maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kasvitieteilijä

 Suuret kiitokset ja kumarrukset näin mahtavasta kirja-innostuksesta, olen ihan ilosta mykkyräisenä täällä palautteesta, tiedättekö muuten,suuri rooli kirjan syntymisessä on ollut teidän ihanien lukijoiden kannustuksissa, joten isot aplodit kuuluu myös teille!

Kiire sitten vei koko viikoksi, höh, lomakin meni ja oli mutta onnekkaalta tuntui olo kun sai olla kotona. Eniten olen inspiroitunut viime päivinä näistä mahtavista kasvioista ja eläinkirjoista, piirroskuvia ja upeita sivuja. Kolusin antikvariaatteja ja etsin itselleni kunnon kokoelman. Kirpputorilta 50 senttiä maksanut vanha upea lasten nahkavyö ja niputin vielä kirjat kuin koululainen ennen vanhaa.

Nyt sitten ihailen ja opettelen ...

Jätän kirjat minne sattuu auki herkuilta aukeamilta ja ihailen vain kuvia pohjattomasti. Siitä on monta vuotta kun muksuna omistin kasvion ja mökillä menin joskus ympäriinsä ja tunnistelin kasveja. Se oli mukavaa. Näyttää olevan yhä mukavaa.

Löytyivät sienikirjat, eläin- ja kalakirjat, hyönteiset ja monet kukka-aiheiset, pehmeälle paperille painettuna, minä hipeltelen sivuja. Löytyi jopa yksi kirpputorikierroksella parilla eurolla, kirja on kokenut niin kovia että pohdin raaskinko ottaa siitä sivut toiseen käyttöön.

Jokaisella aloittelevalla kasvitieteilijällä pitää olla vähän multaa kasvikirjan välissä.

Eikö olisi muuten ihanaa kun näitä saisi vielä kirjakaupoista? Taskukokoisina ja juuri oikealla paperilla, kanniskelisin niitä kokoajan mukana.

Psst, muuten, meillä kävi viime viikolla asemalla radiokin, täältä pääsee katselemaan vähän tunnelmia.Kiitos Nina!

I searched and scoured many antiquarian bookshops for old botanical-books and such, and found a whole collection. Old drawn pictures, printed on soft paper, just admiring the pages and learning at the same time. Books on mushrooms, animals, bugs, flowers, you name it. Also found an old leather belt  for 50 cents at the fleamarket and I bound them together to look like a students school-bookpile, just like old times. 
A little bit of dirt between a flower-book is a necessity for any learning botanist, right? A lot if inspiration in these beauties..

18 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kirjat ootkin löytänyt! Toisaalta joku sivunen olisi kiva raameissakin, mutta eihän noita oikeesti raaski pilkkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kirjoja! Minkäikäisiä painoksia olet löytänyt? Itseäni viehättää myös tarkat piirrokset ja etenkin latinankieliset nimet.

  VastaaPoista
 3. Ajattelin lähettää onnittelut jo viime postaukseesi mutta koska sait niitä aikamoisen kasan, ajattelin että säästetään yksi tällekin kerralle..:) Joten: mahtavasti onnea hienon kirjasi johdosta! Ihania kuvia ja kiva tunnelma!
  Ihania ovat nuo löytämäsi kasvikirjatkin, voi kun minäkin löytäisin..niitä olisi tosiaan kiva käyttää muuhunkin kuin kirjamuodossa, jos vaan raaskisi sakset niihin iskeä..mukavaa viikkoa täältä meidän suurelta saarelta!

  VastaaPoista
 4. Jotenkin noita kirjoja ei sitten raaskikaan leikellä, vaikka ideoita olisi uusiokäyttöön. Näin on käynyt itselläkin :)
  Ihanaista viikkoa!!!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea ja kauniita kirjoja!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania vanhoja kirjoja! Olen pienestä pitäen rakastanut kasvi- ja eläinkirjoja (kukapa niitä voisi vastustaa!?) ja opetellut kasvien ja kalojen latinankielisiä (tai tieteellisiä, kuuluu kai sanoa) nimiä. Yhdestä kasvikirjasta raaskin irroittaa sivuja niin, että otin aina aukeaman niteestä, jolloin sen periaatteessa saa vielä parsittua kiinni... ;)
  Kyllä hyviä löytöjä teit!

