keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kylpyhuoneessa

Tätä lupasinkin näyttää kun sain vain aikaiseksi, pieni muutos kylpyhuoneeseen, nimittäin pyykkihuoltoon! Meidän yläkerran kylpyhuone on vähän ankea, no okei, aika paljonkin ankea joten ennen kuin sinne mitään remonttia puuhataan (viimeisenä listalla) niin vähän sisustuspiristystä.

 Vanha naulakko jonka kunnostin muutama vuosi sitten löysi vihdoin paikkansa täällä ja pesuaineet pääsivät kätevästi paikoilleen. Muistan miten naulakossa oli sitkeä sissi maalipinta päällä, hinkutin sen tunnollisesti pois ja koukuissa vasta haastetta olikin mutta lopputulos on mahtava. Kuultovahaa päälle, mietin silloin pitkään mitä haluaisin pintaan ja olen kyllä yhä tyytyväinen valintaan.

Koukkuihin mahtuu vaikka mitä...

Ja ensimmäisenä halusin pyykit lajitteluun pyykkikorin sijaan, käyttöön pääsivät armeijan vanhat merimiessäkit, kulunutta kaunista puuvillaa ja ripustuskoukuiksi Armeijan Reserviläisten kaupasta Hämeen Linnan vierestä vanhat armeijan avaimenperä-koukkusysteemit.

Ihanan karua yksityiskohtaa, nyt sitten testataan käytännössä kuinka säkit toimivat, vielä voisi harkita jotenkin merkata mitä mihinkin menee mutta en halua painaa säkkeihin tekstejä, ovat niin mahtavia nyt, vanhoine paikkauksineen kaikkineen.


Had to do a little bit of interior pep in our bathroom, renovation here is the last one on our list but to a really dull room this made the world of difference. Old sailor-sacks now hang on this antique coat rack that I restored a few years back. We'll sort our laundry in these. Also the washing powders are handy now and I can reach them, weren't so handy before. The room looks so much better now.

23 kommenttia:

 1. Käytännöllista ja kaunista! Hyviä ideoita paljon....!

  VastaaPoista
 2. Ihania yksityiskohtia :) Varsinkin nuo nahkaperäiset koukut! Armeijakauppaikäväni vaan lisääntyi nuo nähdessäni, kohta tulee kuluneeksi vuosi siitä kun muutin Hämeenlinnasta pois. Pitää päästä taas pian sinne penkomaan!

  -Anni
  www.onnia.fi

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunista! Ihana hylly, ihania tavaroita ja uskon että koko kylpyhuone piristyi tuosta!:)

  Mutta mitä tuo kuultovaha muuten on ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää?

  VastaaPoista
 4. Siis niin kaunista ja käytännöllistä, jälleenkäyttöä parhaimmillaan!
  Eija

  VastaaPoista
 5. No onpa kauniita kuvia. Naulakko on sanomattoman kaunis. Ja upeita merimiessäkkejä!! Hyvä kokonaisuus!

  VastaaPoista
 6. Makeen näköiset. Ja etenkin ne klipsit on upeet.

  VastaaPoista
 7. O ou.. :)
  Me ostettiin noita koukkunipsuja armeijan huutokaupasta mielessämme sama asia,jonka olet juuri toteuttanut!
  Ja kuinka ollakaan mies toi mökiltään viime kesänä vanhan naulakon, joka on lähes samanlainen kuin teidän... *huokaus* :)
  Nyt kun sinä olet tämän toteuttanut, on lienee keksittävä erilainen idea, jahka saamme kodinhoitohuoneen seinän valmiiksi..

  Mutta tästä syystä pidän blogistasi-ja tyylistäsi-se on NIIN juuri sitä mistä itse pidän! :))

  Kivaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 8. Onpa hyvä kun nuo koukut on noin pitkät niin saa tavaraa kaikenlaista roikkumaan - hieno!

  VastaaPoista
 9. Juu varmaan hyvä ettet laita tekstiä sillä jos systeemi ei jostain syytä enää sitten tunnukaan kivalat, voi vielä käyttää niitä muuhunkin :)
  Upeita ovat ja ihania nuo avaimenperätkin! :)

  VastaaPoista
 10. Lovely, I do love those sailor backs.
  Take care
  Sandra

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno! Tulee niin kade olo, kun ei ole itse vielä saanut mieleistä kodinhoitotilaa... Ihana keräillä toisilta ideoita :D

  Tuli sellainen idea mieleen, että jos ei halua säkkeihin painaa lajitteluohjeita, niin miten olisi sellaiset pienet kortit/kangastilkut, jotka laittaisi roikkumaan kassiin noista rei'istä?

  VastaaPoista
 12. Tosi ihania yksityiskohtia! Tykkään etenkin pyykkipusseistasi sekä vanhasta naulakosta!!

  VastaaPoista
 13. Ihastuttavia ideoita löytyi jälleen sivuiltanne. Tässä pieni idea teille mitä voi tehdä vanhoista ikkuna karmeista. http://essi38.blogspot.com/2010/11/smycken-som-antligen-hittat-hem.html

  VastaaPoista
 14. Kaunista. Sinulla on aina sitten mahtavia löytöjä täällä.

  VastaaPoista
 15. Elsa, mainiota kun pidit :)

  Anni, avaimenperät löytyivät tosiaan tuolta Reserviläismyymälästä, ihan pieni putiikki linnan vieressä, yksi minun suursuosikeista :)

  Vekarus, kiitos paljon!

