keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Työpöydän muodonmuutos ja Patinaa!


Nyt onkin sitten enemmän inspiraatiota luvassa, aloitetaan vähän muodonmuutoksella, nimittäin vihdoin minun työpöydästä, näin niinkuin sanoo nainen joka oli kateellinen miehen työpöydälle, enää ei tarvitse olla!

Työpöytä ennen

 Tältä tosiaan näytti työpöytäni ennen, upea jugend-ajan helmi, kovia kokenut pinta ja lommot ja muut kolhut mukanaan mutta ei haittaa mitään, loistavassa kunnossa kaiken puolin kuitenkin.  
Mutta se väri... katselin sitä pari kuukautta kun ajattelin että saan mielessä tumman alkuperäisen punertavan värin toimimaan. Ei ei, sille oli vain pakko tehdä jotakin, jotakin dramaattista. Pöydän pinnalle oli kai joku joskus kaatanut kulahtanutta hajuvettäkin joka ei lähtenyt sitten millään puhdistusaineella pois, yh mikä haju juuri nenän alla..
Joten siis dramaattista muutosta, tsa-dam:

Pinnan kevyt hionta, maali ei suoranaisesti lohkeillut mistään joten hioin maalipinnan vain karheaksi.
Teippasin maalarinteipillä helat piiloon laatikoista ja aloitin:
Luunmustaa pellavaöljy-maalia Lundagårdilta sekä luonnonsieni (yksi sieni riittää moneen maalauskertaan ja projektiin), 2 kerrosta maalia pöydän pintaan ja voilá. Niin, ja kumihanskat tarvitaan tai sitten sormet ovat monta päivää mustat myös.

Maali tuoksuu hyvälle, luonnolliselle, kestää kyllä pidemmän aikaa kuivua mutta on hurjan riittoisaa, pieni näytepurkkikoko riitti tähän huonekaluun juuri. Ja mikä parasta maalipinta kuluu aivan luonnostaan käytössä, patinoituu kauniisti ja säilyttää huonekalun arvon. Inspiraatio väriin tuli pöydän etureunan pienestä mustasta ripauksesta, joka ei tarvinnutkaan maalia päälle.

Työpöytä on nyt paras paikka ideoida, tehdä töitä ja inspiroitua...


Ja Patinasta puheen ollen, innoissani ja ihan jännittävänä pääsen kertomaan myös uudesta palstastani nimeltä
Patinaa
Tyyli ja Koti-kirjakerhon sivuilla,
jonne pääsee heti etusivulta. Palstalla on luvassa vähintään kerran kuussa ja vähän tiheämminkin paljon inspiraatiota vanhan tavaran maailmasta,
ja sieltä myös löytyy kuvat valmiista työpöydästä,
ja muuta lisä-inspiraatiota... toivottavasti nautitte!

22 kommenttia:

 1. Niin hieno!!!
  ja kävimpä tutustumassa patinaa-palstaankin! Missä kiinnostava tuo ideataulukin...

  VastaaPoista
 2. Upea! Pöydästä tuli arvokkaamman näköinen, ihan kuin se olisi karistanut vuosikymmenet harteiltaan ja röyhistänyt rintaansa ylpeänä uudesta ulkoasustaan. Tosi hieno!

  VastaaPoista
 3. komee..kurkataanpas tuolle toiselle sivustollekin

  VastaaPoista
 4. Siitä tuli upea! Yhä enemmän tykkään katsella mustia kalusteita, musta ja harmaa ovat sellaisia värejä että ne jotenkin päivittävät kaiken ilman että alkuperäinen luonne katoaisi. Tykkään :)

  VastaaPoista
 5. Just luin tota t&k:n kirjakerholehteä kun huomasin sun palstajutun:) Ihastuin niin tohon sun pöytään, aivan mahtava idea maalata se mustaksi!
  Todella hieno!