  VastaaPoista
 7. Teija, juuri näin ajattelinkin, en ole vielä uskaltanut saksia viedä lähelle, jos vaikka vielä vähän kypsyttelen, ehjät kirjat pidän ehjinä, ne ovat vain niin täydellisiä. Selailen sivuja ja nautiskelen, tässähän ehtii vielä mukavasti kesäksi oppimaan jotakin :)

  S, ensimmäisiä tai melkein ensimmäisiä tuolta 50- ja 60-luvuilta valikoin, että on varmasti paperi kohdallaan, se sellainen vitivalkoinen hiukan kiiltävä paperi on kyllä niin nounou. Ja juu, ne alkuperäiset nimet, kaikki kuulostaa niin paljon paremmalta niillä :)

  Laura S, kiitos oikein paljon! Kasvikirjojen vanhoja painoksia on vielä aika mukavasti löydettävissä antikvariaateilta. Uuden kirjan kanssa en harmittelisi ollenkaan ja heti hyödyntäisin kun paperi olisi kohdillaan. Mukavaa viikkoa sinullekin :)

  Siirisofia, näinpä, saa nähdä maltanko vähän harkittuani tuon aika rikkinäisen kirjan hyödyntää, on niin kauniita sivuja. Ihanaa viikonalkua sinullekin :)

  Nalle, nämä ovat kyllä herkkuja, kyllä ne osasi valita piirokset näihin kirjoihin ennen vanhaan :)

  Voikukkapelto, tuo on todella hyvä idea, vähän niinkuin hellävarainen purku joka on melkein peruutettavissa, kiitos ideasta! Nuo latinankieliset nimet ovat tosiaan aivan ihania, voisi todella alkaa vähän opettelemaan, että osan edes tunnistaisi ja osaisi nimetä :)

  VastaaPoista
 8. Onpa ihania!:)
  ja sellainen vanha kirja tuoksuu hyvälle! Meillä muksut osaa jo vaikka mitä eläimiä, kun yksi lempipuuhista on tutkia eläinkirjoja, ne ei vaan ole noin hienoja...

  VastaaPoista
 9. On siinä komea kirjakokoelma. Minullakin on joitain noista, ovat hyvin käytössä mukana olevia kesäisin. Onnea julkisuudesta jota olet ansaitusti saanut ♥

  VastaaPoista
 10. Uuuh, ihania kirjoja ! :)
  Olen täysin unohtanut metsästää tuommoisia opuksia !

  VastaaPoista
 11. Onnea Sinulle kirjaprojektistasi! Odotan innolla kirjaasi ja sen ideoita. Kuulin radiosta haastattelusi, oli ihanan lämminhenkinen tuokio, oli ilo kuunnella. :)

  VastaaPoista
 12. Henna, totta! Ihan oma fiilis ja tuoksu, näistähän on mukava tutkailla eläimiä, tuttuja on lapsuudesta ne hehto-kokoiset eläinkirjat myös :) Tuli selattua usein läpi, hyviä kyllä nekin!

  Sirkkis, kiitos hurjan paljon, joo, nuo kirjat on kyllä ihan käyttöesineitä, aion nyt tutkata mitä sitä tuonne pihaan voisi vaikka haluta näistä hyötykasveista :)

  Niina, no onneks on näitä vielä löydettävissä mukavasti, minä karsastan niitä nykyään kirjakaupassa olevia persoonattomia kasvikirjoja, eihän niitä kukaan halua lukea, vaan tämmösiä :)

  Haaveilija, kiitos kovasti! No hyvä kun kuulosti hyvältä, vähän jänskätti alkuunsa kun livenä tuli ulos että kuinka alan höpöttämään mutta onneksi oli hyvä haastattelija niin meni sutjakkaasti!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaunis itsellesi mukavasta haastattelutuokiosta! Oli niin hyvä haastateltava, että oli ihan ilo jutella. :)
  Ja blogisi on kyllä aarre sisustusblogien joukossa - ihana vinkki noista kirjoistakin taas.

  Hyvää jatkoa Asemalle ja mukavaa kevättä!
  Terkuin Nina Yle Hämeestä

  VastaaPoista
 14. Ihanat kirjat!
  Ihana on myös se, että olet tehnyt oman kirjan! Kyllä on jännää!!

  VastaaPoista
 15. Olipa hienoa lukea, että kokoat uniikit ajatuksesi myös kirjaksi! Onnea! Täytyykin käydä ostamassa kirja, jahka meidän asemalla joskus päästään remonteissa sisustusvaiheeseen niin kaikki ideat ovat tarpeen :)

  VastaaPoista
 16. Hienon kokoelman olet saanut kerätyksi. Mulla on myös tuo Värikuvakasvio, vuodelta -53, isäni lapsuudesta. Meillä on kotona äidin hoteissa myös saman kirjan uudempi painos, 80-luvun alusta, omasta lapsuudestani eikä se ole läheskään niin hieno. Piirroskuvat on pistetty uusiksi eivätkä ne ole yhtä kauniita ja hienosti väritettyjä kuin tuossa vanhemmassa kangaspäällysteisessä painoksessa. Siksi valisin itselleni tuon vanhemman ja äidille jäi uudempi painos :D Sarjan muita kirjoja en olekaan päässyt selailemaan koskaan.

  VastaaPoista
 17. Ovatpa kauniita kirjoja. Vanhoissa kasvioissa kuvat ovat herkkiä ja esteettisiä.

  VastaaPoista