keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Patinaa 2011


Hrrrr, ulkona on ainakin meillä niin jäätävän kylmä että olis kyllä todella paikallaan unelmoida kesästä itsensä lämpimäksi. Laitoin yhteen kokoon muistellessa Patinaa-palstan koko vuoden 2011 ja aika ihana kuvakokoelma siitä syntyikin!  Tahtoo hypätä tuonne kesään, siis justiinsa nyt.

Tässä kaikki vuodenaikojen mukaan esiin marssitettuina,
ja lisäähän kaikista viime ja tämän vuoden aiheista löytyy täältä Patinaa-palstalta, klik.
Tällä kertaa Patinaassa taas otettiin kaikki irti lumesta ja jäästä ja pakkassäästä näin niinkuin sisustusmielessä. Laitoin lämpimät tamineet ylle ja sisustin pihaa, tässä pientä esimakua, ja tästä pääset Patinaa-postaukseen katsomaan loputkin!I combined the whole year 2011 and Patinaa-column's pictures and what a lovely collage it turned out to be! You can find all the Patinaa-posts through here. And the newest post is all about decorating outdoors with, what else, but snow and ice, you can check it out right here.

18 kommenttia:

 1. Vau, mitkä kollaasit! Minäkin hyppäisin tuonne sekaan mielellään.

  VastaaPoista
 2. Älyttömän ihania, kauniita ja inspiroivia kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. kuvat on ihania ja niiiiin makeita myös nuo jäädyttämisideat! ite oon meinannu tärkätä pieniä pitsiliinoja vaan enpä oo saanu aikaseks. tuota jäädyttämistä vois kokeillakkin. kiitos inspiroivasta blogistasi sekä patinaa-palstasta!! minna :)

  VastaaPoista
 4. Katja, kollasin hartaasti nauttien kuvatiedostossasi. Sain muutaman, joita voin vaihdella palkissa etc., kun...

  VastaaPoista
 5. Kääk! En keksi sopivaa superlatiivia kuvaamaan ajatustani siitä, miten ihania nuo sinun kuvasi ovat! "Ihana" kuulostaa suorastaan laimealta. :D Mutta todellakin, ihan kirjamatskuksi passelia kaikki tyynni. :)

  VastaaPoista
 6. Näitä kuvia voisi katsella pitkään... Jää siis varmaan tuijottamaan* :D Kiitokset ihanista patinoista!!

  VastaaPoista
 7. kehuisin kuvia kuten muutkin...mut ihanaa on se että oot kehdannu laittaa noin hienosti...klik klik - kiitti hengenravinnosta!

  VastaaPoista
 8. Niin järettömän kaunista ettei voi sanoin kuvailla! Teidän kotona menisi varmasti kevyesti monta tuntia vain ympärilleen katseluun!:) Veikkaan että itsekin nautit suunnattomasti siitä kun vain katselet aikaansaannoksianne ympärilläsi.:)

  Onko teillä kylmä myös sisällä? Meillä täällä Korson asemalla nyt 16-17 sisällä jos ei uunia lämmitä, eli uunissa puut palaa nyt aika ahkeraan. Luultavasti lämpölaskut tältä kuulta silti tähtitieteellisiä vaikka saadaankin palella...
  Mut parempi tämä kuin vuosi sitten kun just muutettiin ja sisällä oli pahimmillaan vain muutama lämpöaste ja rikkinäisistä ikkunoista veti...Tämä on jo luksusta siihen nähden!:):D

  VastaaPoista
 9. Kiitos mieltä ilahduttavista kuvista! Onnittelut vuoden kulttuuriteosta Hattulassa :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia!
  Onnittelut Hattulan vuoden 2011 kulttuuriteosta. Hämeen Sanomien juttu oli hyvä.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihastuttava blogi ja koti teillä. Vasta löysin tämän. Ihana huomata, että tuollainenkin asuminenkin on mahdollista. Olen pienen ikäni haaveillut juuri tuollaisesta kodista. Nyt oman kodin hankinta ei mahdollista, mutta eiköhän tulevaisuudessa joku ihana kohde odota minuakin :)

  VastaaPoista
 12. Onhan se jo sanottu, mutta ihanat kuvat! Vanha talo on itsellänikin haaveissa. Miten hyvin lämpö pysyy sisällä näin kylmillä ilmoilla? Minkälaista käytännössä on pitää isoa taloa lämpimänä?

