perjantai 24. elokuuta 2012

Kööpenhaminaa osa 2: Ostoksia


No nyt on shoppailtujakin ehditty kuvata, ja tässä parhaita löytöjä Kööpenhaminasta oikein roppakaupalla. 

Ravnsborggade-kadun-kirpputoritapahtuma oli mukavin mesta kuten jo mainitsinkin, sieltä poimittiin kirjaimet siskolle ja itselle. Näistä täytyy tehdä jonkinlainen taulu, paikkaan josta sitä tulee katsottua usein. Samasta paikasta löytyi tuliaisena höyrykone miehelle, oli pakko hankkia kun oli edullinen ja loistokunnossa.


 Samaisesta katukirpputorilta löytyi tämä leipäleikkuri joka on ihan tajuton turhake, halpa kuin mikä ja niin ihana! Purin sen osiin, siis tuon puu-osan irti terästä matkalaukkua varten kynsiviilalla, kun unohtui monitoimi-Leatherman kotiin. Sitä jännätin kuin pahainen kakara että tuleeko joku lentokentällä vetämään syrjään että näytäpäs mokoma mikä tuo on siellä laukussa, mutta tuli Suomeen ilman kommervenkkeja. 

Korkea lasipurkki oli myös samaisesta paikasta. Täytyy sanoa, että jos olisi ollut pakulla liikenteessä niin se olisi saanut tuolta kadulta runsaasti täytettä aivan varmasti. 

Kauniit kulhot löytyivät keskustasta Grönlykkestä, samoin kuin pieni pala ihanaa kangasta joka unohtui kuvasta. Siitä syntyy tyyny, se kangas haluaa olla tyyny.

Pieni design-puoti myi todella hienoa hyönteis-muistikorttipeliä ja vielä alennuksella niin se lähti matkaan. Nyt on unohtunut puodin nimi mutta Fredriksbergissä se taisi olla. Ostin kun oli aleessa, muissakin design-puodeissa löytyi samaa.

Keskiviikon keskustan kirkon kylkiäis-katukirpputorilta lähti matkaan ihanat vanhat metalliraamit, vain kaksi kun käteinen vain loppui silloin kesken. 30 kruunuako nämä oli kipale, eli 4 euroa. Voi voi, mitä siltäkin kirpputorilta olisi lähtenyt matkaan...

Tämä jätti XL-kokoinen korikassi oli ainoa asia mikä minulla oli "ostoslistalla" Tanskaa varten. Tine K Homen upea, ja todellakin mittavan suuri kori oli pakko saada, ja löytyi Portobellosta. Kuljin viimeisen päivän se olkapäällä eikä tuntunut yhtään liian isolta. Huom, tähän piilottaisi pienen lapsen. 48 euroa, ei paha, olin jo hilkulla että tilaan sen heidän nettikaupasta, mutta 20 euron postimaksut esti. 

Tämä täytyi taitella kirjaimellisesti suureen matkalaukkuun mutta ei kärsinyt siitä lainkaan. 
On ihana.

Ja pari keittiö-pyyhettä Illums Bolighusetista keskustasta, nämä ovat Bungalowin, olisi ollut omakin puoti kaupungissa mutta samat rasiat ja kankaat olivat Illumilla. Näistä varmaan teen muuta kuin käytän pyyhkeinä, olivat edulliset ja kauniit printit. 

Ja sitten täytyy mainita, kauppa joka olisi minusta paras vinkki koko visiitille
Pieni puoti jonka nimeäkään en nähnyt ulkoa mistään. 
Myi upe-a-ta japanilaista keramiikkaa törkeän halvalla, suuret kulhotkin maksoivat enintään 7 euroa, ja tiedättekö mitä, vain käteinen kävi ja eikös se ollut sitten se kauppa, 
joka löytyi tunti ennen lentokentälle lähtöä ja cash täysin slut. 
Voihän käkä.
Sijainti: Gothersgadella, lähellä Rosenborgin palatsin puistoa, suunnatkaa sinne jos upea keramiikka kiinnostaa. Olisin ostanut lattekupin poikineen, mustaa ja upeita käsin maalattuja kuvioita.
Kylläpä syö naista.

Mutta, matka oli mainio, seura yhtä upeata ja komeita löytöjä tuli tehtyä, tässä parhaat omista. Tottakai sisko ja siskontyttö löysivät yhtä kadehdittavia aarteita.

Nyt mukavaa viikonloppua ja ottakaa elokuusta vielä ilo irti!

p.s. Psst, kahdessa kuvassa on ihan pienet häivähdykset Sormustin ja sorkkarauta-kirjan vartiotuvan sisustuksesta, huomaatteko missä kuvissa? 

These are some of the finds from Copenhagen, sorry for the only finnish version this time, pressed for time but I hope the pictures will give a feeling of the mood.
Have a wonderful weekend!

7 kommenttia:

 1. Noita tuon tyylisiä korikasseja bongailin Ranskan matkalla siellä täällä. Halvimmat oli 20 euron paikkeilla. Enkä ostanut! Nyt vähän mietityttää... mutta toisaalta, huushollissa on jo jos jonkilaista koria ja kassia ;)

  VastaaPoista
 2. Niin, ja uutta kirjaa odotetaan innolla!

  VastaaPoista
 3. Kivat tuliaiset, höyrykone on yliveto vaikka en sellaisista mitään ymmärrä. Edullinen pakettiautomatka Köpikseen olisi noilla hinnoilla aika houkutteleva.

  VastaaPoista
 4. Oi, mun suosikki on tuo ihanan turhakemainen leipäleikkuri!

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä :) miekin kävin kesällä Köpiksessä ja samoja paikkoja kolusin, paitsi kirpputoreihin en törmännyt, mutta siinä Strögetin lähellä oli jotain kivoja antiikkipuoteja. Ja illum oli näppärä. Oma shoppailu jäi todella vähäiseksi, kun käsimatkatavaralla eli pienellä repulla kävin :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyviä vinkkejä. Iski kauhee matkakuume.

  VastaaPoista