perjantai 12. elokuuta 2011

Lasikuvun alla


Minua on hemmoteltu. 
Vanha kenkälaatikollinen tavattoman vanhoja kansakoulun opetusvälineinä käytettyjä linnunmunia ja tämä aivan pähkinänä vanhoihin kansakoulutarvikkeisiin on nyt aivan myyty. 
Sain ne ihan omaksi, voi minua, kiitos ihana Laura.


Uimareissulla keräsin myös järvisimpukan hylättyjä kuoria, ehjiä, jotka pesin kunnolla. Läheisellä järvellä niitä on niin paljon että joka askeleella löytää joko elävän tai pelkän kuoren.
Keräsin sellaisen sopivan määrän sillä minulla oli niille ideainen.


Olohuoneen yhdessä nurkassa ovat suurin osa meidän lasikuvuista ja ne ovat todella kaivanneet täytettä joka puhuttelee, ja nythän sitä löytyi.

Pienemmät lasikuvut ovat muovisten tai metallisten, mutta aina viallisten tai täysin rikkinäisten millenium-kellojen kupuja, ostettu superhalvalla kirpputoreilta, jotka tuunattiinkin Vintagen viemää-kirjassa. Suuret kuvut ovat kauan haluttuja ja himottuja herkkulöytöjä edullisesti nyt loppukeväästä eräästä antiikkiliikkeestä josta joskus onnistuu jotakin löytämään. Ja nyt onnisti!


Siellä ne nyt ovat, hetki meni pohdintaan kuinka simpukat ja munat sinne saan kunnes tajusin että kupu sivuttain, täytteet hellästi sisään ja sitten äärimmäisen varovaisesti kupu oikein päin alustaa vasten. Ainakin super-hitaasti munien kohdalla.


Sain minä vielä todella upeat kärpässienetkin samalla jotka ovat yhtälainen aarre. 
Miten voi oikeasti opetusvälineistö ollakaan näin herkkua?


Vanha parsintasieni taas oli löytö Hämeenlinnan rompetorilta nyt pari viikonloppua sitten, se oli niin hieno ja niin huolella tehty, 5 euroa siitä oli mieluinen hinta ja lähti matkaan.


Lintua pohdiskellessa, minä kerään ulkoa vain sulkia.

Mukavaa, mahdollisesti kirpputori-inspiroitunutta viikonloppua kaikille!

I collected empty duck mussel shells from the lake on a swimming trip, they were easy to find, the lake is jam packed filled with them. I also got super-wonderful (atleast to me) old school teaching equipment egg shells from my hubbies sister and I'm so happy. Finally I got some filling for my glass domes in the living room corner. Lovin' them all.

22 kommenttia:

  1. Ihania luonnontiedeaiheisia aarteita! Ja sopivat muuten aika hienosti juuri tähän koulujen aloitusaikaan. Kiitos ihanasta blogista, täällä käydessä tulee inspiroitunut olo!

    VastaaPoista
  2. Nuo kuvut esineineen ovat sitten ihanan nostalgisia!

    Kouluesineistöissä on vetoavaa, liekö hyvät koulumuistot?!

    VastaaPoista
  3. On kyllä nyt niin kertakaikkisesti ihania kupuja, ja niiden sisältö, VAU!
    Olen koittanut kirppareilta löytää kellokupuja, yhden löysinkin mutta siihen se jäi! Ja ne aarteet niissä sisällä...kuinka lähes ilmaiseksi saakin tällaisia systeemeja, upeaa!
    Aina huiman hienoa näpertelyä täällä!
    Eija

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania! Juuri tällaisen kokoelman haluaisin minäkin kirjastohuoneen nurkkaan, mutta eipä ole sattunut minun kohdalleni mitään noin huippua :)

    VastaaPoista
  5. Vau! Eihän noista muuta voi sanoa :) Vähänkö paljon jännää olisi opetella tunnistamaan munia ihan oikeita sellaisia varovasti tutkimalla.

    Ja kuvut on upeita, olen yrittänyt niitä kelloja löytää mutta ilmeisesti ne ovat täälläpäin vielä arvostettuja kun ainokaisella näkemälläni oli pyyntinä 20€. Tai sitten joku oli lukenut sun kirjan ja päättänyt lyödä rahoiksi :)

    VastaaPoista
  6. Ihana idea kerätä kesää talteen lasikuvun alle...☺

    VastaaPoista
  7. Voi että osaa olla ihania tavaroita ja aarteita! Kaunista katsella.

    VastaaPoista
  8. Voi kyllä tuo kupujen-pöytä on ihana. Kaikkia mahtavia aarteita säilöttynä.

    VastaaPoista
  9. Voi hitsinpimpura miten kätevä idea! Meneekö tuonne kuvun sisään pölyä? Jos ei mene niin tuohan on ihan täydellinen keino tehdä pieniä asetelmia kotiin ilman sitä kamalaa pölyjen pyyhkimisen vaivaa. Lasikuvut varmaan on helpompi pyyhkiä kuin jokainen yksittäinen pikkuesine.
    Ja nuo vanhat koulujen opetusesineet ovat hurmaavia, niistä tulee lapsuusmuistoja. Pienessä kyläkoulussa 70-luvun lopulla kun käytettiin edelleen niitä vanhoja välineitä joilla isäänikin oli opetettu 50-luvulla.

    VastaaPoista
  10. Upeita tuunauksia ja ihastuttavia aarteita! Kirpputorillehan tästä on suunnattava näiden inspiraatiokuvien jälkeen - kiitos :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Kärpässieni on ihan ykkönen. Mitenköhän se on käsitelty, että se on saatu noin säilymään? Tietäisikö kukaan?