  VastaaPoista
 13. Ilmalämpöpumppu! Vaikka talossa on leivinuuniin, puuhella, takka ja sähkölämmitys, niin syksyllä asennettu ilmalämpöpumppu pitää reilut 70 m2 mukavasti lämpimänä, niin ettei patterit pauhaa yhtään. Ja varmasti edullisemmin. Suosittelen.

  VastaaPoista
 14. Alma, kiitos ihana :)

  Elsa, no joo, täällä yli -20 astetta pakkasta, ei uskalla edes katsoa lämpömittaria, niin nuo kesäkuvat kyllä pölttelevat niin mielessä!

  Piiku, kiitos kiitos paljon :)

  Mimosa, no nythän pääsee testaamaan jäädyttäen, voi aina peruuttaa ja sulattaa pitsit ja sitten tärkätä. Ollospa hyvä ja ihana kun nautit!

  Leena Lumi, mukava kuulla että nautit kuvista.

  Sari, kiitos valtavasti, ihanat superlatiivit jo nämäkin :)

  Helinä, hyvä kun on iloa!

  milla, ollospa hyvä, kyllä sielu estetiikkaa kaipaa, ihana kuulla että pidät.

  Henna, välillä on mukava ihan herätellä itseään siitä että mitä on tullut näperrettyä, usein meillä hautautuu moni asia arkikaaokseen, tällaiset kollaasit on kätevä tapa muistuttaa ihan itseäänkin :)
  Ja juu, kyllä meillä laskee lämmöt tällaisessa säässä, varmaan kaikilla uskoisin. Meillä on tuo maalämpö ja valitettavasti siitä ei ole iloa näin kylmällä, maa ei siis lämmitä joten suoralla sähkölämmityksellä mennään, iik sanoo meidän sähkölaskuri. Viileä on ja koitetaan rajata kylmää sitten ovia sulkemalla, alakerrassa mennään kymmenessä asteessa. Jos saisi aikakoneen niin estäisin ne typeryys-remontit 60-luvulta kun kaikki uunit on täältä purettu. Ja voi miten odotan kevättä jo nyt!

  Maina ja Marjatta, kiitokset oikein suuret, se on kyllä upea tunnustus, tuli niin yllätyksenä :)

  Vuokko, minä uskon vankasti siihen että on taatusti se sopiva koti sitten vain odottamassa sitä täydellistä hetkeä kun löytää sinut ja toisinpäin. Mukava kuulla että inspiroi :)

  Kultakutri, meillä tosiaan on maalämpö lämmittämässä ja näin kylmällä se ei millään pidä koko 400 neliötä taloa lämpimänä ja ei tarvitsekaan. Alakerta jossa ei asuta on sellaista +10 astetta paitsi työhuone (vanha lipunmyyntitoimisto) jossa on ok lämmin. Yläkerrassa asutaan ja kyllä huomaa miten valtava merkitys on ollut uuneilla ja erityisesti keittiön hellalla jotka on kaikki purettu 60-luvulla. Kylmä hiipii meillä sisälle tässä säässä mutta ei täällä nyt ihan hampaat kalise, villatossut, vaatekerrokset ja viltit ovat kova sana meillä :) Tulevaisuudessa vielä palautetaan se hella, varmasti, kunhan rahat riittävät.

  nortti, meille tulee puhallinkonvektoreita kunhan rahat riittävät, saapa nähdä jos jo ensi kesänä voisi niitä asennella, eli sama meininki mutta ne liitetään lämpöpatterijärjestelmään.

  VastaaPoista
 15. Mahtavia kuvakollaaseja, silmä lepäsi! Hauska juttu muuten, minä olen tehnyt ihan samanlaisen neulatyynyn kastikekulhoon! Se on sopivan iso kun on paljon neuloja, siinä ei mikään pikkutyyny riitä. Mukavaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia! Kaikki näyttää niin kauniilta ja inspiroivalta :)

  VastaaPoista