelies!

15 kommenttia:

 1. Mahdoitkos saada tuon hampaideharjausohjeen talteen? ;)

  VastaaPoista
 2. nortti, no tiedätkö yritettiin parhaamme, oli niin hauras paperi että ekana ei haluttu sitä koittaa liottaa ja kun koitettiin saada ehjää palaa tuosta puristelevystä niin se mokoma meni ja räksähti halki juuri sen kohdalta :/ se oli harmi, mutta luit ajatukset, yritettiin! Jopa jo luvattiin se silloin eteenpäin, mutta...

  VastaaPoista
 3. Hui, tämä on oikein Halloween tarinaa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tuo tiili se vain on kaunista! Ja nyt tämä linkki lähtee monelle...

  Kaunista Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
 4. Huh, onpa ollut hurja homma, onneksi saitte kunnolliset tekijät! Olisi ollut kiva päästä seuraamaan tuon koko projektin etenemistä ihan reaaliajassa blogista.

  VastaaPoista
 5. Leena, juuri tuli sama mieleen, erityisesti tuo yksi Ennen-kuva on suoraan horror-kamaa, onneksi tässä oli onnellinen loppu :) Kiitos ja hyvää pyhäinpäivää sinullekin!

  Susanna, tämä kaikki oli varattu kirjaa varten joten ei voinut näyttää. Seuraavien projektien kanssa onkin sitten täysi vapaus, ja paljon on remonttia tulossa.

  VastaaPoista
 6. Tuo hampaidenharjaustarra herättää muistoja omasta lapsuudestani. Tuollaiset meilläkin oli muistuttamassa missä järjestyksessä harja suussa kulkee.

  Teillä on ollut vähän puuhaa tuossa vessassa kyllä. Kiinnostaa tietää jäikö tiiliseinää yhtään näkyviin.. mutta pitänee kurkata sieltä kirjasta sitten :) Ja se lattiapintakin kiinnostaa kovasti. Meidän 20-luvun talossa on myös tuollainen pikkuvessa alakerrassa, ja ihan keittiön puuliesiseinän kyljessä. Kiinnostaisi hirmuisesti nähdä missä kunnossa tiilimuuraus on, mutta seinäpintojen aukirepiminen mietityttää, kun edelliset asukkaat on kuitenkin laittaneet seinäpinnat ihan siistiin kuntoon.

  VastaaPoista
 7. Tutun näköistä remonttia hirsien osalta. Onneksi se vaihto ja paikkaus ei ole ihan mahdoton homma.

  VastaaPoista
 8. Minullakin oli lapsena sama harjausohje.tarra ja sitähän noudatettiin :)
  Pelottavaa, että luulen meidän löytävän samanmoista haperoa kun puramme pesuhuoneen todennäköisesti ensi kesänä. Lohduttavaa, että saat sen vaikuttamaan niin pikku jutulta :D

  VastaaPoista
 9. Hurja työmäärä teillä takana kaikkineen.
  Sain pari pv sitten oman kirjani johon olen pikkuisen ehtinyt tutustumaan.
  Hienot kuvat, ihanat ideat.
  Löysin jo oman "kokeilukappaleeni" mistä aloitan.

  VastaaPoista
 10. Joskus on parempi ottaa mukaan todelliset asiantuntijat ja ammattilaiset. Saattaa pitemmän päälle säästää monta euroa.
  Tilasin juuri kirjasi, joten pian pääsen tutustumaan tarkemmin kyseiseen tilaan.

  VastaaPoista
 11. Hah, juuri tuosta hamapidenharjauskuvasta ajattelin kysellä (kuten monet muutkin täällä huomaan), että et sitten sattunut ottamaan siitä kuvaa? Kukahan sen on muinoin tehnyt, jospa hammaslääkäriliitosta tietäisivät! Se on melkein saatava omaan kylppäriin ihan vaikka kopiona, niin on hyväntuulinen kuvasarja.

  Sormustimeen ja sorkkarautaan en vielä olekaan tutustunut. Hyvä syy mennä kirjakauppaan norkoilemaan.

  VastaaPoista
 12. Merja, no täytyy vinkata vain että mitäpä sitä kaunista peittämään kun tuon seinän rappaus tuli alas ihan jo melkein itsestään ;) Tiiliseinä on siitä kuitenkin kätevä että jos on valmis sietämään rappauksen purkuun liittyvän pölyn ja sotkun, voi aina "kokeilla" mitä alta paljastuu, tiilien ikähän se omasta mielestä takaa kauneimman tuloksen. Aina voi rapata uudelleen!

  Katja, meille se tuntui silloin ylivoimaiselta, korvauspuun hankinta, taklata vielä se laho hirsi sieltä hormin sisältä ja se uuden lattian rakentaminen kun kaikki huoneet olivat yhtäaikaa kesken... ei ei, tämä oli meille paras ratkaisu, kaikkea ei onneksi tarvitse osata itse, hienoa kun te olette senkin opetelleet :)

  Lievestuore as, se helpotti kun tietää että ainahan tällaisia on hirsitalossa odotettavissa, Lintukorpi sai homman näyttämään "pikkujutulta", sellaiselta että ei tämä tämän kummoisempi, samanlaista puutavaraa tilalle ja näin mennään :) Hyvin se menee!

  TeSa, hienoa, toivottavasti on paljon iloa :)

  Vilijonkka, no daa, nyt tuntuu ihan hölmöltä, kuinka ei tullut ollenkaan mieleen kuvata sitä? :o Toivottavasti löytyy muuta kautta, tuo oli hyvä ajatus mistä kysellä.

  Marsa, kyllä se meitäkin kylmäsi mutta kaikki hoituu onneksi kun kysyy vain osaajilta :)

  VastaaPoista
 13. Kukapa sitä nyt joka neliösentistä kuvan ottaisi. Kiitettävästi noin yleisesti olette dokumentoineet!!!

  VastaaPoista
 14. Millaiseksi olette kokeneet tuon hanan käytön? Ollaan harkittu vastaavaa kylpyhuoneeseen, mutta mietityttää jos pitää joka kertaa säätää veden lämpötilaa, käykö hermon päälle.. :)

  VastaaPoista