    VastaaPoista
  12. Yksi kupu ei ole vielä mitään verrattuna sinun kokoelmaasi. Hienoja täytteitä.

    VastaaPoista
  13. Prusiluska, mitä enemmän näyttää tiedemiehen työpöydältä, sitä enemmän hymyilyttää :) Kiitos hei valtavasti, ihana kuulla!

    Elsa, voi olla muistot tosiaan, meillä ei kyllä enää paljon käytetty tällaisia vanhoja mutta muistan jo pienenä ihastelleeni niitä koulun ullakolla, ovatkohan jo sieltäkin kadonneet?

    Eija, pikkukupuja on osunut ihan jotenkin sattumalta kohdalle, jos näet antiikkiliikkeessäkin rikkinäisen kellon sen alla, tarjoudu ostamaan satsi edullisemmin, joskus toiminut sekin. Ja kiitos kovasti, mahtava kuulla että pidät :)

    Kartanonrouva, ei surua, yksi mitä löytyy muuten todella helposti on niitä nupillisia kupuja vaikka mistä sisustuspuodeista, oikein suuria suurilla lautasilla kun istuvat niin on aivan yhtä tehokas vaikutelma :)

    Pilvitarha, samaa mietin minäkin! Vielä puuttuu se lintukirja jossa olisi kuvat niistä munista, mutta luulen että ovat aikas hankalia tunnistettavia, mikä onkaan juuri sopivasti rusehtava ja missä olikaan eniten pilkkuja, huh ;) Älä toki lannistu kuvuista, saman hintaisia olen nähnyt minäkin, se on sitä ajatusta että sillä muovikellolla on jotakin arvoa siellä alla, hassua kyllä...

    Irmastiina, kyllä vaan, sinne kaikki kauniit, kivet ja männynkävyt :)

    Kodinhenki, kiitos paljon!

    sirkkis, mukava on säilöä, on iloa tiirailla aina kun ohikin kulkee :)

    Rhia, ei mene ollenkaan pölyä, ja juu, se pölyjen pyyhintä ottaa monella tapaa itseäkin aivoon mutta ei enää niin paljon! Pyysin ja sain syntymäpäivälahjaksi strutsinsulkaisen pölyhuiskan Clas Ohlsonilta ja nyt siitä voi ihan nauttiakin :)

    Mirjami, hyvä kun inspiroi, ja parhaita mahdollisia metsästelyjä kirpputoreille!

    Susanna, kärpässienet ovat itse asiassa veistetty ja todella huolella tehty kipsistä ja kai jostakin muustakin massasta, on kyllä huolella tehty aidon näköisiksi.

    TeSa, siitähän sitä vähitellen kerryttää, nupilliset kuvut ovat kyllä yhtä komeita myös jos haluaa nopeasti kartuttaa valikoimaa :)

    VastaaPoista
  14. Minä menin penkomaan vintille kirjasi ja blogisi innoittamana ja löysin peräti kaksi muovikellollista kupua.Välillä on hyvä asia, että anoppi säästi miltei kaiken :) Sain ne juuri purettua. Nyt on ajatuksena, että kysyn naapurin puusepältä, voisiko hän tehdä minulle puusta nuo alustat...Kiitos innostavasta blogista ja kirjasta. Toivottavasti kirjallesi tulee vielä joskus jatkoa :)

    VastaaPoista
  15. Voi miten IHKUJA juttuja, todella nättejä..viherrän jo ihan..;) Kerään täällä säästöpossuun rahaa että saisin kirjasi ostettua, se on saanut niin hyviä arvosteluja joka puolella että haluaa kanssa..
    HUOM HUOM!! Kiva kilpailu minun blogissa, tervetuloa ihan kaikki osallistumaan. Kiva palkinto tiedossa voittajalle!!

    VastaaPoista
  16. Oi miten ihania! Ja pysyvät pölyttöminäkin! Minä en vaan koskaan törmää noihin kelloihin missään, en edes toimiviin... ;)

    Kaunista on!

    VastaaPoista
  17. Blogisi on todella inspiroiva ja kuvasi taidokkaita! Tämä on yksi suosikkiblogeistani! :)

    VastaaPoista
  18. Ihan mielettoman upea lasikuupoyta. Pakko kai se on menna kirjakauppaan ostamaan kirjasi. Kertakaikkisen mahtavaa tunnelmaa teilla asemalla!

    VastaaPoista
  19. Voi mitä aarteita! Ja niin kauniisti keksit ne laittaa esille!

    VastaaPoista
  20. Oi että miten ihania aarteita lasikuvuissaan!

    VastaaPoista
  21. Ihana asetelma! Mieleen tuli kysymys, että käsitteletkö mitenkään noita löytämiäsi linnunsulkia? Kun itse olen sattumalta kesän aikana löytänyt komeita sulkia muutaman kerran. En ole vielä niitä uskaltanut sisälle tuoda ettei niissä ole mitään kirppuja :D

    VastaaPoista
  22. Jenny, en ole käsitellyt mitenkään sulkia, lintukirppujahan esiintyy enimmäkseen keväällä, eli onhan se mahdollista että niissä voi olla jotakin. Tökkää vaikka pakastimeen purkissa joksikin aikaan, tai sprayaa etikalla, me olemme jättäneet ne ulos joksikin aikaa, ja nyt ovat kuvun alla.

    Kiitos hei hurjasti kommenteista, ihania olette!

    VastaaPoista