  VastaaPoista
 6. Siitä tuli hieno!! Kyllä nyt kelpaa isnpiroitua siinä äärellä :)
  Onnea myös palstasta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos maalivinkistä! Työpöytäsi on nyt kertakaikkiaan upea!!

  VastaaPoista
 8. heidi, kiitoksia kiitoksia :)

  Vilma, just samalta tuntuu minustakin, kuin olis pöytä löytänyt luonteensa, aiemmin oli vähän anteeksipyytelevä mutta nyt kaikkea muuta.

  Krisse, tattis!

  Pilvitarha, olinkin vähän aikaa jo miettinyt että kyllä se musta työpöytä olis vaan niin herkku, uskallus-miettimistä vaati vähän aikaa :) samaa mieltä olen noista väreistä, vaalea-lämmin-harmaa on kyllä yksiä parhaita minne vaan.

  Lavender, voi kiitos, väri kyllä viimeisteli lookin mainiosti.

  Teija, kiitos paljon!

  Anne, tuo on kyllä hyvä maali kokeiltavaksi, ja luunmusta on ihanasti täysin musta, ei lainkaan sininen, herkku.

  VastaaPoista
 9. Ahh, ihana!!! Pitääkin heti mennä kurkkimaan tuota palstaa! Onnitteluni!

  VastaaPoista
 10. Ihana! Tosi hyvin onnistunut!

  VastaaPoista
 11. Olisin itsekin maalannut tuon työpöydän mustaksi...tosi hieno ja onnistunut muutos! Pellavaöljymaali on maalien aatelistoa!
  Eija

  VastaaPoista
 12. Kiitos maalivinkistä ! Tahdon kokeilla tuota maalia :) tattista vaan !

  VastaaPoista
 13. Så roligt med din spalt i tyyli&koti! Fick på posten ett erbjudande därifrån för några dagar sedan så har tänkt bli medlem där.

  Och wow, vilket snyggt arbetsbord du fick, passar perfekt som svart och vilken härlig modell med hylla för vackra och inspirerande saker!

  VastaaPoista
 14. Hieno tuli työpöydästäsi!
  Täytyy ottaa maalivinkki talteen.
  Liityin juuri kyseiseen kerhoon ja sain ensimmäiset kirjani.Kävin kerhon sivulla,täytyypä palata uudestaan katsomaan juttuasi. T Riitta

  VastaaPoista
 15. Oho, olen ihan äimistynyt pöydän muodonmuutoksesta!

  Ja psst... heitin sua tunnustuksella. Voit hakea sen blogistani :)

  VastaaPoista
 16. Heissan,

  blogissani on PARAS VINTAGELÖYTÖNI -kilpailu, jossa palkintona hieno nahkainen retrolaukku. Jos olet tehnyt pukeutumislöytöjä, aina hyvä, mutta sisustuslöydötkin olisivat piristäviä.

  http://piafdebelleville.blogspot.com/2010/12/kilpailu-vintage-loytoni.html

  VastaaPoista
 17. Hei, mielestäni teit virheen, kun maalasit pöydän. Pilasit alkuperäisen, yli 100v. vanhan, kauniisti käsin ootratun pinnan, jota ei ehkä entisöinnillä enää saa takaisin. Onnitteluni. Ehkäpä kannattaisi kysyä ammattilaisilta vinkkejä, ennekuin tekee mitään.

  VastaaPoista
 18. seikku, kiitos onnitteluista, pöytä ei ole koskaan näyttänyt kauniimmalta, olen todella tyytyväinen, niin että kiitos! Onnea minulle :D

  VastaaPoista
 19. Todella hieno tuo pöytä ja myös astiahylly jossa lautasia.

  VastaaPoista
 20. Aivan ihana, maali sekä pöytä! Kesä kun saapuu niin kyllä löytyy munkin käsistä tuollainen maalipurkki :) Kohde vain on vielä mietinnässä..

  VastaaPoista