torstai 3. kesäkuuta 2010

Ruukkuja

Ruukut ennen

Olen ollut netin saartamana pari viikkoa kun yhteydet ovat toimineet kuin etana puurossa mutta nyt pääsee vihdoin muuallekin kuin vain sähköpostiin, huh. Joten on ollut ainakin pakosti aikaa tehdä monta muuta asiaa ja kiirusta on piisannut, siksi on hiljaisuutta ollut niin paljon täällä suunnassa, ehkäpä se näin taas parantuneilla keleillä ei haittaa laisinkaan..

Piha on meillä aseman nurkilta karun näköinen ja on ehdottomasti piristyksen tarpeessa moneltakin osin ja olen jo pitkään etsiskellyt sellaisia hervottoman suuria kukkaruukkuja joihin olisi vielä mahdollista venyttää kukkaronnyörejä, ja sitten ne osuivat kohdalle! Vain 20 euroa kappale, valtavat punasavi-ruukut odottivat Bauhausissa noutajaa joten 4 kappaletta lähti heti meidän mukaan.

Mutta se väri.... olisin halunnut ne kalkita upeiksi mutta kun ei rautakaupasta saanut kalkkimaalia kuin aivan valtavissa tonkissa joten päätin testata millä saisin ne kalkitun näköisiksi.
Ratkaisu: Into-maalia, superhimmeää, pistin sitten pintaan kun arvelin että se varmaan kestää kun on hengittävää eikä kuoriudu pois. Nyt ruukut ovat olleet ulkona jo 2 viikkoa, ankarissa kaatosateissa ja maali kestää mahtavasti. Taisi tepsiä, hyvä kokeilu!

Istutin ruukkuihin, olikos ne Lobelioita, ellen aivan väärin muista ja kunhan ne tuosta tuuheentuvat niin ovat varmasti mahtavan näköiset.

Vielä ehtii osallistua arvontaankin muutaman tunnin verran ja sitten katsotaan kenen kotiin pönttö lähteekään!

16 kommenttia:

 1. Petunioita näyttäis olevan :)
  Ruukuista tuli upeat!

  VastaaPoista
 2. Hienot ruukut olet tuunannut. Olen muutenkin haltioissani sinun kaikista ihanista "tekosistasi" ja ideoistasi. Seuraan blogiasi todella usein, sillä olen itsekin kova hääräämään kaikenlaista.
  Hyvää kesää, toivoo Uulatuotteen tekninen neuvoja.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat ruukut! Ovat just omiaan isolla pihalla. Juu, mäkin katsoin, että petunioitahan ne.

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Todella hienot ruukut! Hengittävän maalin valinta oli varmasti fiksua, enpä olisi itse tajunnut, mutta nyt tiedän senkin.

  VastaaPoista
 5. Raikkaan näköiset ja tosiaan ihanasti kalkkisen oloiset!

  VastaaPoista
 6. Hienot ruukut niistä tuli, valkoinen on kaunis väri.
  Aurinkoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
 7. Juu petunioita ovat ja tuuhentuvat auringossa mahtaviksi, jos ei ole ihan älyttömän sateinen kesä. Ruukut ovat olleet tosi halpoja; yleensä tommoset ovat satasen kieppeillä ja ylikin...

  VastaaPoista
 8. ccino, no niitähän ne, hyvä kun vinkkasit, eihän minulla nuo nimet pysy päässä muuten mitenkään ;)

  Merja, kiitoksia paljon! Mahtavaa kun inspiroi :)

  Teija, näissä ruukuissa on kyllä koko kohdillaan, aina vähän hankaluutta tuo suuri piha ja talon suuri koko, kaikkea pitää olla monta ja kaiken pitää olla niin suurta.. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  Kultsin kämppä, aattelin että tällä täytyy onnistua, pelkäsin että kuluu pian pois mutta en kyllä nyt enää usko, hyvä kun pysyy punasavessakin :)

  Pilvitarha, piristyivät kyllä valtavasti tuosta jauhoisesta ulkoasusta!

  Piupau, toivotaan että helteet jatkuvat :)

  Kamomilla, me too :)

  Helena, kiitos neuvoista! Nyt näkyy jo vähän runsautta, sateet meinasivat jo tehdä taimille temput, mutta piristyivät uudelleen. Ruukkujen hinta oli kyllä niin edullinen että monesti katsoin että katsonko hintalappua väärin, onneksi oli kassalla yhä sama :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat ruukut ja hyvin pinta on pitänyt puolensa. Minulla olisi kaksi isoa ruukkua jotka on muuttuneet rumiksi aion kokeilla tuota maalia joten kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 10. Upeat ruukut, tosi näyttävät!

  VastaaPoista
 11. Kivasti ruukut onnistuivat, ja kauniita PETUNIOITA sinulla niissä jo kasvaakin ;)

  VastaaPoista
 12. Ihania tuli, pitääkin testata noihin pienempiin punaruukkuihin ja isompiin jos innostuis! :) kiitos taas inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 13. Muille samanlaisia ruukkuja havitteleville vinkiksi, että myös Ikeassa on vastaavia: hintaan noin 5e / kappale! Epämäääräisten pintamatskujen maalaamiseen usein passeli vaihtoehto on spray-maalit:)

  VastaaPoista
 14. Leena, siis oikeasti, yli 60 cm korkeita punasaviruukkuja viidellä eurolla?? No jopas, jos on tosiaan totta, niin tuollaisiahan pitäisi hakea juoksujalkaa. Spraymaalia en suosittele punasavisiin ulkoruukkuihin, ovat akrylaattimaaleja, kun ruukku kastuu, maali kuoriutuu pois pala palalta.

  VastaaPoista