keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Keväthommia



Marianpäivän kevään ennustus piti sitten aivan täysin paikkansa! Lehdet tulivat juuri niin kuin oksat silloin lupasivat, vau, tämän testin toistan taatusti ensi vuonna.

Upea viikonloppu piti minut pihalla kaikki päivät haravoimassa tuntikausia, vieläkin puuhaa piisaa ja lehtikompostorit ovat jo täynnä. Mieheke silppuroi lehdet sellaisella villillä imurin kaltaisella, menevät todella pieneen tilaan, oikeasti iso apu. 
Rusketustakin sain jo, enkä onnistunut onneksi käräyttämään itseäni, jopas. 

Kaikki vuokot kukkivat jo, tuntuu että sinivuokot jo lopettelevat...

Aivan kohta koko piha täyttyy kukkivista keltavuokoista, ovat levinneet aika mahtavasti kolmessa vuodessa kun siementen kypsyttyä vasta päästämme ruohonleikkurin irti. Tässä asemapuistossa eivät nämä kukat ole harvinaisuuksia, onneksi.
Tuntuu että herään taas eloon samaa tahtia kuin piha ympärillä, kesää ihanempaa aikaa ei vanhassa talossa voi olla, onneksi talvi on jo ohi. Ovet ovat auki portaikkoihin ja maalämmön voisi jo laittaa pois päältä. 
Tumma mansardikatto on paras lämmönvaraaja ikinä.

Ei malta odottaa että on pian taas enemmän tämmöistä...

Huomenna jotakin aivan muuta luvassa, nyt täytyy mennä järjestelemään sekaisia huoneita ja sitten nukkumaan, heissansei!

8 kommenttia:

 1. Kivaa keväänodotusta sinne Suomeen!

  Meillä katsellaan, kun puut saavat syksyasunsa ja haravoidaan lehtiä ihan urakalla :/

  VastaaPoista
 2. beautiful collection fo photos.

  VastaaPoista
 3. I-ha-ni-a kuvia!
  Tiedän mitä tarkoitat niillä.

  VastaaPoista
 4. Sain viime viikolla ihanan kirjasi postista. Sitä tuli ihailtua koko pääsiäinen pihalla auringon paisteessa :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa päästä vihdoin pihatöihin; pääsiäisenä olin ylpeä itsestäni, kun haravointia oli loppujen lopuksi kovin vähän - hyvin oli tullut haravaa heiluteltua jo syksyllä!

  Meillä valkovuokkoja odotellaan vielä avautuvaksi, sinisetkin aukenivat vasta reilu viikko sitten.

  Mukavia puutarhahetkiä sinulle!

  Sari Puumulista

  VastaaPoista
 6. Tulin vielä kiittämään kauniista kirjasta. Eilen vihdoin tuli postissa, enkä ois millään malttanut illalla mennä nukkumaan, kun vaan luin ja luin!

  Pihahommia, niitä on nyt saanut ja voinut hyvällä säällä tehdä, mahtavaa!

  VastaaPoista
 7. Olen samaa mieltä; vanhan talon autuus on kesä. Tuntuu kuin olisi vankilan ovet avautuneet ja koko piha muuttuu lisätilaksi. Minusta on ihanaa kun ovet voivat olla auki tulla ja mennä. Kohta vietetään aikaa enemmän ulkona kuin sisällä.

  VastaaPoista
 8. Mirjami, no johan, eri vuodenaika mutta samat puuhat ;) Joo, meidän vaahterat ovat meillä vastuussa aina monen, monen päivän haravoinnista, harmiksi (onneksi) osa niistä on ikänsä päässä ja joudutaan kaatamaan pian. Mutta sitten saa istuttaa taas jotakin muuta! Mukavaa syksyä sinne :)

  coco, thankyou, the spring has finally arrived and instead of white or dull grey there is at last green :)

  Sirkku, kiitos, vielä täytyi rajata sitä kuollutta ruskeaa mutta johan oli kun päivän jälkeen vain sama kuvakulma olisi saanut aikaan paljon enemmän vihreää, ihanaa.

  Leenu, hei hienoa, ihana kun pidät :)

  Sari, meillä lehdet jätetään aina suosiolla maahan talveksi, suojaa ja avittavat vuokotkin lähtemään nopeammin liikkeelle keväällä, niin ja niistä lähtee parhaat osat vielä ruoholle ravinteeksi kun vähän saavat maatua :) (ja on vähän vähemmän jäljelläkin sitten mitä haravoida)

  Teija, mahtavaa, kiitos itsellesi, parasta kuulla kun kolahti mukavasti :)

  Autuas olo, juurikin näin, ei vetoisia nurkkia ja villapaitoja, kohta heitän sukat kaappiin taas kesäksi ja katselen niitä sitten taas kuin vieraita esineitä syksyllä :)

  VastaaPoista