  Henna, piristi kyllä valtavasti, kuultovahana käytin siis Osmo colorin valkoisen sävyistä puuvahaa, sillä voi tosiaan vahata melkein mitä vain, puuvillakangasrievulla hyvä levittää. Sen jälkeen ei vain voi oikein maalata, vaha täytyisi hioa pois, mutta tätä naulakkoa en halunnutkaan maalata, saa näyttää ruppaiselta itseltään :)

  Eija, mukavan käytännöllinen tosiaan tuli kokonaisuudesta, tai ainakin toivon niin, täytyy nyt kunnolla testata pyykkisäkkejä, en ole koskaan pitänyt pyykkikopan penkomisesta niin jospa nyt pääsisi siitä :)

  Hyvä mieli, kiitos kiitos kovasti :)

  Thilda, ovat omat lempparit myös, kunnon ronskit ja tukevat, armeija-tavara on parasta!

  Ruusa, siksihän näitä ideoita täällä blogissa jaan että niitä voi muutkin ideoida ja soveltaa omakohtaisesti, siitä niin vain ideaa jatkamaan :)

  Pieni lintu, juu, pidän paljon kunnon tappinaulakoista, näiden puhtaaksi rapsuttelussa vain meni päivä ja useampikin, onneksi lähtivät irti naulakosta! Muuten olisi ehkä hermo levännyt aivan toisella tapaa vielä ennenkuin oli valmista ;)

  Kamomilla, näin just aattelinkin, jos lähtee säkki muuhun käyttöön niin harmittaisi vietävästi jos kyljessä lukisi aina 40 astetta ;)

  Sandra, thankyou so much, adore them too. The sailors I guess have sown small patches to them here and there, looks like childrens drawings, love the details :)

  Maamonmuussi, hyvä idea, näin ajattelinkin, lappusia kehiin niin osaa miehekekin lajitella :D Meillä ei oikein ole vielä tosiaan kodinhoitotilaa, vain kylpyhuone jossa on paikka pyykinpesukoneelle, mutta tämä toimii vielä, sitten jossain vaiheessa saa pyykit hoitaa siellä missä todella mahtuukin, omassa tilassaan.

  Mirjami, kiitos kaunis!

  Kirsikka, mukava kun pidät :)

  VastaaPoista
 16. Mukavaa tostaita tänne ! Hienolta näyttää. Arvaan, että tosiaan on ollut naulakossa rapsutustyönsä ennen tuota upeaa ulkonäköä.

  VastaaPoista
 17. Hauska idea, nuo koukkusydeemit on jännät. Miksen ikinä pääse käymään noissa armeijan myymälöissä...??? Ajankäyttö-ongelmia ehkä? :)
  Noihin säkkeihin voisi ehkä ommella nimikoidut kangaskyltit lajittelun helpottamiseksi. Ne saa sitten halutessaan pois ja säkit ovat edelleen alkuperäisessä kuosissaan. Sellaiset paikkauksen näköiset lappuset voisivat olla hauska lisä etenkin jos säkeissä on jo valmiiksi paikattuja kohtia. Ja ne voisi pistää vähän vinksalleen myös :)

  VastaaPoista
 18. Hyvä idea nuo pyykkisäkit..

  Tuollaisia vanhoja naulakoita on tullut minua vastaan useita viime aikoina kirppareilla. Harmi ettei mulla ole noille oikein missään täällä tilaa.

  VastaaPoista
 19. Hienon näköistä!
  Tuli mieleen tämmönen käytännön kysymys. miten sait ton naulakon kiinni seinään niin ettei tule alas kun pyykkisäkit täynnä? mulla eivät ainakaan pysy kovin kauaa tyhjänä:)

  VastaaPoista
 20. Niina, oli kyllä, onneksi koukut lähtivät irti, hinkutin ja rapsutin jokaisen käsissä, kuinkas monta niitä olikaan, 15, oho!

  Rhia, tuo on myös hyvä idea, täytyykin mallailla vaihtoehtoja, niin erottuu petivaatteet 30-asteisista :)

  Merja, no mutta, naulakon voi laittaa vaikka katon rajaan ja kiinnittää siihen taulut nauhoilla roikkumaan, tai oven ylle, tai sängyn ylle, tai... olen aivan perusteellisen perso kunnon vanhoille naulakoille, ne käy minne vain :)

  Sanna, naulakon taakse kiinnitettiin suorat lattaraudat jotka kiinnitettiin usealla ruuvilla itse naulakkoon ja sitten seinään, on tukeva ja suunniteltiin juuri tätä varten, meillä myös täyttyy ainakin lakana-pussi nopeasti ja painaa. Saatan lisätä vielä toisen ripustuskoukun itse säkeille kullekin mutta naulakon pitäisi kestää. Niin, hyvä myös tai aika olennainen osa on kiinnittää sitten sopivilla ankkureilla naulakko seinään, materiaalista riippuen, tuossa on pinnassa kipsilevy joten kunnon kipsilevyankkurit ruuveille oli tarpeen.

  VastaaPoista
 21. Kiva naulakko ja hauskat säkit. Noita säkkejä voisi itsekin ommella. Kuultovahaus on onnistunut valinta naulakon pintaan.

  Kevätiloa!

  VastaaPoista